Šta je novo?

Unigine Heaven Benchmark 2.0

Rapture

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2008
Poena
485
Poslednja izmena:
Unigine_Heaven_Benchmark_2.0_01.jpg

Just days before AMD finally gets some competition in the DirectX 11 space, Unigine has rolled out the 2.0 version of the Heaven Benchmark which was the first app to really show off what DX11 can do. With the 2.0 release Unigine has included the following:

- Heavier tessellation load
- Several major optimizations of the engine
- Added new elaborated objects in the world
- Physics-driven flags
- More dynamic lights
- Enhancements of some old assets
- Introduced `moderate` and `extreme` tessellation modes

Heaven Benchmark 2.0 requires at least a Radeon HD 2xxx or GeForce 7xxx graphics card (it supports DX9, DX10, DX11 and OpenGL) and comes for both Windows and Linux. The benchmark is available for free and can be downloaded via this page.

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0HWZKGZcKoA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0HWZKGZcKoA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

DOWNLOAD:http://unigine.com/products/heaven/

Ima tema pa brisite ako hocete, samo ne znam zasto u nove tehnologije ta tema postoji prosli Unigine je bio ovde u Graficke karte....

stavio sam sve do daske na 10.3a drajveru

Prilozi

• unigine 2.0.webp
    unigine 2.0.webp
    43.5 KB · Pregleda: 99
  • Untitled.webp
    Untitled.webp
    39.4 KB · Pregleda: 194
Znam 🙂! Takođe

btw. evo i rezultata za default podešavanja koja unigine sam ponudi

Prilozi

• Untitled default.webp
    Untitled default.webp
    43.5 KB · Pregleda: 52
  • Untitled def.webp
    Untitled def.webp
    39.4 KB · Pregleda: 129
Max. podesavanja, karte default, drajveri 10.3a, 1080p:

Default podesavanja isto 1080p:

Oko 12-15% bolje nego 5850...

Poslednja izmena:
Zasto?
Mislis da je brzi CF5750 od 5850?
Nije,na slabijoj konfiguraciji od tvoje.
51732332.png

p.s. evo i rezultata
edit 2:
ovo je rez na def. naponima karte 830/1200, ide na 950/1250 sa 1.2V totalno stabilno.CF jeste dobra stvar i nisi pogresio nikako sto si ga uzeo(i ja sam o tome razmisljao,ali mi nikako nije bilo isplativo kad sam uzimao 5850)Ja sam gledao onda 5770x2.

Poslednja izmena:
Ne mislim nista, nego samo hocu da vidim rezultate...
Radili smo ja i jos jedan clan foruma sa istim procesorom on je jos bio na DDR3 platformi i 3.8Ghz sa 5850 ja na 3.6Ghz isti os i drajveri, i uvek je 5750CF bio malo bolji na default, a poredili smo igre najveca podesavanja u full hd sve...
CF skalira 80-90% znaci performanse jedne karte i dodas 80-90% u igrama novim.

EDIT: Evo moje OC 860/1240 🙂:

Oko 13% dobitak, ja sam zadovoljan, a ovo nije neki poseban OC, da su bolji primerci isli bi oni jos...

Poslednja izmena:
Da li ima veze za taj test sto je dual ili X4 cpu i kolika je razlika potrosnje dve 5750 u odnosu na jednu 5850?
Koliko bi dobio da umesto E4500 na 3.6GHz imas npr i5 na 3.6Ghz?
Vidim da ne koristite isti OS. Kome to ide u prilog?
Ovako kad su klokovane razlika je 1-2%.

Poslednja izmena:
Na toj rezoluciji i sa toliko teselacije nema CPU uticaj.

Na tim podesavanjima ja imam 43.8 sa klokovanim kartama 860/1240...

CPU je na 3.35mhz,zasto test vidi vise, nemam pojma.:trust:
Za ovo sto je u "moja masina" dve 5850 bi ipak bile bacanje para.Mislim da cu ipak uzeti jedan Netbook zeni(facebook),pa da resim sve probleme.😀 Za sada!
:wave:

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    28.7 KB · Pregleda: 38
Za ovo sto je u "moja masina" dve 5850 bi ipak bile bacanje para.Mislim da cu ipak uzeti jedan Netbook zeni(facebook),pa da resim sve probleme.😀 Za sada!

Uf, uf ... Uzeo sam ja jos prosle godine , ali slaba vajda...opet je: "ajde bre!!!!!!!! Jesi zavrsila vise!!!!!!!" , samo sad dodam "imas svoj laptop!!!!!!"... A sto se tice dve 5850 mislim da je malo 40fpsa na dx11, vidim da pada i na 10..., a treba da izadje i Gothic4....

HA ,HA,znaci koliko god ulazes ,bilo u zenu ili benchmark ono uvek ima iste performanse?!?!?! I jedno i drugo pruza narocito zadovoljstvo,ali ja ipak biram zenu!:banana:FPS-a je uvek malo,ali ovaj Heaven 2.0 radi dosta bolje nego 1.0,ili kako se vec zvao prethodni.

Heaven je samo benchmark. Igre nece biti zahtevne kao sto su zahtevni benchmarkovi. Oni su tu da uporede rezultate kartica i da naprave opravdanu klasu, tj. novac. U Vantage fps pada i na 15 frejma, (prvi test). U crysis igri fps ne pada ispod 25 a tvrdim da je bolja grafika nego u samom Vantage testu. Benchmark je jedno a igra je drugo.

Heaven je samo benchmark. Igre nece biti zahtevne kao sto su zahtevni benchmarkovi. Oni su tu da uporede rezultate kartica i da naprave opravdanu klasu, tj. novac. U Vantage fps pada i na 15 frejma, (prvi test). U crysis igri fps ne pada ispod 25 a tvrdim da je bolja grafika nego u samom Vantage testu. Benchmark je jedno a igra je drugo.

..dobro je sto je tako.. Gledao sam gameplay Metro 2033 na 5750 dx11 islo je 10-20fpsa pa sam se prepao malo....

I7 860 def
5850 def
driveri 10.3

10.3b karte 860/1240:

Prilozi

• 10.3b Preview Unigine Heaven 5750 OC.webp
    10.3b Preview Unigine Heaven 5750 OC.webp
    45 KB · Pregleda: 78
Kolko vam pravi razliku kad stavite 4XAA i 16XAF?

5770 VaporX 960/1350,default podesavanja

unigine-default1.webp

🙂

Asus 5850 950/1250.

ggggvn.jpg

Nazad
Vrh Dno