Šta je novo?

Umrezeni racunari prave probleme problem

lakii

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
630
Mali problem imam.
Povezao sam 2 racunara direktno preko 10 MegaBit-nih kartica (Dlink 10/100 i 3 COM 01 Mb)i desavaju se neke malo cudne stvari:
1. brzina kopiranja je oko 1 MB /sec (zar ne treba da bude oko 10?)
2. Sa 1 na 2 kopiranje radi normalno a obrnuto dolazi ponekad do "pauza" od po sekund,dva gde prenos "stuca".
3. Racunar 1. pristupa 2. veoma brzo i u foldere i na particijea - drugi prvom kad pristupa ima problema sa ulaskom i izlaskom
iz particija na hdd-u. Brzo ulazi u direktorijume a sporo ulazi na particije i izlazi iz njih-pravi pauze_kao da radi nesto

Menjao sam kartice medjusobno, a cak sam i stavljao potpuno druge al problem je ostao. ctp;
Sta treba promeniti?
Ima li ko slicna iskustva? :happy:

lakii je napisao(la):
Mali problem imam.
Povezao sam 2 racunara direktno preko 10 MegaBit-nih kartica (Dlink 10/100 i 3 COM 01 Mb)i desavaju se neke malo cudne stvari:
1. brzina kopiranja je oko 1 MB /sec (zar ne treba da bude oko 10?)
2. Sa 1 na 2 kopiranje radi normalno a obrnuto dolazi ponekad do "pauza" od po sekund,dva gde prenos "stuca".
3. Racunar 1. pristupa 2. veoma brzo i u foldere i na particijea - drugi prvom kad pristupa ima problema sa ulaskom i izlaskom
iz particija na hdd-u. Brzo ulazi u direktorijume a sporo ulazi na particije i izlazi iz njih-pravi pauze_kao da radi nesto

Menjao sam kartice medjusobno, a cak sam i stavljao potpuno druge al problem je ostao. ctp;
Sta treba promeniti?
Ima li ko slicna iskustva? :happy:

Brzina kopiranja je ok - 10MBit = 1.25 MBajta. I naravno nikad neces moci da dobijes max teorijsku brzinu u praksi.
Da li koristis antivirusni softver na tom racunaru gde prenos 'stuca'? Ako je to slucaj, onda on skenira sve sto dolazi na hard disk i usporava bilo kakav transfer sa mreze.

Postoji i ona stvar tipa kompetabilnost kartica i dobro iskrimpovan kabl.

Kabl je sigurno ok.To sam se prvo zapitao i uzeo isproban kabl.

antivirusni softver ne postoji ni na jednom od racunara.

Probao sam sa 4 kartice tako da ostaje jos samo neko podesavanje.
Ima li ko ideju?

lakii je napisao(la):
Mali problem imam.
3. Racunar 1. pristupa 2. veoma brzo i u foldere i na particijea - drugi prvom kad pristupa ima problema sa ulaskom i izlaskom iz particija na hdd-u.

Jesu li u pitanju razliciti Windovsi?

Vrh Dno