Šta je novo?

Upgrade Graficke

deximat

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2007
Poena
301
Trenutno imam N6600 koju sam pre manje od godine kupio za 11000 ali naravno da je sada nemogu prodati ni za upola cene s tim da je jos pod garancijom da li bi mi neko mogao reci za koliko para je mogu prodati? Ustvari nije mi plan da je na suvo prodam vec bih odmah kupio neku jacu sta bi mi jos mogli preporuciti za cenu te graficke nakon sto je prodam i jos bi dodao 90 € ! Jedini problem mi je sto imam maticnu koja podrzava samo AGP a ne i PCI-E da li se isplati menjati i maticnu za drugu koja podrzava PCI-E ili da kupim graficku i dalje koja ide preko AGP. Da li je velika razlika?

Posaljite mi sto pre vase savete!!!!!!

Ако би прелазио на Pci-e морао би да мењаш и процесор, можда чак и меморију, гледано у будућност то је најпаметнија варијанта, ал' наравно и најскупља.

Ако немаш кинте за то, узми 7600gs за ~120е, за твоју графичку можеш добити 50-60е.

Da li 7600 GS moze lepo poterati sve dosada najzahtevnije igrice? Ima li nekih igara koje nepodrzava? Sa koliko memorije da uzmem, 256? Koliko para mi treba da se prebacim sa ovakve konfiguracije: Athlon 2200+ , N6600 AGP , Neznam maticna ali je NFORSE 2 i podrzava agp , ddr 3 solta, 32 bit ,.... Na neku osrednju maticnu i da podrzava PCI-E s tim da promenem graficku na N7600 GS i da sve ostalo ostane oko ovoga sto imam sada unutra...

Ako hoces vrlo bezbolno i jeftino da predjes na PCIe i 64bit onda ovo:

AMD Sempron 2800+ s754
DFI Nf4x Infinity
Gainward 7300GT GLH!

S'tim sto moras da pozuris ako mislis da nadjes plocu!

Ja ne vidim sta bi dobio sa gore pomenutom konf, sem pcie slota. Jes da je to "bezbolan" prelazak, al nisam siguran da ce se naigrati na toj konf. Mozda je bolje da pojaca agp grafiku sa 7600 ili 6800 i da skupi lovu pa da onda predje na da neki, recimo core 2 duo...
moja matora konfa sasvim dobro gura nove naslove tako da je necu menjati naj verovatnije do proleca/leta.

Kljucna rec je 6800GT! On ima 6600. A posle relativno lako moze da proda semprona i maticnu i da predje na nesto novije!

Ako hoces vrlo bezbolno i jeftino da predjes na PCIe i 64bit onda ovo:

AMD Sempron 2800+ s754
DFI Nf4x Infinity
Gainward 7300GT GLH!

S'tim sto moras da pozuris ako mislis da nadjes plocu!
Po mom mišljenju dugoročno gledano tako nešto se baš i ne isplati. Bolje je istovremeni preći na DDR2, PCI-E i AM2/775 nego svaki čas nešto menjati.
Bilo bi najbolje da sad uzme 7600GS, možda čak i X800XT, i da skuplja kintu za ''kompletnu'' tranziciju.

Poslednja izmena:
Po mom mišljenju dugoročno gledano tako nešto se baš i ne isplati. Bolje je istovremeni preći na DDR2, PCI-E i AM2/775 nego svaki čas nešto menjati.
Bilo bi najbolje da sad uzme 7600GS, možda čak i X800XT, i da skuplja kintu za ''kompletnu'' tranziciju.

Isplati se, veruj drugima. Dobija mnogo brzi CPU raspolozen za OC, solidnu grafiku itd...

Za nekih 200eur doplate mozes da predjes na AM2 sve sa solidnijom PCIE grafikom.

Sve ostale kombinacije nisu isplative, tj uvek mozes da kupis 7600GS ili x800xt al to ti je sve klaj klaj varijanta.

Pitanje je ustvari koliko se ti stvarno igras i sta radis za kompom, a samim tim ces doci do odgovora dal ti je nova celokupna masina uopste potrebna...

Poslednja izmena:
Pa ako već ide u takvu avanturu da sve promeni najbolje je onda da uzme Sempron AM2 3.0 , Gigabyte M-55S-S3, Gainward 7300GT, 2x512/667 Patriot memorije, ali to košta blizu 30.000,00 din. Onda ima lep i brz kompić, ili da doda još 1.500,00 din pa da uzme Athlona 3.2. U stvari sve zavisi koliko je ko spreman da izdvoji para, ako čovek ima manje od 100€ za to planinarenje onda svakako treba da kupi samo 7600GS za AGP, a ako ima kupca za njegov ostatak za bar 150€, e onda se vredi i malo zadužiti ili nategnuti. Dakle ovo je moje subjektivno mišljenje.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno