Šta je novo?

Update mi je stavio sifru

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Imam xpsp1 i na njega sam nadogradio sp2. Firewall mi je ukljucen uvek.
Od antivirusa koristim Norton systemworks 2005 u okviru kojeg je i Norton
antivirus 2005i redovno ga apdejtujem. Windows update mi je ukljucen non stop.
Do pre par dana mi je javljao da nema update-ova za windows a onda je poceo da
skida(zuti stit win update). Instalirao mi je sledece update-ove:
-KB873333
-KB873339
-KB885250
-KB885835
-KB885836
-KB886185
-KB887472
-KB887742
-KB888113
-KB888302
-KB890175
-KB891781
Prvih osam kada je instalirao sve je bilo ok, regularno sam ga restartovao,
a posle instalacije zadnja cetiri i posle restartovanja ubacio mi je
password(inace nikad nisam koeistio password iz windowsa), i sada 'ladno
ne mogu vise da udjem u njega(zali Boze ono silno vreme za internet za
update i za windows i za nortona). Inace sa druge particije imam pristup
svim fajlovima sto je neubicajeno kada se stavi sifra iz windowsa.
Sta da radim, kako da ga vrati u stanje bez sifre???
Inace i za safe mod mi trazi isto sifru iz windowsa i administratorsku
(koja nikad nije ni stavljena), i korisnicku.

Probaj da se ulogujes na najbanalniji nacin:

user: Administrator
pass: ostavi blanko

klikni OK.

Zna nekad da pomogne ;)

Ako je XP Pro u pitanju, njega je nemoguće instalirati bez određivanja šifre za user-a "Administrator".
Pre bih rekao da si ti odabrao bio da se tvoj user podiže po defaultu, bez da traži pass, a Win je to sada vratio na default - mora pass za logon.
Ja sam poskidao sve te update-ove - nije mi se desila ista stvar. Imam WXP SP2.

edit: videh Srgin post: ako se nevaram, prilikom instalacije WXP pro nije moguće NE zadati pass za Administratora

Poslednja izmena:
Prilikom instalacije windowsa(jeste xp pro) nije mi uopste trazio bilo kakav podatak da ostavim kao sifru, a probao sam da mu ostavim administrator i blanko kao sifru, ne pali. Sve sam probao cak i moje sifre za mail i dr. ne prihvata nista.

Pogledaj zadnji post u ovom threadu. Probaj svakako Last Known Good Config.

Ako ne upali, pogledaj ovo. Ako baš nem druge...

kibicer je napisao(la):
Ako je XP Pro u pitanju, njega je nemoguće instalirati bez određivanja šifre za user-a "Administrator....

edit: videh Srgin post: ako se nevaram, prilikom instalacije WXP pro nije moguće NE zadati pass za Administratora
Moguće je instalirati WinXP PRO bez admin šifre, više puta provereno u praksi.

Probao sam sve moguce opcije do kojih se dolazi pritiskom na F8 prilikom biranja sistema koji ce da se digne i uvek mi trazi password. Probacu jos par stvari npr. za sifru 123456 i sl. pa ako nishta instaliracu ponovo winxp-nije mi to smor ali mi je smor sva podesavanja programa koji su bili instalirani.
Hvala u svakom sluchaju

User: tvoje korisničko ime
Pass: ostavi prazno

Meni se to desilo jenom i ovo je bio izlaz iz problema.

Updejtovao si verovatno net framework, a on kada se aktivira kreira sebe kao usera i pri sledecem dizanju sistema mora da nudi log prozor zbog postojanja vise usera. Najlakse ces proveriti u control panelu/user accounts i ako zelis da vratis dizanje sistema bez log menija samo obrisi taj novi account.

Probaj na ovom linku, ima doosta caka za takve i slične stvari.

LINK

Ma jok upokojio sam ga... Najgore u celoj prici je to sto posle dva pokusaja za redom last good... sam uspeo da udjem u windows i onda sam stavio moju sifru za ne daj Boze, medjutim posle odredjenog vremena mi je ponovo javio da su upate-ovi instalirani i da treba samo da restartujem racunar sto sam i uradio. Trazio mi je opet sifru i kad sam stavio moju sifru koju sam ukljucio par sati ranije nije hteo da mi je prihvati.
Savet za sve kojima se desi slicno : idite dva puta na last good configuration... i udjite u windows, spasite sve od podataka sto mozete-narezite ili prebacite na drugu particiju, a taj windows mozete slobodno da pregazite i to sa formatizovanjem cele particije

e taj WinXP...

nikad me nije pito za user i pass - samo je koristim komp = samo 1 user...

sve dok nisam instaliro neke zakrpe - sad moram da bijem enter svki put kad palim komp - sam upise user:administrator, a za pass: moram da zviznem enter...

...pito drugara koji se razume u taj XP i on mi kaze da nema nacina da se to ukine...

...probacu da mu poubijam sve usere sem administratora da vidim sta ce da bude...

Poslednja izmena:
Vrh Dno