U breee. Koliko ja vidim pomesale se ovde i babe i zabe.
konstatacija 1
Dakle, korisnik sam SBB cable interneta, u kuci imam 2 PC + laptop
konstatacija 2
korisnik je Telekom ADSL interneta za koji je dobio Huwai HG520s
a zelje
a mi bi hteli da nekako napravimo WiFi LAN mrezu koristeci nase rutere
Ponudjeno resenje od korisnika SeRPeNT ne pije vodu.
Da pojasnim.
Lokacija 1 - Kuca SteelBoy
Kablovski modem nema rutiranja u sebi i forwarduje javni IP i sav saobracaj na ASUS WiFi Router. Dakle taj modem sluzi samo, da se jednostavno izrazim, za pretvaranje signala cable>2>internet. Asus dalje vrsi natovanje i rutiranje saobracaja a takodje i emitovanje signala za Wireless.
Lokacija 2 - Kuca prijatelja tvog (kao u pesmi samo je tamo zena prijatelja mog

)
ADSL modem, ruter, WiFi all in one resenje. Pretvara ADSL>2>Internet i sve isto kao gore. I sad. evo shta ti tu eventualno mozes.
Dakle resenje iscrtano je teoretski ok znaci radi, ali u tom slucaju se koristi jedan od dva ponudjena interneta a koliko sam ja razumeo to nisu zelje.
Detaljnije:
Pod uslovom da postoji veza izmedju dva rutera (objasnjenje "xy" malo nize u tekstu) u stom slucaju ti i komsija ste u jednoj mrezi ALI avaj onda ti na internet izlazish preko komsijinog ADSL internet linka. a tvoj kablovski mozes da odjavish i obrnuto ako se komsija veze na tvoj wireless on ce koristiti tvoj internet a svoj ADSL moze da odjavi.
Uredjaji koje vi posedujete su HOME uredjaji. Nume to bato da veze WiFi za komsu a internet posebno. Za to mora jedno 300-400 evrica pa onda igranka bez prestanka. Znaci kao sto je dusko rekao no money no fun.
Objasnjenje "xy" - Prebacis da ASUS radi u Client modu kada je WiFi u pitanju (iskljuci DHCP server), ako podrzava to naravno i onda skenirash etar i vidish da li on vidi mrezu komsije ili ne. Ako vidi onda probash da se konektujesh ako se uspeshno konektujesh onda bi trebalo da dobijesh IP adresu od komsije.
U problematiku vezivanja tacke a i b ako ovako ne radi nisma ni ulazio jer cak i da ima konekcije (da su soba do sobe) to nece da pije vodu za to shto oni hoce.
a mozda ja sve ovo pogresno razumeo. Ako je tako izvinte na smetnji.
Dakle da razdvojimo prvo babe i zabe pa kad odredimo shta ocete onda idemo dalje.
s; postovanjem JA:smoke: