Šta je novo?

unapredjenje q6600 - q9550

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pitanje je da li cu znatno osetiti razliku u radu pri promeni q6600 za q9550! Zanci koristim programcice tipa photoshop, InDesign, Illustrator, po koja igrica...... I zanima me jos ako neko zna po kojoj ceni mogu da nabavim q9550? Hvala

Ne menjaj ništa i ćekaj da se i5 raširi i pojeftini... 20-25% ubrzanja je ipak malo da bi davao solidne pare (sigurno 120e+ ukupno između kukovine novog Q9550 i prodaje polovnog Q6600) i makljao se s tim...

Ne menjaj ništa i ćekaj da se i5 raširi i pojeftini... 20-25% ubrzanja je ipak malo da bi davao solidne pare (sigurno 120e+ ukupno između kukovine novog Q9550 i prodaje polovnog Q6600) i makljao se s tim...

E sad ga i ti pretera 120e da doplatim :D Jedino ako moj q6600 g0 revizija cenim 80e! Nov q9550 u radnji je 200e!
Znam da ce uskoro da padne cena I7 mashinerije, al kad me svrbe evri, nema letovanja ove godine pa mora da se trosi na nesto drugo : D

Dobro, možda ga preterah... neka je i 100e.... Vidim držiš Q6600 na 3.6GHz, a ovaj ćeš moći na recimo 4GHz.... 10% na klok, i oko 5-15% je brži na istom kloku... dakle dobitak tu negde 20-25%

Da imaš recimo neki E6300 pa da za 150e doplate dobiješ 3x bržu makinu, razumeo bih, ali za 100e da dobiješ samo 25%... može, ali realno se ne isplati...

Ako te baš svrbe evri, a ti kupi... Imaćeš čime da se zabavljaš i ponosiš, iako nekog primetnog ubrzanja videti nećeš.

Poslednja izmena:
Dobro, možda ga preterah... neka je i 100e.... Vidim držiš Q6600 na 3.6GHz, a ovaj ćeš moći na recimo 4GHz.... 10% na klok, i oko 5-15% je brži na istom kloku... dakle dobitak tu negde 20-25%

Da imaš recimo neki E6300 pa da za 150e doplate dobiješ 3x bržu makinu, razumeo bih, ali za 100e da dobiješ samo 25%... može, ali realno se ne isplati...

Ako te baš svrbe evri, a ti kupi... Imaćeš čime da se zabavljaš i ponosiš, iako nekog primetnog ubrzanja videti nećeš.

Moci cu da se ponosim neka 2-3 meseca dok malo ne skinu cene I7 platforme :D

E da jos nesto da pitam znam da sam omasio temu ali da ne postavljam novi topic! Vezano za napajanje, jel ovo moje napajanje dovoljno jako da izdrzi sve komponente iz popisa kloknute naravno sa q9550 procesorom?

Poslednja izmena od urednika:
jeste

Za zamenu procesora nema potrebe: mali dobitak u performansama u odnosu na utrosak novca. Napajanje iz potpisa (bez obzira da li je TP Trio ili TruePower New verzija, nisi naznacio) bez ikakvog problema moze da tera tvoje navedene komponente.

yorkfield vs kentsfield

Ja sam propustio 50€ doplate jer sam smatrao da se ne isplati. Sačekaj novu platformu bilo i5 ili i7 da postane pristupačnija.

Da je rijec o prelasku sa bilo kakvog dualca (E7300, E8600, nebitno) na neki od kvadova (pa cak i Q8200), isplatilo bi se (upravo zbog aplikacija koje koriste sve 4 jezgre), ali je i tada upitna isplativost ako je racunar uglavnom za igranje.

Poslednja izmena:
ako ti je to satisfakcija da se malo "ponovis" sto se menjanja procesora tice onda to i uradi jer ces biti zadovoljniji i srecniji neko vreme(kao uvek kad kupis nesto novo) jer nije to neka velika doplata posto se prodavao q9550 za 170e,a tvoj ako prodas za 120e ili tu negde to je doplata od 50-60e...razlike su svakako bitne i primetno sto se samog oc-a tice do fsb-a od 333 naspram 266,a tu je i novije jezgro i 12mb naspram 8mb

Nazad
Vrh Dno