Šta je novo?

Upgrade ili......

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Imam sledecu konfiguraciju
ASUS A7N266-VM
AMD Duron 1200MHZ
Graficka Ati 9250 128mb
Hard 40GB
Memorija 2x256MB
CD/RW
Ne znam da li da prodajem komp i da kupim nesto skroz novo ili da ga samo upgradujem.
Recimo da uzmem novu plocu, procesor i kuciste.Mislim da bi to bilo dovoljno da ga sasvimOsvezim i da tako kazem osavremenim.Kuciste bi uzeo neko novije a plocu takodje neku do 130 eura i procesor recimo AMD 64 3000+ ili neki sempron
STa vi mislite?
P.S:Ako bih prodao ovu moju konfiguraciju koliko bih mogao da dobijem za nju?

Poslednja izmena:
Moj savet ti je da prodash sve

Cena za tvoju mashinu:

Plocha 25-30e
Duron 25e
Grafika 25-30e
hard 30e
Memorija 15e po modulu
cd/rw 10-15e

Nova mashina

DFI NF4 Ultra Infinity 100e
3000+ venice 160e
6600gt pci-e 170e ili ako si tanak sa keshom obichnu 6600 [preporuka za gigabyte ili leadtek]
2x 512 corsair value ram ddr400 80e
DVD-RW pioneer 110d 50e
Hard wd 160gb 60-70e
Napajanje lc 550w 45-50e

Shto se tiche kucishta cooler master centurion bi bilo ok ili ako volish big tower Chieftech kucishte [Dragon Series]

Mislim da ne moze da uzme toliko para za stare komponente....
Ovde ima i vise iskusnih od mene da to kazu ali izgleda da im je dosadilo da stalno nekome procenjuju konfiguracije...
Ploca...novu ASUS KT400 (A7V8X-X)plocu imas sad za 39E , koja je i pored toga sto je KT400 ipak mnogo bolja od bilo koje KT266 ploce..
Procesor..ne vise od 15 evra
graficku ne znam..mislim da je tih 30E bas mnogo
ram (predpostavljam da je u pitanju neki NCP ili pQi na 266), evo ovako NOV NCP model H0312 DDRAM 256MB, 184pin, PC-266 22Evra bez PDV, isto NCp nov DD256-3200NCP DDRAM 256MB, 184pin, PC-400, CL-3 kosta ISTo 22E bez PDV, pa ti vidi cenu izmedju novog i polovnog....
CDRW.....nov LGcdrw kosta 22 evra
Za ostalo se slazem

I jos nesto sT4Lj|n, gde si to nasao Venice za 160 evra, posto hocu i ja uskoro da vrsim upgrade? Ako mozes posalji mi na PP.
p0z

Poslednja izmena:
sT4Lj|n je realno rekao kolika je trzisna vrednost ovih komponenti.......
Ploca nije KT266a vec nVidia nForce 1 cipset....ima integrisan GF2 GO grafiku
i sigurno vredi 30-ak eura.
Procesor opet posto je nestasica sa cooler-om vredi tih 25e sigurno.
Grafika ako je 128-bit opet isto vredi 30e.
Ram minimalno vredi 15e po modulu i prodati ce se u roku od 2 dana po tim
cenama.
CD-RW takodje vredi 10-15 eura ako je neki 16x ili brzi......
I po meni je bolje uraditi novu konfu nego staru nadogradjivati jer kod stare
mora sve da se menja.....
Automatski prelazak na A64 ili Sempron povlaci i zamenu memorije a ako
se ide na neku plocu ~ 130e ide i PCI-express uglavnom pa se i grafika
menja.

Poz

Mislim da bi u tom slucaju najpametnije bilo da trenutno ovaj komp samo pojacam nekim procesorom a kad skupim pare da lepo kupim jednu novu konfoguraciju a ovu da ostavim jel mislim da mi se ne isplati prodavati je.Kad sam vec kod procesora koji Athlon XP najjaci moze da podrzi ova moja ploca?

Ako uspes da nadjes AMD AthlonXP 2600+ T-Bred @ 266MHz FSB.
Naravno sanse su 0.1% pa onda ispod njega XP 2400+.
Barton i Sempron s462 ne rade na ovoj ploci.

@delija_sever031

Cini mi se da si pre 2-3 meseca postavio isto pitanje o upgrade-u i vidim da nisi poslusao savet da uzmes neki Athlon XP 2000+ (tada su jos i mogli da se nadju, ali polovni) i neku bolju graficku, cak smo vodili raspravu oko toga sto si rekao kako ti ne treba Ati 9550 jer si se do sada sasvim lepo igrao i sa integrisanim gf2mx-om. Situacija u kojoj si se nasao je upravo ono sto si mogao da izbegnes uvazavanjem nekih predloga koji su ti tada izneti.
Sada ti ostaje, ukoliko imas para, zamena veceg dela konfiguracije (ploca,cpu,memorija,graficka) ili da budes zadovoljan onim sto imas i vredno skupljas pare za novu konfiguraciju.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi da spisak sajtova ili cenovnike beogradskih firmi koje se bave prodajom racunara i firmi gde vi pratite cenovnike posto su komponente ovde u unutrasnjosti dosta skuplje

Jel bi mogli da mi date svoje predloge za neku konfiguraciju koja bi bila dobra za igrice,znaci da sve moze da radi u fullu i bez problema.Zaci neka prava igracka masina.Cena da ne bude bas previsoka samo me zanima da bude za igrice vrhunska.

Znaci pre mesec dana ....... post #6
Ja licno mislim da ce dok se ti delija_sever031 opredelis za upgrade tvoga kompa
AMD AthlonXP biti kao sada 286 ....
Ocekujemo tvoje sledece pitanje za nekih par meseci da li da uradis upgrade ...

Ja sam na ovaj forum dosao krajem avgusta a pitanje o ovom upgrade sam pokrenuo pre oko mesec dana i to pitanje da li da zamenim citav komp ili sta da uradim i na kraju sam odlucio da zamenim samo procesor i da skupljam pare za novu konfiguraciju.Ne kontam sta se ti tripujes i koji je tvoj problem.Gde ja to odugovlacim sa upgradom?Jednostavno nisam ni sam znao sta da uradim ali sam odlucio da samo trenutno zamenim procesor.Ako ne znas sta da pises na forumu ovo ne moras

Poslednja izmena:
Covek hoce vrhunsku masinu za igre i to za male pare. :trust: Te dve stvari se nikako ne slazu. Takodje je van logike i stavljanje Athlon XP procesora u jednu takvu konfiguraciju. Ako zelis vrhunsku konfiguraciju za igre, trebas da izdvojis prilicnu kolicinu novca, u suprotnom se zadovolji nekom prosecnom.

Pozdrav. :wave:

delija_sever031 :
Ako nisi skontao moj post ....on je 100% cista ironija.
Vuk rece da si vec postavljao ovo pitanje pre.....
Pa onda ponovo (pre mesec dana ) ......
Pa onda ponovo sada (koji procesor moze da radi kod mene)
I ako ti je vec odgovoreno na poslednje pitanje ti opet to pitas.
Ili imas veoma slabu memoriju ili nas ti ovde malo za..bavas ..

Poslednja izmena:
@Twister ja sa tim Athlonom i ne zelim vrhunsku masinu za igranje.Vec sa tom novom konfiguracijom koju bi uzeo.Tad sam rekao da bih uzeo neku dobru za igrice.A sa Athlonom samo zelim da popravim koliko toliko trenutnu brzinu
@Tarmi Ricmi sa memorijom je hvala bogu jos uvek sve u redu bar za sada :)
Ne zezam ja ovde nikoga nego moras da shvatis da se ne razumem bas u sve te kompatibilnosti i onda da bih bio siguran da li nesto da preduzmem moram se raspitivati i ponekad biti dosadan ne bih li nesto saznao i naucio
Ako to vama smeta i deluje smorno oprostite

Nazad
Vrh Dno