Šta je novo?

Update Grafickog Odseka

Pimpdude

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poena
154
Znam da ima brdo postova po pitanju "koju graficku uzeti" , ali nazalost ni nakon dosta cesljanja nisam ni malo pametniji, cak suprotno, a ni blizi resenju sta da uzmem... Najme kako se blizi zima, tako i Upgrade koji pravim svake godine pre zime, i resio sam da ove godine zamenim grafiku. Trenutno imam Sapphirovu R9 270x, sto nije uopste losa kartica, ali bih hteo nesto bolje da uzmem.

Sto se tice procesora, imam Fx-8350 (celu konfiguraciju imam u profilu) , i ne znam sa cime da uparim da ne bude procesor bottleneck. Ne znam da li imam budzet graficke za bottleneck 8350, ali cisto da napomenem.

Najme nije mi bitno da li AMD , ili nVidia, vec samo da sljaka. Cuo sam neke price kako je najbolja kombinacija intel-nvidia, i amd-ati, medjutim pre R9 270x sam imao GTX 660, sto bi trebalo da bude u slicnoj klasi, a nisam primetio neku razliku... Budzet mi je oko 300e. Uvek je bolje ako moze manje :D ali izvukao bih na onih 300 jos 10-20 evra, ali to je max max. U poslednje vreme igram total war rome 2, ali uglavnom WOT, WarThunder , Star Citizen i Heroes Generals. Cisto da imate uvid za sta bih najvise koristio karticu.

I napajanje koje imam bi takodje trebalo da bude dosta za sve kartice, 700w , 80+bronze. Hvala unapred svima na utrosenom vremenu na moju nedoumicu :)

U suštini sve je jasno ako imaš ~320e, potraži GTX 970 na KP, bolja opcija ne postoji. Znatno jača od GTX960/Radeon 285/380/280x i prva koja nudi značajan upgrade u odnosu na ono što imaš.

Poslednja izmena:
Sad sam malo gledao po netu. Jeste da je 780 malo starija, ali koliko vidim po benchmarku jeste malo jaca, i otprilike je iste cene... Da nije to mozda bolji izbor?

Nije. Plus sto se vecina igara optimizuje za Maxwell (GTX9xx).
GTX970 je best buy za taj novac, a videces ogromnu razliku u odnosu na 270X. :)

To sto ti je receno, kombinacija intel-nvidia i amd-amd nije nikakvo pravilo.
Nego jedino sto u ovom trenutku Intel ima najbolje top procesore, kao sto i nVidia ima najbolje top graficke. Sve ostalo je negde izmedju.
R9 270X je samo za nijansu bolja od GTX660, tako da nije ni cudno sto nisi primetio razliku posto je ionako zanemarljiva.

Poslednja izmena:
Pa za 330e ima R9 390, zasto bi kupovao sakatu GTX970?
Jos diskutabilno oko DX12 podrske...em je brza karta.

R9 390 nije brza/bolja od GTX970.
Sakata ili ne, bitno da igre bolje rade.
DX12 podrska je diskutabilna i za R9 390 i za GTX970, pa je u ovom trenutku besmisleno pricati o tome.

GTX970 ima za 315e. :d

Sad sam malo gledao po netu. Jeste da je 780 malo starija, ali koliko vidim po benchmarku jeste malo jaca, i otprilike je iste cene... Da nije to mozda bolji izbor?

780Ti je približne snage kao GTX 970 i polovna košta kao 970 nova. :d Uz to nVidia favorizuje Maxwell arhitekturu kao što je već rečeno.

R9 390 je odlična karta, nema šta, samo je imho 970 malo bolja kupovina gledano u globalu.

Ostaje onda odluka na GTX 970 :D Dosta hvale po netu Gigabajtovu verziju, onda kao MSI,pa Asus. Posto imam MSI maticnu (970 Gaming), dali cu dobiti nesto vise ako bude i grafa MSI? Ovo konkretno nisam izguglao, mada mislim da nema nista, ali ne kosta me nista da pitam :)

Hvala svima na pomoci....

Neces, nema to nikakve veze.

Nazad
Vrh Dno