Šta je novo?

Uncharted 3

Uncharted cutscenes su kao Photo Mode u GT5.. to je u principu to kao dok igras, samo lepse.

Koristili su divx kompresiju za U2. Sto je bolje od budjavog bink-a, gde jos nisam video cutscene bez artefakata (Batman AA mi najsveziji primer).

Ranko SD je napisao(la):
Pa nije CGI u pitanju, sve sto vidis je radjeno u enginu igre samo sto nije real time, da su hteli da ostave real time onda bi stalno morali da cekamo sa "Loading..." natpisom na ekranu.

A sto cekati kada na BR-u imaju mesta koliko hoce

Pa nisam ni rekao da se radi o CGI, mada ovo sve i jeste Computer-generated imagery :p

Uvek vise volim realtime, pa makar i izgledao nista bolje niti nasminkanije od igre, i makar bio loading izmedju. Endzin i hw pokazu sta znaju, a najradije se secam toga u MGS 2, kako je ono bilo dobro svojevremeno...

Poslednja izmena:
Koristili su divx kompresiju za U2. Sto je bolje od budjavog bink-a, gde jos nisam video cutscene bez artefakata (Batman AA mi najsveziji primer).

Pa nisam ni rekao da se radi o CGI, mada ovo sve i jeste Computer-generated imagery :p

Uvek vise volim realtime, pa makar i izgledao nista bolje niti nasminkanije od igre, i makar bio loading izmedju. Endzin i hw pokazu sta znaju, a najradije se secam toga u MGS 2, kako je ono bilo dobro svojevremeno...

Volim i ja realtime, ali cutscene u U2 se ne razlikuju od ingamea, dok nisam video video fajlove sa diska bio sam ubedjen da je ono realtime. Drugo je to kad je sve renderovano i 10x bolje nego igra pa se vidi iz aviona :)

Ah da, sad kad se malo bolje setim kad sam imao onu francusku verziju igre na poledjini je bio divx logo ali sam bio sumnjicav da je bas to korisceno za scene u igri.

nex999 je napisao(la):
Pa jesu, to niko ne spori...tako su nastali i ovi gore screenovi. Sto je po meni steta, endzin treba da se pokaze u realtime radu i prikaze sta moze bas u cutscenama, a ne da se svede na video fajl koji pokazuje kako igra (ne) izgleda.

Hoces da kazes da U1 i U2 nemaju dobru in-game grafiku? :trust:

driver je napisao(la):
...ali cutscene u U2 se ne razlikuju od ingamea, dok nisam video video fajlove sa diska bio sam ubedjen da je ono realtime.

+1

Uncharted Tomb: Raiders Deception

2qscpw1.jpg

Pa jesu, to niko ne spori...tako su nastali i ovi gore screenovi. Sto je po meni steta, endzin treba da se pokaze u realtime radu i prikaze sta moze bas u cutscenama, a ne da se svede na video fajl koji pokazuje kako igra (ne) izgleda.

Ovaj klip je dobar pokazatelj razlike između igranja i ingame cutscene-a:

[YOUTUBE]zsvKgjNSTzQ[/YOUTUBE]

Ono što se primećuje na prvim slikama iz U3 jeste bolje osvetljenje kao i veća rezolucija tekstura.

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo kada bi kolorit u u3 bio malo realniji(razmazio me GT5 :)), mada kontam da se dosta ljudi ne bi slozilo sa mnom.

Pa koncept je od starta skroz drugaciji, kako to da menjaju?

Vredelo je ostati i istrpeti sve "ono" samo zbog trejlera koji je btw jedini od svih imao i gameplay pa makar i 5 sekundi. Hell yeah :)

Dan posle VGA nece biti prikazana jos jedna ekskluzivna igra (Starhawk?) vec ce novinarima iza zatvorenih vrata biti prikazano jos Uncarted 3 o cemu cemo citati i gledati na raznim sajtovima u danima koji slede. A u ponedeljak vece ce kod Jimmy Fallona gosti biti predsednici ND-a, Evan i Kristof koji ce mozda prikazati i novi gameplay :)

http://blog.us.playstation.com/2010...-full-trailer-and-spike-vga-recap/#more-41644

Samo da ne preteraju sada i da nam do izlaska igre ne pokazu skoro sve sto ce u njoj biti. Bila je najava, nek bude sad malo iz gameplay-a kod Fallona. Posle toga po meni jedino bi trebalo na E3-u jos malo da nam pokazu i to je to.

Znajuci kakva je gejming industrija, prilicno sam siguran da tako nece biti...

Mogu da zamislim koji pritisak oseca studio, posle svih nagrada za Uncharted 2. Bice najgore ako samo sve iskopiraju, treba dodati jos neke stvari u gameplay, jos vise raznolikosti.

aaaaaa zbog ove igre ću ponovno uzeti ps3 100% :) jedva čekam !

Ono u kad bezi od vode u trejleru bas podseca kad bezi od automobila u drugom delu.

Poslednja izmena:
Ovo sto je prikazano u prvom gameplayu previse lici na uncharted 2, graficki je gotovo istovetno.

Igra izlazi za godinu dana, sta si ocekivao od Aplha verzije igre ?

Meni ne lici, ne secam se da je u dvojci Drake bio unutar zamka koji gori a i ne znam kako grafika moze da se ocenjuje na osnovu kompresovanog videa niske rezolucije.

Poredjenje U2 i U3. Vidi se napredak ?

uncharted_3_1.jpg

uncharted_3_2.jpg

uncharted_3_3.jpg

uncharted_3_4.jpg

uncharted_3_5.jpg

uncharted_3_6.jpg

Nekako mi je tesko da poverujem da su prve slike ingame.

^ Ma jok, vidis da se farbao, to je samo njegova shauma :d :d

Ha ha, pa samo slika Salija iz UC2 je brutalno blurovana i kompresovana, ne lici uopste na igru koje sam ja igrao.

Samo se na onom prvom primeru vidi veliki pomak, ali , kao sto vec neko rece, malo je verovatno da je to ingame. Ako jeste, onda su ovog puta izvukli 120 posto iz ps3 i ne mogu ni da zamislim sta ce da rade sa nekom novom generacijom ps-a.

ovo su verovatno premium modeli, svi ostali su standard :D

Sad cete narednih godinu dana da nagadjate, kao da igra opet nece da ishamara sve u zanru :d Mada nikad se ne zna da li ce Sega ili Capcom da naprave nesto bolje :d:d:d

Muke je isamarati konkurenciju kad npr jedan Princ pao na ovako niske grane.
Nisam siguran koliko je u stvari Uncharted dobra igra ili je toliki nedostatak prave konkurencije.

Nazad
Vrh Dno