Šta je novo?

unallocated partition

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Na laptopu ima dve particije (C i D). Na D particiji sam napravio i Acronis secure zonu od 15 GB (NTFS). Sad sam hteo da tu zonu preformatiram u FAT32 (tj. da iz Akronisa ponovo napravim secure zone ali u FAT32 sistemu), pa sam iz Acronisa True Image 2011 obrisao secure zonu. Tada sam dobio nelocirani prostor na tih 15GB. Formatirao sam ga i sa komandom merge iz Acronis Disk Director-a sjedinio sa ostatkom D particije. E sad sam opet dobio veću D particiju, i mali nelocirani prostor od svega 2.8 MB. Kad sam taj prostor prebacio u NTFS sistem dobio sam F particiju od 1 MB koja, kad joj se stavi komanda format, ne da da se formatira... Kako da uklonim tu particiju?

Poslednja izmena:
Jesi li probao da je spojis sa nekom drugom particijom? Nece da se formatira pomocu Acronisa ili iz Wina?

Sve sam radio iz Acronis Disk Director-a, napravio sam i butabilni CD, pa cu, verovatno, moći da ga koristim i tamo gde nije instaliran ADD, popud butabilnog CD-a od Acronis True Image-a. Bojim se da je spajam sa C particijom jer sam tamo prebacio ostale podatke, a postoji u FATu 32 i originalna recovery particija od Acera Extensa 5630ez, napravljena, verovatno, nekim Acerovim softverom. Problem mi je sto je tu original Vista Basic 32bit, ali na nemačkom jeziku, pa uzgred pitam, da li se moze doci do nekog Acerovog programa na engleskom jeziku kako bi uspeo da vratim i taj imidž, ako bude potrebe. Pitam se da li bi mozda sa Acronis True Imageom mogao da napravim imidž tog Acerovog imidža, recimo na eksterni hard, pa da ga vratim na C particiju? Da li bi tako dobio originalnu instalaciju, sa kojom je i kupljen laptop?

Izgleda da se pojavila neka greška pri komandi merge partitions... Pa sad imam jos jednu particiju od 1MB tipa: FS: None partition: 0x7 (NTFS, HPFS)...

Konacno sam resio problem, tako što sam tu malu particiju preimenovao u FAT16, pa je mrdžovao sa D particijom koja je u NTFS-u. Posle toga nestalo je nelociranog prostora... Zasto, kako, nemam pojma...

Za pravljenje particija potrazite EASEUS Partition Manager v3.0.1. Program je odlican.

Nazad
Vrh Dno