Šta je novo?

umrezavanje 2 racunara

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Komsija bih hteo da se poveze na internet preko mene. Udaljenost izmedju nasih racunara je oko 50 metara. Da li je moguce da se povezemo obicnim mreznim kablom na tom rastojanju i da li kablu smetaju vremenski uslovi kao kisa, sunce itd.

link2rage je napisao(la):
Komsija bih hteo da se poveze na internet preko mene. Udaljenost izmedju nasih racunara je oko 50 metara. Da li je moguce da se povezemo obicnim mreznim kablom na tom rastojanju i da li kablu smetaju vremenski uslovi kao kisa, sunce itd.

Moguce je, koji net imas? To te pitam jer je mozda bolje da kupis ruter nego samo kabl, kablu mnogo vise smeta neki jaci izvor struje nego vremenske nepogode. kako/kuda bi kabl isao?

Ubaci kabel u plastični bužir što koriste električari ili u okiten crevo to je ono crno ili plavo što se koristi za vodu. Ako kabel treba da visi provuci kroz bužir/okiten noseću sajlu.

link2rage je napisao(la):

Moguce je (provereno sa 60m kabla koji je prebacen preko ulice, vezan za banderu EDB-a). Kabl je postavljen pre nekih godinu dana, za sada nema problema, sve funkcionise kao na pocetku.

Vrh Dno