Šta je novo?

Unreal 3 Tech!

Sta se chudis, pa Unreal je jednom davno presisao ID (u vreme Quake II), sa devet meseci "kasnjenja", a onda je polako napredovao (UT engine je malo doradjen, UT2k3 jos malo, UT2k4 skoro da i nije, a U3 ce tek krajem 2005 biti "igriv"). Paralelno sa ovim sto sam napisao u zagradi isao je Q3, quantum leep u odnosu na Q2, a kasnije i Doom III, quantum leep u odnosu na Q3. iD ne pravi mala unapredjenja, vec samo kvantne skokove. A inace, igra na prastarom Q3, a ne UT2k3 engineu- Call Of Duty je igra godine po svim aspektima... Kudos to ID!

ps. za mene od sada postoje ID, Valve i CryTek :)

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
http://mirrors-1v.club-internet.fr/pub/games/nofrag/unrealengine/videos/epicdemo.zip

Pa JC je ovakvu tehnologiju promovisao davnih dana (zaboravio sam godinu) na premijeri GeForce3 (odrzanoj u San Francisku na Mac Developer Forumu)
Doom3 ce imati sve ovo i to sa dve godine forre (Unreal3 je najavljen za 2006.)
Ovaj .wmv je dosta mutan i ne moze bas da se oceni kakav je kvalitet grafike. U pozadini se cuje neki novinar paljevina i to je to. O kvalitativnim osobinama nekog engine-a se moze diskutovati samo onda kad ti doticni pred ocima u realnom vremenu izrenderuje par demoa i prikaze sta moze.
Ono cime se Epic hvali, pored odlicnih svetlosnih efekata, je neka nova vrsta bump mapping-a koja znatno podize kvalitet tekstura cineci da neki low poly model izgleda kao verodostojna kopija od onog koji je sastavljen od znatno veceg broja trouglova( nesto slicno doom³ vec ima).

Kao sto si lepo rekao, Doom³ otprilike sve to vec poseduje. Ostaje samo jos da ga istestiraju, ispoliraju pa da se jos jednom dokaze ko je OTAC FPS-a.

Preporucio bi zainteresovanima za problematiku zvanu 3D Games, da procitaju Carmack-ov intervju kod Ananda.(znaci totalno otvoreno govori o proslosti, sadasnjosti i buducnosti igara, bez paljevina tipa nas engine je najbolji i glupih novinara koji postavljaju jos gluplja pitanja tipa:" WOW Is this a movie?? Are you shure that this is real time 3D graphics...".

P.S. Kazu jos da je ovo prvi engine koji je u potpunosti DX9.

Poz

Nazad
Vrh Dno