Šta je novo?

Upgrade konfe

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Pozdrav svima,
Malo sam ispao iz tokova u protekle 2 godine pa mi treba pomoc oko izbora komponenti za unapredjenje konfiguracije.
Znaci zamenio bih plocu,procesor,memoriju i graficku. Oduvek sam veran AMD-u pa to ne bih menjao.
Od zahtevnih stvari tu su samo igre, ne koristim neke aplikacije tako da u skladu sa time treba i da skrojim komponente. Odmah ovde da pitam da li s obzirom na namenu mogu da imam korist od 3 ili 4 jezgra ili da uzmem kvalitetan dvojezgarni procesor (iliti da li igre koriste vise od 2 jezgra ako ih ima).
Ne jurim top end vec nesto sto ce aktuelne igre (voznje,pucacine) pristojno poterati.
Svaki predlog je dobrodosao.
Ako nije problem dajte i procenu za komponente koje imam:
Athlon X2 5000+ BE
Biostar TA770
Sapphire 3850 512 DDR3
Geil Value 2x1Gb duall chanel kit DDRII800
Unapred zahvalan.
Zaboravih da navedem da su komponente jos pod garancijom.

Poslednja izmena:
mislim da je zabranjeno davanje procene za tudje komponente...no ajd mogu da ti pomognem oko sastavljanja novog compa ali moras da mi kazes koliko si para spreman da ulozis u comp i za koju namenu

Nisam znao to za procenu, ranije nije bio problem ali nisam bas pratio izmene pravila u zadnje vreme.
Namena za igre ali ne mora trenutno najzahtevniju igru da gura na max.
Ulozio bih do 150 evra + prihod od komponenti koje prodam.

Plocu slobodno mozes ostaviti.
E sad bolje ti je da uzmes procesor sa 4 jezgra,jel nove igre tipa bad company 2,GTA 4,Crysiss koriste 4 jezgra i sve buduce ce verovatno koristiti.
Predlozio bih ti da kupis Athlon II x4 620 on ti je oko 80e,da dodas jos 2x1gb iste memorije(oko 30e) i kupis graficku tipa 5770 ili gtx260(oko 130e)
To ti je moj predlog :wave:
P.S. I ja uskoro vrsim upgrade,uzimam athlonII x4 620 i neku noviju plocu ;)

Poslednja izmena:
Nisam znao to za procenu, ranije nije bio problem ali nisam bas pratio izmene pravila u zadnje vreme.
Namena za igre ali ne mora trenutno najzahtevniju igru da gura na max.
Ulozio bih do 150 evra + prihod od komponenti koje prodam.

ako uzmemo da ces za te delove sto prodajes dobiti oko 120-130e i sa ovih 150e imas 270-280e i za to mozes da uzmes
phenom2 925 x4 oko 115e
msi 770 c45 oko 50-tak evra
2gb ddr3 na 1333mhz oko 40-tak evra
graficku 5670 oko 80e sto je ukupno oko 285 sto se uklapa u pare koje bi mogao da imas...posto nisi spomenio verovatno imas kuciste,napajanje i rezac od sadasnjeg compa i to neces menjati

Hm,
S obzirom da vise ne pravim cesto upgrade vise mi se svidja drugi predlog :D
@matrixxsu savetujes Phenom zato sto Athloni ne podrzavaju DDR3 ili...
Sve komponente su kao iz Moja masina, pretpostavljam da Corsair 520 sve to moze lepo da napaja i dalje.

Pa to, s obzirom da uzima komp za igre, možda ne bi bilo loše da uzme nešto jaču grafičku.

Evo ga test 5670, pa neka pogleda za svaki slučaj da li mu to paše...
http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Video-karte/AMD-Radeon-HD5670.html

slazem se,,,cak i ako uzme athlon2 620 x4 umesto phenoma 925 tu mu je usteda oko 35e i da doda te pare ne moze da uzme 5770 vec eventualno 5750...ako nije gadljiv na polovno moze da uzme kao sto sam rekao ili 4850 za 60-e ili 4870 za 85-90e ali sa ostatkom pisane garancije

Mozda mi je pametno da uzmem kvalitetnu plocu tipa Biostar 790 gx3 a3+ i athlon II 620 X4 i da sacekam sa grafickom dok ne nadjem neku polovnu.
Kako u praksi funkcionise da uparim integrisanu graficku na ovoj ploci sa grafickom koju imam? Jel ima tu nekog dobitka ili je to samo na papiru.

dovoljna ti je 770ta ud3p nije ti potrebno da uzimas tog biostara sa integrusom...ne mozes da uparis integrusu i tu 3850...mogu da se uparuju integrusa i neka npr 3450 ili tako neka iz najnize klase ali tu ne dobijas nikakve posebne igracke preformanse...uzmi tu gigabyte plocu i tu 3850 i trazi neku polovnu po tvom ukusu i finansijskoj mogucnosti

Posto vec cetiri-pet godina koristim Biostarove ploce i prezadovoljan sam mislio sam da sad uzmem TA770 E3. Medjutim, na forumu sam naisao na komentare kako ima slabu naponsku jedinicu. Na sajtu stoji da podrzava 125W procesore a ja cu svakako uzeti neki od 95W tako da mislim da ne bi trebao da imam problema.
Ovaj Biostar je jeftiniji preko 3000 din od Gigabyta tako da mislim da je bolje da te pare ulozim u jaci procesor.
Ne znam koliko je prica o slaboj naponskoj jedinici stvarno utemeljena u prakticnim iskustvima.
Naravno ne pricam o nekom ekstremnom overkloku.

Nazad
Vrh Dno