Šta je novo?

Umrezavanje Windows 7 sa XP

SaXiuS

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poena
154
Pokusavam da umrezim dva racunara (preko rutera), na jednom je Windows 7 RTM build 7600 x64 a na drugom Windows XP SP3. Uradio sam sledece:
Na oba sistema sam postavio isti naziv workgroupe, IP adrese postavljene na automatic, internet radi na oba racunara ali se medjusobno delimicno "vide". Kada udjem u Network, odnosno My Network places jedino mogu sa XP sistema da udjem u W7 tako sto upisem username i password (sa kojim se korisnik uloguje na W7) ali problem se javlja kad zelim iz W7 da udjem u XP sistem. Izbaci mi identican prozor sa username i password zahtjevom (Windows security, trazi network password), ja pokusam istom logikom tako sto upisem user i pass korisnika XP-a ali ne prihvata. Postoji li nacin da iskljucim ove passworde i preskocim ovaj korak?

user i pass korisnika na win 7?

Nasao sam u win 7: ide se u Network and Sharing Center/Change advanced sharing settings i pod Password protected sharing stavi se na Turn off...
Kako se ovo podesava na XP sistemu?

Hmm, slican problem imam i ja sa widows 2000, kad sa win 7 (ista verzija kao i tvoja), pokusam da udjem na win 2000, ukucam user i pass koji su ispravni izbacuje mi poruku da je pogresan pass ili user.

Sa istom masinom i instaliranim xp kada se nakacim na win 2000, sve ide normalno, sto znaci da je nesto do win 7.

Da li neko ima ideju sta to moze biti?

P.S. Izvini sto ti ometam temu, ali posto imamo isti problem, reko da i ja pitam

Win7 i Vista imaju slican princip podesavanja kad se radi o share-ingu i vidljivosti u mrezi... morate u Network Sharing Centre-u da iskljucite sve glupave zabrane, share-ujete jedan folder i to je to...

Win7 i Vista imaju slican princip podesavanja kad se radi o share-ingu i vidljivosti u mrezi... morate u Network Sharing Centre-u da iskljucite sve glupave zabrane, share-ujete jedan folder i to je to...

Vec sam to uradio, i ja sa win 2000 noprmalno u ulazim na win 7, vec na win 2000 ne mogu da se ulogujem.

Da li je neko imao ove probleme i sa drugim ver. win 7?

Ja uradim sledece: napravim remote desktop user accounte na svim masinama u mrezi i kada pita za login ja kucam taj user name i pass i radi bez problema :)

Ili ako vec nije ukljucen, ukljuci administratorski nalog i postavi neku sifru...

umrezavanje u workgroup-i ces ostvariti ako imas iste naloge sa istim siframa na svim kompvima ili ces aktivirati guest nalog na kompvima i dodati ga rucno u share properties-u ..
btw, u visti/win7 mislim da ces morati da u share properties-u rucno ubacis 'everyone' ili 'guest' .. evo bas trenutno testiram na sopstvenom primeru .. kumov lap sa svezim win7 rtm 7600 i mreza sa raznim winovima (xp home, pro, vista ... oko 60 kom ... ) ..
poz i srecno
off : koje sam ja srece kad odrzavam mrezu od 70ak radnih stanica bez domena .. ;)

Nekako sam uspio da namjestim. Nemam pojma kako. Svasta sam eksperimentisao i pogubio se. Ovo je vrlo naporan posao...

Ja sam uspio da sa Win7 udjem u XP Shared documents i ostale sharovane foldere, ali sa XP na win 7 mogu da udjem u User documents i Public folder ali kada sharujem neki drugi folder ne daje mi pristup iako sam u properties foldera Sharing/Advanced sharing stavio Share this folder i u permissions stavio Full control.

underground kad zavrsis sa testiranjem javi rezultate i ako mozes napisi citav postupak umrezavanja.

Poslednja izmena:
samo reci kome si stavio 'full control' ? ... administratorima, everyone, ... :)
ma dodaj samo 'guest' user-a i daj mu prava, a na XP my computer - manage - users vidi samo da li je ukljucen .. to radi provereno, samo je malo kaubojski fazon .. idealno je da na oba kompa imas administratorski nalog sa istim username/pass .. ;)

Pokusavam da umrezim dva racunara (preko rutera), na jednom je Windows 7 RTM build 7600 x64 a na drugom Windows XP SP3. Uradio sam sledece:
Na oba sistema sam postavio isti naziv workgroupe, IP adrese postavljene na automatic, internet radi na oba racunara ali se medjusobno delimicno "vide". Kada udjem u Network, odnosno My Network places jedino mogu sa XP sistema da udjem u W7 tako sto upisem username i password (sa kojim se korisnik uloguje na W7) ali problem se javlja kad zelim iz W7 da udjem u XP sistem. Izbaci mi identican prozor sa username i password zahtjevom (Windows security, trazi network password), ja pokusam istom logikom tako sto upisem user i pass korisnika XP-a ali ne prihvata. Postoji li nacin da iskljucim ove passworde i preskocim ovaj korak?

Kod XP-a se može podesiti da ne traži user/pass pri logovanju. Ali čini mi se da to ne bi rešilo problem. Pokušaj: Start | Run, pa upiši

control userpasswords2

Za pristup XP-u sa mreže treba da bude
- aktivan Guest account
- uključen Sharing
- U XP-u, formalno se kreira mreža iz prozora "Network Connections" Izabere se "Setup a Home or Small Office Network." Samo se prodje kroz Wizard

pozdrav:smash:

Nazad
Vrh Dno