Šta je novo?

Unreal II gotov !

• Začetnik teme Začetnik teme golub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

golub

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
630
Infogrames, Legend Entertainment and Epic Games today announced that Unreal II: The Awakening has gone gold and will be in retail stores nationwide during the first week of February! Oh yeah 🙂 The madness has begun! Let the countdown to Unreal 2 begin!

Zna li se koliko ce biti zahtevna igra?

secam se da su davno davno neki sajtovi dobili alpha verzije ove igre

tad je bio aktuelan GF3,i rekli su da sve fino radi

golub je napisao(la):
Infogrames, Legend Entertainment and Epic Games today announced that Unreal II: The Awakening has gone gold and will be in retail stores nationwide during the first week of February! Oh yeah 🙂 The madness has begun! Let the countdown to Unreal 2 begin!

Tacnije, 4-og februara treba da bude u radnjama.

Fino, fino taman da se ubije vreme do najveceg hita ove godine - DOOMaIII.

Nisam bas ubedjen da ce Doom3 biti ove godine.

Unreal 2 ne bi trebao da bude mnogo zahtevam ali sto se Doom3 tice nece se sigurno pojaviti pre FX.🙂

Ma, Unreal 2 ce biti malko zahtevniji od UT2003, cisto zbog toga sto je SP, a u SP-u nije bitno da imas 60fps kao u MP-u; dovoljno je i 25 🙂 tako da ja vec vidim da cu da igram u 1280x960, sa svim "holly shit" detaljima i anisotropic-om na maksimumu 🙂

byMaX je napisao(la):
Ma, Unreal 2 ce biti malko zahtevniji od UT2003, cisto zbog toga sto je SP, a u SP-u nije bitno da imas 60fps kao u MP-u; dovoljno je i 25 🙂 tako da ja vec vidim da cu da igram u 1280x960, sa svim "holly shit" detaljima i anisotropic-om na maksimumu 🙂
max, ako ti nije problem, jel bi mogao ukratko da objasnis zasto je sp zahtevniji od mp-a? ja sam bas mislio da kad igras ut2003 sa 8 botova, da je zahtevnije od unreal-a 2, bas zato sto cpu mora da radi toliki AI...

Miroslav je napisao(la):
max, ako ti nije problem, jel bi mogao ukratko da objasnis zasto je sp zahtevniji od mp-a? ja sam bas mislio da kad igras ut2003 sa 8 botova, da je zahtevnije od unreal-a 2, bas zato sto cpu mora da radi toliki AI...

da, nisam dobro obrazlozio... jeste UT2003 zahtevniji zbog botova, ali sam mislio da ce U2 biti zahtevniji jer ce mu nabudziti grafiku. Znas li sta su u iD-u mogli da urade sa Q3 engine-om, ali su odustali, jer je tada vladao Voodoo 2 i 3 koji nisu mogli to da iznesu. Zamisli broj poligona i velike teksture iz Jedi Knighta 2 u ono vreme? Da li bi mogao da ga odradi neki Voodoo 3 kako treba? E sada, isto je tako i danas! Ljudi koji imaju UT2003 sa 60fps, u istoj rezoluciji ce imati 30-40fps u U2, sa istim detaljima, jer verujem da ce biti vise poligona, veeeelikih predela sa planinama (to sam citao u najavama, da lici malo i na HALO), i da su likovi bogati detaljima/poligonima... Uostalom, i Unreal je bio kompleksniji od UT-a, ako se ne varam, sve je bilo sarenije i detaljnije... a ne sivo i kockasto kao nivoi u UT-u... MP mora da bude brz,a onda lep, a SP obrnuto...

byMaX je napisao(la):
da, nisam dobro obrazlozio... jeste UT2003 zahtevniji zbog botova, ali sam mislio da ce U2 biti zahtevniji jer ce mu nabudziti grafiku. Znas li sta su u iD-u mogli da urade sa Q3 engine-om, ali su odustali, jer je tada vladao Voodoo 2 i 3 koji nisu mogli to da iznesu. Zamisli broj poligona i velike teksture iz Jedi Knighta 2 u ono vreme? Da li bi mogao da ga odradi neki Voodoo 3 kako treba? E sada, isto je tako i danas! Ljudi koji imaju UT2003 sa 60fps, u istoj rezoluciji ce imati 30-40fps u U2, sa istim detaljima, jer verujem da ce biti vise poligona, veeeelikih predela sa planinama (to sam citao u najavama, da lici malo i na HALO), i da su likovi bogati detaljima/poligonima... Uostalom, i Unreal je bio kompleksniji od UT-a, ako se ne varam, sve je bilo sarenije i detaljnije... a ne sivo i kockasto kao nivoi u UT-u... MP mora da bude brz,a onda lep, a SP obrnuto...

Ma samo tvoja vidija moze da izvuche pravi kvalitet slike i dovoljan fps 🙂
kako se bre lozish, UT kec je izgledao 3x bolje i radio brze nego na bilo kojoj vidiji u to vreme...da je sreca da i dalje postoji glide, niko ne bi qpovao ova D3D s*anja od kartica.....

driver je napisao(la):
kako se bre lozish, UT kec je izgledao 3x bolje i radio brze nego na bilo kojoj vidiji u to vreme...da je sreca da i dalje postoji glide, niko ne bi qpovao ova D3D s*anja od kartica.....

aj ne lupaj :d, nvidia ima najjachi openGL od ne-profi karti

a sto se mp/sp zahtevnosti tiche, ochigledna potvrda byMax-ove tvrdnje je SoF II - Double Helix , gde MP na max detaljima vise od 3 puta brze radi od SP-a...novije quake_based igre imaju odvojene *.exe za mp/sp

ByMax,
ako si vec citao nesto o hardverskoj podlozi za U2 znas li nesto o procersorskoj zahtevnosti ?
Je li bitna snaga procesora kao u Jediju ili je sve u biti "eye candy"...

Nemam vremena da sve citam...

Ji 4Tze je napisao(la):
aj ne lupaj :d, nvidia ima najjachi openGL od ne-profi karti

a sto se mp/sp zahtevnosti tiche, ochigledna potvrda byMax-ove tvrdnje je SoF II - Double Helix , gde MP na max detaljima vise od 3 puta brze radi od SP-a...novije quake_based igre imaju odvojene *.exe za mp/sp

Ocigledno nisi video obsidian x24 na kojem unreal i ut rade brze nego na gf3,a kartica ima 24MB edo memorije na 100MHz,a gf3 ddr na preko 400MHz(sramota za gf3,iako je igra optimizovana za vudu karte).

byMaX je napisao(la):
da da, znaci ipak sam delimicno bio u pravu... mislim ako se uradi isto, mislim sa istim detaljima, brzina je na strani single playera.

a i pomislio sam da ce verovatno da zbudze dosta grafike u ovu novu verziju, ipak nema tu toliko akcije, nije ni potrebna "tecnost" u svakom trenutku

driver je napisao(la):

Koji ti je q.... bre guru? Ko je uopste rekao da je nesto radilo bolje na nvidii ili necem drugom? Poceo si da pricas nepovezano. Ako se secas, na exx3d-u smo zajedno branili voodoo od napada nvidijevaca, pa si me ti pozvao kod Pece na forum (zuti)... I ko je uopste pomenuo nvidiu u to vreme? Upravo je tada glide rulao!

golub je napisao(la):
ByMax,
ako si vec citao nesto o hardverskoj podlozi za U2 znas li nesto o procersorskoj zahtevnosti ?
Je li bitna snaga procesora kao u Jediju ili je sve u biti "eye candy"...

Nemam vremena da sve citam...

Da, ako se zna da se jedi razlikuje cak i od bratskog quake-a (mnogo vise cisto CPU zahtevan), onda je jasno da nema pravila. U2 je slican UT2003-ci, tu nema sumnje. Znaci, zahtevan je za CPU, ali i za graficku, i to dosta. Nije kao prvi UT, koji je bio 90% CPU test, ili Jedi 2... Ali opet, ne moze se reci ni da zavisi samo od graficke. Ipak, i u UT2003 imas testova koji jako malo zavise od sistemskog CPU-a, kao sto je npr. Antalus flyby 🙂

The pocetnik je napisao(la):
Ocigledno nisi video obsidian x24 na kojem unreal i ut rade brze nego na gf3,a kartica ima 24MB edo memorije na 100MHz,a gf3 ddr na preko 400MHz(sramota za gf3,iako je igra optimizovana za vudu karte).

Covek, izvini na komentaru, ali obsidian nije graficka kartica, nego nesto cime mozes da prehranis pola gladne Indije... 🙂 🙂

byMaX je napisao(la):
Covek, izvini na komentaru, ali obsidian nije graficka kartica, nego nesto cime mozes da prehranis pola gladne Indije... 🙂 🙂

To je add on karta kao v2 ili v1 i sa njom tesko da ces prehranis pola Indije🙁 , jer kada je izasla kostala je 600$,a MadTexel ju je kupio polovnu za samo 100e da bi igrao glide igre.Tako sam je i ja imao u masini jedno nedelju dana radi testova.

da, ali je obsidian imao i monstrumske kartice od po 12 V2 cipova, a bile su i mod. sa V3 chipovima, po 6, koje su kostale vise od 12 takvih, posebnih kartica. Toga se dobro secam...

The pocetnik je napisao(la):
To je add on karta kao v2 ili v1 i sa njom tesko da ces prehranis pola Indije🙁 , jer kada je izasla kostala je 600$,a MadTexel ju je kupio polovnu za samo 100e da bi igrao glide igre.Tako sam je i ja imao u masini jedno nedelju dana radi testova.

Pitam se kako se ponasa u novijem softweru 😀
BTW ako je tebi 100e "malo" ? 🙂 :wave;

byMaX je napisao(la):
da, ali je obsidian imao i monstrumske kartice od po 12 V2 cipova, a bile su i mod. sa V3 chipovima, po 6, koje su kostale vise od 12 takvih, posebnih kartica. Toga se dobro secam...

Znam to ,zato sam i rekao X24(model sa dva v2 i 24MB edo rama).

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pitam se kako se ponasa u novijem softweru 😀
BTW ako je tebi 100e "malo" ? 🙂 :wave;

Ako mislis 3d mark onda slabo,a recimo u half -lifu je bila bolja od gf2mx400 do rezolucije 1024x768 i u q2 je rame uz rame sa gf2mx400.
I u q3 ide lepo(oko 65fps u 640x480 na fastest na mojem celeronu 400/543MHz).

On je tih 100e dao pre cini mi se godinu i po dana kada je gf3 kostao preko 300e.

Ma pitam ste konkretno u igrama, 3dmark je ... 😀
To su odlicni rezultati. Quake2 je najlepse izgledao u 3dfxmniGL-u, toga se secam! 🙂
nV30 ce bese imati Glide podrsku? Jedva cekam da poteram nfs2 na njemu 😀

byMaX je napisao(la):

Quantum 3D Alchemy
32x VSA-100 1 GB rama (V5 ima 2x VSA-100 i 64 mb)
1600x1200x32 u 16x FSAA Q3demo1 892 FPS na 1 GHz P3

reci su apsolutno suvishne. 😀

miha\zero je napisao(la):
Quantum 3D Alchemy

Apsolutno!!! 🙂

miha\zero je napisao(la):
Quantum 3D Alchemy

Kao i cena🙂

Q3demo1 892 FPS na 1 GHz P3

Bice sreca ako na tom CPU predje i 150 realno oko 120 fps na tom testu nezavisno od graficke karte... po toj logici ima 3Dmark jedno 100000 sa sve FSAA :hump: i to na Intel-u P3 😀 😀

Nazad
Vrh Dno