Šta je novo?

uninstall windows media player-a 11 na win xp

neo geo

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
395
uz win xp sam valjda dobio i wmp11, koji s vremena na vreme preuzima na sebe otvaranje fajlova, pa sam resio da ga skinem.

gledao sam na net-u, i oni saveti preko add/remove programa i slicno (m$ sajt saveti) ne piju vodu, jer se tamo wmp nigde ne vidi, a kucica za njega je prazna, tako da ga odatle bas ne mogu skinuti.

pre nego sto krenem u totalni obracun (brisanje svih mogucih fajlova i registry kljuceva), zanima me da li postoji neki elegantniji nacin ?

A zašto bi brisao? desni klik na file koji otvara sa wmp11, open with pa odaberi program sa ponudjene liste koji zelis da bude default za tu extenziju i čekiraj "allways use this exrension for this kind of file"

jasna stvar, time se sluzim bar 10 godina, i u ovom slucaju podesim bsplayer da otvara video fajlove, ali ih posle nekog vremena (npr nedelju dana), iz meni nepoznatih razloga, wmp preuzme na sebe, tako da kad kliknem na fajl - krene da pusta iz wmp a ne iz bsplayer-a.

zato hocu da ga skinem, a mozda bi ga i koristio da nije mnogo skrnav :)

Evo kako mozes da ga izbrises:

1. Udji u "Safe Mod"
2. Start>Run>appwiz.cpl
3. Klikni na Add/Remove Windows Components (sa leve strane)
4. Neka ti ostane stiklirano samo ono sto hoces da zadrzis na kompjuteru.
5. Klikni na "Next" i sacekaj da se proces zavrsi
6. Restart

i ovo sam probao pre postavljanja teme, ali ne pomaze ..

u startu je bio otkacen wmp na spisku stavki, a ako ga zakacim i kao instaliram, pa otkacim i opet kao deinstaliram, situacija ostaje ista - wmp je i dalje prisutan. ..

i ovo sam probao (mislicete da za****vam), ali u win direktorijumu nemam %windir%\$ntUninstallwmp11$ koji je pomenut na uputstvu sa linka sa ms sajta.

Probaj ovo :
run upisi
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection C:\Windows\INF\wmp.inf,Uninstall

:) .. . spalio si ga .. sada i pod 'open with' vise nemam ponudjen wmp .. prebacio sam na bsplayer nadam se jednom zauvek ..

h v a l a !

Imas neku frankenstajnsku verziju windowsa, jer uz windows ne ide u paketu wmp11 nego 10.

mislim da i tu ima istine s obzirom sa kog sam diska instalirao .. ms win xp proffesional, version 2002, sp2 .. tako pise pod 'general' ..

Ček, zar ne ide WMP 9 a ne 10? Na mojoj, čistoj SP3 instalaciji je devetka?!

Moguce da je 9. ja to i ne palim, ali 11 ne ide sigurno.

sinoc se desio 'dramski obrt' ... otvarao sam neke avi fajlove, naravno bsplayer otvara prvi, pa drugi, pa ... klikom na treci, pojavi se kao feniks wmp, otvori ga, i svaki sledeci dalje :) :) :)

sjajno, a sada ukljucujem win patrol i reg cleaner i krecem u konacni obracun ...

Konacni obracun ti je instalacija normalne verzije XP SP3. :)

vidim .. ocistio sam ceo registry - sve sto se zvalo windows media player, obrisao iz c:\program files\windows media player sve, ali tu win sam refreshuje posle par sekundi iste te fajlove, a odatle i ostatak napravi ..

da, posto kad obrisem fajlove iz c:\program files\windows media player, sistem ih sam rekreira nakon par sekundi .. svaka im cast :)

ne, posto ne mogu opet da prolazim kroz sve moguce driver update procedure na ovoj mojoj integrisano neintegrisanoj kombinaciji (koristim duple zvucne i graficke), kako bi sve radilo kako treba ...

Iskljuci system restore, pa ga onda obrisi.

Nazad
Vrh Dno