Šta je novo?

Hardver Upgrade konfiguracije (sta je najisplativije?)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Raf991

Poštovan
Učlanjen(a)
10.03.2016
Poena
80
Hteo bih da nadogradim PC, da mi predlozite sta je minimum sto moram da platim da bi radilo solidno.
Trenutno imam:

Ryzen 5 3600
B550M S2H
2x8 RAM 3200MHz
Rx 580 4GB
Cooler Master MWE White 600W (MPE-6001-ACABW-EU
Samsung 24'' 1080p 144hz

Uglavnom mi treba za gaming,
Remnant II sam morao da igram sve na low i da smanjim na 720p i jedva je radilo, The Last of Us je skoro nemoguce igrati.

Sta moram sve promeniti da bih igrao na high sve 1080p? Gledao sam samo da uzmem RX 6700 XT, da li je to dovoljno ili bih morao menjati i procesor i napajanje?

Takodje koliki minimum bi mi trebao budzet za neki solidan 2K gaming?
Hvala

Poslednja izmena:
Prvo uzmi tu 6700xt ili 6800 ako se malo istegneš, onda napajanje 650-750 gold ali mislim da ćeš i to tvoje moći da koristiš kao trenutno dok ne uzmeš bolje

moj r1600 i 6700xt gura u 4k 60fps rdr2, hitman3, gtaV, titanfall 2 itd
jedino ako budeš hteo 144hz onda verovatno treba i bolji cpu, neka kaže neko iskusniji

Za full HD zameni grafiku sa RX6700XT, za 2K procesor Ryzen 7 5800 (X) i RX6800 / XT.
U prvom slucaju ( za Full HD ) napajanje i ne moras da menjas. U drugom bi trebalo min 750W.
Sta god da odlucis za pocetak zameni grafiku .. a procesor - videces i sam. Pretpostavljam da u celoj prici imas neki pristojan NVME disk.

Ipak ce mi mnogo trebati ulaganje za 2K, plus monitor. Moracu onda samo 6700XT.
SSD imam M.2 250 GB Kingston A2000 NVMe 2000/1200MB/s, uzecu 1TB, nije prevelika investicija.
Posto imam 1 slot za M.2 moracu da izbacim ovaj od 250.

Samo mi recite koji da uzmem da bi mi maticna izvukla najvecu brzinu diska?
Ja sam gledao neku najjeftiniju varijantu KINGSTON NV2 1TB PCIe 4.0 M.2 2280 NVMe SNV2S/1000G - SSD 6.000 rsd u Gigatronu.
Ili moze ploca da podrzi i brzi ssd?

Sad imam VA, ja sam se navikao, komp koristim samo za gejming i tako neke osnovne stvari. Iskljucivo bih 32'', da imam skok u odnosu na sadasnjih 24''.
Po onome sto sam gledao, mislim da je ovaj gigabyte idealan za mene za te novce 2k, uzecu pa sta bude.

Imacu novac ovaj mesec i za Ryzen 7 5800x + 6700XT koju sam vec kupio.
Da li ce mi i sad trebati novo napajanje?
Da ponovim, imam Cooler Master MWE White 600W (MPE-6001-ACABW-EU

Ako treba, sta je najbolje, koje da uzmem do 10, eventualno 12 000?

U teoriji ti nece trebati .. Ryzen 7 5800x + 6700XT su negde oko 500-550W max.
Naravno svaka vrsta overklokovanja podize ovu cifru za preko 50% i vise. Uz normalno koriscenje i rad za sada je dovoljno

Mogao bih i to, oko 2000 dinara je jeftiniji u BCgroup i noviji 2 godine (ako uopste znaci ta informacija nesto).
Imam arctic 34 esport, mislim da i sa 5800x ne bi bilo problema.
Sad bih trebao da mogu da igram lepo u 2K neke igre, znam da je graficka slabija, ali sta je tu je sad, kasnije cu nadograditi.

Nasao sam na KP najjeftiniji 5700x za 170E, manje od 20. U svim radnjama je 23 000 pa na gore.
Jel bih uzeo tako, do sada nisam uzimao nikad nove komponentne tamo, samo u radnjama, ali s obzirom da je procesor u pitanju i da nije mala usteda, kupicu.

Uzeo sam Powercolor 6700xt, u sredu bi trebala da mi stigne.

Posto takodje hocu i 2K monitor da kupim, imam budzet za ovaj

Mozete li mi reci kakav je? Da li se isplati za taj novac?
Ja imam Gigabyte M32QC, koji je po specifikacijama slican kao ovaj sto si gledao. Generalno sam zadovoljan monitorom, ali sam presao na veci, i 4k rezoluciju, tako da ce ovaj na oglas uskoro.
I meni je to bio prvi VA panel, jos i zakrivljen. U pocetku je bila malo cudna ta zakrivljenost kad se koristi desktop ali posle toga se ne primecuje. Za gaming je idealno.
Slika je po meni veoma dobra, jedino uglovi gledanja su malo losiji nego kod ips-a ali za gaming je to nebitno.

Meni ne smeta zakrivljenost, navikao sam se, cak sam i 24'' imao zakrivljen.
Mozda mi je prevelik monitor, ali obzirom da sam hteo bas veci monitor, nisam se pokajao, a novac za 32'' 4k nisam imao. Takodje i uglovi gledanja mi ne smetaju, posto PC koristim samo za gejming i neke osnovne stvari.

Nazad
Vrh Dno