Šta je novo?

Unreal Tournament

Nece niko kupiti arena shooter u 2016. godini. Igra moze ispasti odlicna ali ce serveri da zvrlje prazni. Isto vazi za Reflex. UT je ime koje privlaci igrace dok Reflex i Toxikk ljudi vide kao klonove. Da ne pominjem koliko dobrih open source arena shootera ima.

Mozda ce kupiti ali nece igrati dugo. Toliko ima kvalitetnih onlajn igara koje imaju jako mali broj aktivnih igraca. PC ima problem sa mnogo igara, ma koliko to glupo zvucalo. Svako od nas igra sta mu se cefne a najpopularnije igre su se toliko ustolicile da ih je gotovo nemoguce pomeriti sa vrha popularnost. Drugacije je na konzolama, populacijom konzolnih igraca upravlja marketing. Kada Sony izbaci reklamu za PS4 sa Battlefrontom u paketu, deca pohrle u prodavnicu i kupe Battlefront. Isto vazi za CoD ili Halo. Posle to igraju do sledece hajp kampanje koju zajedno spremaju proizvodjac konzola i izdavac super popularne fransize. Na konzolama niko ne igra matore igre, igre iz niche zanra ili indie igre. Ne znam zasto su developeri pohrlili na tu platformu kada je ocigledno da ne prave velike pare tamo, kao sto su zamisljali gledajuci kako GTA, CoD, Halo, Battlefield, Uncharted i ekipa probaju milione kopija. Neki su to skapirali i batalili konzole (svez primer je Firaxis ciji XCOM 2 je PC ekskluziva).

Na PC to tako ne funkcionise. Bog otac je CS: GO iako je igra matora nekoliko godina. Mogu EA i Activision da izbacuju CoD i Battlefielde svake godine ali za pet godina nece prestici prosecnu dnevnu populaciju igraca CS: GO cak i kada se saberu najpopularniji dan koje su svi nastavci tih igara imali za taj period. Ako vec veliki ne mogu reklamom da se probiju, sta da ocekuju mali koji izbacuju igre manje popularnog zanra kakav je arena FPS? Da zavrse kao Natural Selection ili Interstellar Marines, jedino to.

Nisam igrao nesto puno igru, ali definitivno obecava. Stara dobra mehanika u novom grafickom ruhu, vise nista nije ni potrebno.
Verovano sam u manjini, ali ja taj CS i CS:GO, nikad nisam voleo, nesto malo sam ih igrao i ostao zacudjen sta ljudi vide tu, ima toliko boljih pucacina.
CS je doneo jedino dobre modove, ali mehanika igranja, pucanje i kretanje je po meni ocajno uradjeno, presporo i tromo, a najzalosnije mi je sto ne mozes da se pomeras kad krenu da te pogadjaju meci, vec si zakucan u mestu.

Ma da, CS je kesa...

Najbolja pucacina Combat Arms...

7/10

Unreal Tournament Joins eSports, Now Officially a Game in the ESL

http://wccftech.com/unreal-tournament-joins-esports/

Inace, igra nije F2P, vec potpuno Free, tj. celokupna igra (sav content) u originalu je free. Svako ko napravi neki custom content (mape, skinovi, modovi...), moci ce isti da postavi na Marketpace, bilo kao free ili paid, dok ce Epic od svake prodaje uzimati procenat.

Btw, meni se ne sviđa taj f2p model, nekako vise iscekujem TOXIKK, ono je pay 2 play i old school

Ja iz više razloga ne volim "free" mp naslove, pogotovo takve fps naslove. Najveći problem je što čiteri ne moraju da brinu oko detekcije, jer je najmanji problem napraviti novi acc. Drugi problem je taj što procentualno budu popunjeniji toksičnom balavurdijom i ostalima koji to igraju isključivo iz razloga što nemaju šta drugo da igraju, a ne zato što im dati naslov nešto znači, pa masa često bude indentična onoj koja se pojavila kada su japanci delili besplatne sadnice...

Nazad
Vrh Dno