Šta je novo?

umrezavanje 2 racunara

tipa ove 192.168.0.1 a subnet isti... a sta da stavim za dns

ps: stavio ono gore i nista icf/ics ne postoji u services a kad probam da ukljucim win firewall dobijem poruku "An error ocurred while internet connection sharing was being enabled. The specified service does not exist as installed service"

Poslednja izmena:
ajd ovako
ne znam sta ces da radis sa drugog kompa(tj jel ti treba samo web ili i msn, mirc,icq...) al na prvom(na kom je adsl) mozes da podesis freeproxy
http://www.handcraftedsoftware.org/index.php?page=5
ima na sajtu i detaljno uputstvo za podesavanje

ma internet sam sredio, ukljucio ICS i firewall i preko cc proxy-ja. tu je OK ali problem je i dalje sto ne vidim share-ovane foldere, kompovi se kad odes u my network places uopste ne vide dodjem do MSHOME kako mi se zove workgroop i dalje nema nista... imam osecaj da mi fali neki service samo sto nemam pojma koji

Poslednja izmena:
a da probas start->run->\\imedrugogkompa ?

the network path was not found

Poslednja izmena:
baci pogled na attach
ako mislis da ti nesto od servisa fali - kod mene su svi windows default servisi netaknuti a one koje sam ja dodavao lako ces prepoznati :)

Prilozi

• sc.zip
    4.1 KB · Pregleda: 86
ovako izmorenom mi se cini da je sve vezano za mrezu tu osim Network Provisioning Service koji je, sad guglam, tek u sp2 dostupan...

jao ima da lupim ghost pa da sutra probam staviti sp2, ono nemam ideju vise.
Mreza/kabel/kartice je OK jer imam jos jedan win koji mi sluzi za zezanje i na njemu sam sve nasao iz prve

odo da spavam

Poslednja izmena:
imam problem sa mrezom
na kompjuter 1 koji ima 2 mrezne prikljucena su 2 racunara
racunar 2 koji je na marvell mreznom chipu radi bez problema
racunar 3 koji je na Nvidia chipu nema sanse da proradi nece ni ping da prodje

kako da obrisem Nvida firewall koji je mozda instaliran na masinu 1 i 3 posoto su oba Nvidia chipset?

ili je do necega drugog???
hitno

imam problem sa mrezom
na kompjuter 1 koji ima 2 mrezne prikljucena su 2 racunara
racunar 2 koji je na marvell mreznom chipu radi bez problema
racunar 3 koji je na Nvidia chipu nema sanse da proradi nece ni ping da prodje

kako da obrisem Nvida firewall koji je mozda instaliran na masinu 1 i 3 posoto su oba Nvidia chipset?

ili je do necega drugog???
hitno

Ako su ti adrese dobro podesene onda ostaje samo da te zeza firewall nema sta drugo.Kako ne mozes da deinstaliras Nvidia firewall treba da ima opciju uninstall koliko ja znam ? uostalom uradi restore pre datuma instalacije firewalla i restartuj komp pa probaj onda mrezu.

sredjeno
bridge-ovao sam obe mrezne kartice na masini 1 i sada radi dobro

samo me nervira kada upalim server(masina 1) nece odmah da proradi LAN vec mora disable/enable bridge konekcije
i onda radi sve dobro

Vrh Dno