Ne, nije 7 GB u leru, u leru je oko 3 GB, nego kada se pokrenu druge stvari. Samo Vivaldi uzme preko 1 GB samo kad se pokrene, a u radu i više, pa uz ostale programe i još neka igra kad se pokrene ide preko 7 GB, ali ne zakucava se na blizu 8 GB, očigledno Win ne dozvoljava da ode do maksimuma nego baca na page fajl. Ovih dana nakon igre kada zatvaram na primjer Vivaldi čujem HDD da drlja, očigledno igra uzme puno RAM-a pa Win prebaci ostale aktivne programe na HDD page fajl pa onda i kad zatvaram te aplikacije on ih zatvara iz page fajla, jer šta god od većih programa da zatvaram HDD radi, čuje se, što se inače ne dešava. Očigledno je igra sve protjerala na virtuelnu memoriju
🙂
Na oglasima sam pronašao 8GB 1866MHz Kingston HyperX Fury White (model HX318C10FW/8), CL10
Ili model HX318C10FB/8 (Fury Black), isto samo druga boja modula.
Kada se na Kingston sajtu
izlistaju moduli od 8 GB dobiju se ta četiri, razlikuju se po boji ali mi djeluje da inače nema razlike među njima, i te modele mogu da kupim, bar White i Black, ista je cijena, i oznake na oglasima su baš kao na tom sajtu, dok ovaj moj modul koji imam ima oznaku KHX1866C10D3/8G. Ali valjda će biti u redu sa bilo kojim od ovih modula koji sada imaju, to su ovi sa njihovog sajta, valjda će se upariti.