Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Nema nista unutra sto bi mogao da popravis. Ja imam jedan crknuti pa sam ga otvorio.

Jedan od logičnih razloga za takvo brzo pražnjenje bi moglao da bude da je neko dugme zaglavilo ili da se negde kratkospojilo pa non stop šalje ir kodove.
No to je barem lako proveriti u kućnim uslovima: uzmeš neki mobilni tel. uljučiš kameru i uperiš sočivo u diode za slanje signala i na ekranu telefona pratiš. Ako dioda treperi ili je stalno uključena problem je u kratkom spoju na nekom od kontakata ili pak ako se dioda pali samo kad pritsneš dugme problem je nešto drugo.

Meni baterija traje duze od godinu dana i jos uvek radi. Veci je problem sto tasteri prave dvoklik vrlo cesto.

Problem sa Hama 8u1 daljinskim: Juce sam ga kupio u Merkatoru, nabo kod iz treceg puta, i - radio je 10 minuta. Sada ponovo pokusavam, ali ne reaguje uopste, iako sam sve kodove isprobao. Da napomenem da je daljinac i prva 2 puta reagovao, pre nego sto sam iz treceg nasao kod, ali su dugmici bili pomesani. Sada je kao mrtav. Ima li pomoci ili da trazim nov?

edit: ****na pretraga, tek sad vidim da je ovo za komp :)

Nista, ako neko zna odgovor nek mi kaze, ako ne zna, modovi, brisite...

Poslednja izmena:
Koristim Win7 i jutros počeo da mi dopire neki čudan zvuk iz kineskog kućišta, otvorim ga, očistim, sklopim i kada sam pokrenuo EventGhost izbacuje mi grešku Error starting plugin UltraX media remote, Device not found". Instalirao ponovo drajvere, program, menjao USB port receivera i neće. Pre toga radio super.

Ima nekog rešenja?

Kod mene (Win7), kada sam promenio port za risiver morao sam da reinstaliram drajver da bi proradio. Ako si prvo reinstalirao drajver, pa onda menjao port, pokusaj jos jednu reinstalaciju drajvera. Sem toga, kod mene jos uvek postoji problem ako koristim Logitech Momo volan - daljinski nece da radi dok ne restartujem racunar sa iskljucenim volanom. Ako si dodavao neke periferije, mozda se sudaraju kao kod mene...

Reinstalirao sam ga nakon što sam promenio port, tj.nakon svakog menjanja porta sam ga instalirao i neće. Nikakve perfierije nisam dodavao. Na kraju sam instalirao Generic HID driver i ispočetka nameštao komande. Neki dugmići na daljincu neće da rade ili automatski pokreću nešto drugo (kada stisnem dugmiće na gorenjem deli daljinca, npr.home, close, TV, DVD...pokrene mi Win.media centar).

Kupio sam prosle godine UltraX u BigBangu, zna li neko ima li ih jos tamo?

Nazad
Vrh Dno