Šta je novo?

Unreal II

Razorman je napisao(la):
Danasnji problem kod ljudi je sto danas od igara traze da im spreme rucak, pospreme kucu, zapale cigaru i pritom popuse ****... secam se pre nekih 10 godina kada sam se odusevljavao igricama koji su imale i makar jednu invetivnu stvar ili bar ljupku grafiku !
Pa pre 10 god. si bio 10 god. mladji...
Tada ti je verovatno bilo interesantno i igranje u pesku:) :) :)
Pod predpostavkom da sad imas oko 20 a ako imas vise onda sorry!:)

Danas sam igrao igru i ono...ima odlicnu atmosferu, napucanu grafiku,dosta je dobro...mada za mene je to tek da nesto meznem pred DeusEx 2.
Samo imam jedno AVAJ!
AthlonXP 1800+
256 mb 333ddr
Gygabyte kt333 ploca (pogubim se sa vxr oznakama)
GeForce 3

Igra daje uzasno nizak framerate...npr u 1024*768*32 sve na high sa 8 senki na pocetku igre (komandni centar) 15 fps...brze bolje namestim setovanja moja za multiplejer igranje UT2K3 (800*600*32 sve na medium) sa 4 senke ali opet...kada se popnem u brod oko 40-45 fps je prosek. Meni sa ovim konfigom UT2K3 daje preko 100 fps a na mapi inferno koja je ocajno zahtevna 70-80, a u unrealu2 dakle 40-50 (na brodu...zatvoren prostor). Znaci mnogooo je zahtevnija od UT2003.
I jos nesto oko toga gde ide igracka industrija....jeste grafika do bola, ali nisu to neka realna poboljsanja u odnosu na JK2 ili eto DeusEx na primer. Samo je napakovano brdo poligona, i iskreno ovo su samo kvantitativna a ne i kvalitativna vizuelna poboljsanja :(

Ali ipak igra ima sjajnu atmosferu i vredi je igrati

U2 problemi...

Da li su poznati neki problemi sa P4 platformama?

Problem je sledeci: Igra cesto* ispada, prijavljujuci protection failiure (ili tako nesto); crack je u redu (skinut sa svima nama dobro poznate lokacije:) )..
Sistem: P4, i845, GF4MX460(41.09), XP

Ima neko neku ideju?

*Na pocetku, meniju i u komandnom brodu, a ukoliko kojim slucajem uspem da startujem igru, misija se odvija normalno..

MAD_MUzzY je napisao(la):
Valjda obrnuto bilde :D ?
Meni se cini da si malo prenaduvao ... nema sanse da tolko bolje radi. Kad stavim sve na apsolutni max u 1024 (bez oni AF AA ******... nevide se uopste), Poneke scene su apsolutno neigrive.
Meni je XP **eban tako da kad stavim nf2 i sredim sve komplet (a mozda uzmem i tvoj Ghost) onda cemo da vidimo sta i kako radi. Za sad... ma bezi bre!!! Idem da igram i da uzivam :)

Covece, nemas pojma koliko su moderne igre brze na 9500 Pro sa Cat3 drajverima nego na bilo kojoj nVidia-i (moj 4200 je ocovan na 300/580, 128MB, pa ti vidi) - makinu znas 174MHz magistrala, memorija najotsrafljenija, CPU na 1850 i kusur... XP ociscen od svih s#anja.. :) I onako u 1024, SVE na MAX (plus senke) - na Ti4200 (ovaj moj) - u nekim scenama NE MOZE da se igra (kad ih ima vise, ili neki nivoi, ono kada se popnes liftom, na krov, kada spasis onog naucnika, npr.) - Sa R9500 Pro - neoverklokovanim, sa Aniso quality 16x - apsolutno glatko! Nisam mogao da verujem! Isto tako, Morrowind je poleteo... nebitno u kojoj sceni, jednostavno ne pada ispod 40 fps, a na Ti4200 je znao da secne u Balmori, kada ima dosta likova i kada npr, pada kisa....

Inace... igra je samo PROSECNA... svako ko zavrsi shvatice da

-likovi nisu razvijeni nista posebno
-gluma / glasovi, su ocajni
-misije su nezanimljive
-dizajn nivoa je neinventivan, nismo nsita novo videli
-vidi se da ga nije radio Epic, a ni "pravi" Legend, tj. ljudi koji su radili Wheel of Time, koji je bio odlican. Provalite samo cheha koji je radio teksture, koje su psihodelicne i ruzne na nekim planetama.
-malo neprijatelja
-KRATKOCA (mozes da zavrsis Unreal 2 pre nego 2 kvesta u Morrowindu)
-jednostavnost
-linearnost (kao, ima dijaloge)
-nema kooperativnog igranja (ona jedna misija je smesna, svi odmah poginu)
-nema voznje nekih vozila (setite se Mohe, Jedi-ja)

ima jos mana, ali bilo je ok odigrati je...

I mislim, ona riba... a on nista nije uradio... ctp;

Razorman je napisao(la):
Danasnji problem kod ljudi je sto danas od igara traze da im spreme rucak, pospreme kucu, zapale cigaru i pritom popuse ****...
Odlicno zapazanje koje najbolje govori o psihologiji vecine gejmera. Jedini lek za te napacene duse je dobro zensko! ;) Trust me! :mig:

byMaX je napisao(la):
Covece, nemas pojma koliko su moderne igre brze na 9500 Pro sa Cat3 drajverima nego na bilo kojoj nVidia-i (moj 4200 je ocovan na 300/580, 128MB, pa ti vidi) - makinu znas 174MHz magistrala, memorija najotsrafljenija, CPU na 1850 i kusur... XP ociscen od svih s#anja.. :) I onako u 1024, SVE na MAX (plus senke) - na Ti4200... (

MaXo... svrati kad budes u komsiluku...
Nf2 @215fsb; XP@1820;4200 300/610; 1024 sve max (osim senki)... sve glatko. Kazem ti ja nF2 ima nesto "zivahno" u sebi...

Inace potpuno se slazem da je igra prosek... nazalost. Toliko se brzo prelazi da je skoro pa smesno. Bas je step-back u odnosu na original.

evo i moje kratke impresije: da je dobra, pa dobra je; posto sam jos na pocetku igre, graficki me i nije nesto raspametila; povremeno puca u desktop zbog EAX-a. Ali me je zato onaj intro sa predstavljanjem kompanija odusevio, pogotovo deo kada se pojavljuje EPIC games ( kako su iskombinovali zvuk i prikaz, mogao bih stalno da ga gledam i opet bih se najezio!) To je to za sada!
i nesto glupo: NF2 je u stvari...?

Dajte crack (link) za igru.

frostonja je napisao(la):
pogotovo deo kada se pojavljuje EPIC games ( kako su iskombinovali zvuk i prikaz, mogao bih stalno da ga gledam i opet bih se najezio!) To je to za sada!
i nesto glupo: NF2 je u stvari...?

Da to je jedan od svetlijih delova igre :D. To su im garant radili neki freekovi koji prave sve one demoe od po 50k :D

Nf2 = nForce2 Chipset za AMD

Ma za okruzenje ,svetlost...svaka cast.
Ali voda je SHIT!!!
Modeli likova ala Alien vs, Predator2..
Greh za tako mocan engine...:rocket:

byMaX je napisao(la):
Inace... igra je samo PROSECNA... svako ko zavrsi shvatice da

-likovi nisu razvijeni nista posebno
-gluma / glasovi, su ocajni
-misije su nezanimljive
-dizajn nivoa je neinventivan, nismo nsita novo videli
-vidi se da ga nije radio Epic, a ni "pravi" Legend, tj. ljudi koji su radili Wheel of Time, koji je bio odlican. Provalite samo cheha koji je radio teksture, koje su psihodelicne i ruzne na nekim planetama.
-malo neprijatelja
-KRATKOCA (mozes da zavrsis Unreal 2 pre nego 2 kvesta u Morrowindu)
-jednostavnost
-linearnost (kao, ima dijaloge)
-nema kooperativnog igranja (ona jedna misija je smesna, svi odmah poginu)
-nema voznje nekih vozila (setite se Mohe, Jedi-ja)

ima jos mana, ali bilo je ok odigrati je...

I mislim, ona riba... a on nista nije uradio... ctp;

U poredjenju sa jednim Half Life-om ... ova igra je anatomski deo na kome se sedi. Jedina igra koja je mogla da pridje Half Life-u po igrivosti, atmosferi, radnji i svemu ostalom je Undying koji pretpostavljam da nije preterano puno ljudi igralo i zavrsilo. Iskreno kanim se da poredim ovu igru kao igru sa Serious Sam serijalom. Samo pucas, nema puno da razmisljas. Sto je skroz ok, ako je namenjena za populaciju koja voli takve igre. Grafika je .... recimo nabudzena sto se tice textura, ali nisam primetio nikakav radikalan pomak u igri u odnosu na sve prethodne. Cak je i UT2003 znatno inventivniji i realno gledano lepsi.

MAD_MUzzY je napisao(la):
MaXo... svrati kad budes u komsiluku...
Nf2 @215fsb; XP@1820;4200 300/610; 1024 sve max (osim senki)... sve glatko. Kazem ti ja nF2 ima nesto "zivahno" u sebi...

Inace potpuno se slazem da je igra prosek... nazalost. Toliko se brzo prelazi da je skoro pa smesno. Bas je step-back u odnosu na original.

Hvala bogu da si to shvatio... (Vezano za igru)... Pocetak je obecavao... a onda, suvi prosek. Elem, nf2 ti, garantujem, ne moze toliko pomoci da ti se odrade te senke - jer nV25 je nV25 i to ti je! Da vidis kako to radi Radeon 9500 Pro, cak i sa aniso filterom... ja sam odusevljen. To se ne moze izmeriti u programima, moras da probas da bi video.. Uostalom, dodji i uveri se... znas kako radi na Ti4400, a videces i na 9500 :)

hawk je napisao(la):
Ma za okruzenje ,svetlost...svaka cast.
Ali voda je SHIT!!!
Modeli likova ala Alien vs, Predator2..
Greh za tako mocan engine...:rocket:

Ma likovi su uradjeni sasvim dobro... Problem je VODA! Najobicnija proceduralna tekstura, sa lightmapom na povrsini sa malim brojem poligona i jednostavnom wave animacijom. Kad cemo, osim u Morrowindu, videti pravu vodu???

Zar je toliko tesko odraditi povrsinu koja koristi pixel sejder sa per-pixelnim kubnim env. mapiranjem + refleksijom (i eventualno refrakcijom). Jos se samo ubaci detekcija kolizije i vertex shader odradi talase u odnosu na objekat koji se krece kroz vodu i voila... (ko je igrao Morrowind sa DX8 karticom, zna o cemu pricam). Voda je tamo tako dobro uradjena da je to bruka... cak se i od kise stvaraju kruzni talasi.

Tresla se gora... Toliko sam ga cekao, a ono mracna atmosfera, kaakondjule se pojavljuju ni iz cega, ma bez veze.Vise mi je lagao red faction, nego li ovo. Pogotovo onaj deo sa slupanim brodom u onoj sumi.

Kada kvalitet(realnost)vode bude poput onog iz atijevog island demoa sa sve prelamanjem svetlosti pod vodom sto dovodi do deformacije modela ili samo delova koji su ispod zatalasane povrsine onda ce ugodjaj biti potpun.

Do tada " Morrowind voda ", a bogami i nebo sa oblacima, RULZ!

A koja je igra prva koristila napredne dx8 funkcije za prikaz vodenih povrsina?
Da nije kojim slucajem C&C: Renegade??

Da ne otvaram novi thread postavicu pitanje ovde.
Problem je u tome sto su mi teksture likova izmesane jednostavno ne moze da se vidi lice pa cak ni ceo lik u nekim slucajevim.Probao sam sa svim podesavanjima ali isto.Inace graficka je Ti 4200 sa 40.72 drajverima i sve to na Windows 98se
Da li neko zna u cemu je problem i molim za resenje.
Pozdrav.

pise u readme-ju da su ustanovili gresku sa det. 40.72 i preporucuju 41.09 ili noviji

alokiN je napisao(la):
Kada kvalitet(realnost)vode bude poput onog iz atijevog island demoa sa sve prelamanjem svetlosti pod vodom sto dovodi do deformacije modela ili samo delova koji su ispod zatalasane povrsine onda ce ugodjaj biti potpun.

Do tada " Morrowind voda ", a bogami i nebo sa oblacima, RULZ!

A koja je igra prva koristila napredne dx8 funkcije za prikaz vodenih povrsina?
Da nije kojim slucajem C&C: Renegade??

Ja bih rekao da je Renegade jedna od prvih i da su to naknadno ubacili posto se taj CC pravio sto godina... Morrowind nebo je posebna prica, one planete su jezivo dobre... :) Po meni, i dalje rula onaj Matroxov demo na dnu okeana... majko mila kako ono izgleda.. a Matrox propade :(

Inace, lepu vodu ima i NOLF2... sasvim pristojnu!

Alex je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread postavicu pitanje ovde.
Problem je u tome sto su mi teksture likova izmesane jednostavno ne moze da se vidi lice pa cak ni ceo lik u nekim slucajevim.Probao sam sa svim podesavanjima ali isto.Inace graficka je Ti 4200 sa 40.72 drajverima i sve to na Windows 98se
Da li neko zna u cemu je problem i molim za resenje.
Pozdrav.

Ja sam licno iskusio problem (isti taj) sa 40.72, skinuo 41.03 WHQL, pa imao problema sa njima sa video out-om.. (bios mi je modifikovan pa valjda zato), i onda sam presao na odlicne 42.70 koje i tebi preporucujem!

byMaX je napisao(la):
Ma likovi su uradjeni sasvim dobro... Problem je VODA! Najobicnija proceduralna tekstura, sa lightmapom na povrsini sa malim brojem poligona i jednostavnom wave animacijom. Kad cemo, osim u Morrowindu, videti pravu vodu???

Zar je toliko tesko odraditi povrsinu koja koristi pixel sejder sa per-pixelnim kubnim env. mapiranjem + refleksijom (i eventualno refrakcijom). Jos se samo ubaci detekcija kolizije i vertex shader odradi talase u odnosu na objekat koji se krece kroz vodu i voila... (ko je igrao Morrowind sa DX8 karticom, zna o cemu pricam). Voda je tamo tako dobro uradjena da je to bruka... cak se i od kise stvaraju kruzni talasi.

Pazi,nisam cepidlaka,ali realno gledano likovi bi mogli biti bolji.
Pogledaj NOLF2 napr.
Mislim da je UNREAL engine ipak mocniji od LITECHa a realnost modela je neuporedivo bolja.Ja sam inace manijak za detalje i volim da uocim napredak tehnologije.Mislim da je vatra ok,svetlosni efekti super ali
teksture neba,i ni jednog oblacka...pa to je nedopustivo!
Voda,utvrdjeno, G@vno!
Videces VIETCONG kada dodje,tu je napr voda strava!!!A nijedan jedini shader efekat.
Ne znam,ali Unreal izgleda kao crtani film.Jadno po mnogo cemu.
Cepao sam Doom alfu,i ima perspektivu mnogo jacu iako ce i tu realno radnja biti shit.Ali avaj...ovo nema ni radnju ni atmosferu...

,)

Hvala na savetima.Prvo sam i ja pomislio da je do drajvera i na kraju je stvarno tako ispalo.Skinuo sam 41.09 i sve radi odlicno.
Pozdrav.

Nebo je stvarno ocaj cak i AVP2 ima mnogo lepse nebo od U2.
Na nekim mapama se tekstura neba ne uklapa kako treba pa se vidi i cosak scene sto veoma kvari osecaj otvorenog prostora.

Svideo mi se bump mapping na onoj planeti sto je sva prekrivena nekim zivim organizmom.
Jos kad se ukljuci AF...

Ludi nije valjda da ste pocheli da shtekate crackove za igre, dajte mi link mail vec 5 dana imam diskove ali ne mogu da igram bez cracka. Na gamecopyworldu ga nema. A sad mi je istekao i flat pa moram da idem da uplatim :hump:

Ma krek smo imali na shugavom drugom CD-u... isprimao si se, samo je trebalo da ga malo potrazis :)

alokiN je napisao(la):
Nebo je stvarno ocaj cak i AVP2 ima mnogo lepse nebo od U2.
Na nekim mapama se tekstura neba ne uklapa kako treba pa se vidi i cosak scene sto veoma kvari osecaj otvorenog prostora.

Svideo mi se bump mapping na onoj planeti sto je sva prekrivena nekim zivim organizmom.
Jos kad se ukljuci AF...

Ma prijatelju,
Oni su najavljivali cuda muda...kao odjaj na skafanderu na staklu i sl.
Ja brate ne vide nista od toga,a ni koristi...
I ako se negde nesto nalik tome pojavi,sve je samo budjava "nalepnica"

Loshe....

:cuss:

byMaX je napisao(la):
Ma krek smo imali na shugavom drugom CD-u... isprimao si se, samo je trebalo da ga malo potrazis :)
Znam da je na drugom CD-u ali mi je izgleda CD loshe narezan ili je Clone-ovan sa nekog ogrebanog diska i taj dir. gde se nalazi crack ne mogu da otvorim.

Igra je kratka. Za 10h sam je finishirao.Mada je kraj malo, bljak.Kos jednom se potvrdilo da je marketing, cudo_Ocekivao sam svasta, a najlepsi efekti su kad pogines.Sta sada, cekamo: Call of Chutullu, Tom raidera, Doom3 i za decu Rayman3...A za avanturiste, izgleda nista.

Video sam shotove iz TR Angel of Darkness i ne izgleda spektakularno, ali se nadam da ce bar biti igra dobra.... imam utisak da cu se oduseviti kao sa mafiom - nisam ocekivao nista super, a igra je bila do jaja...

Nazad
Vrh Dno