Šta je novo?

Umnozavanje ISTOG fila, n puta sa brojacem na kraju?

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Vrlo glupo, imam npr. pera_001.jpg, i ocu da negde na HDD dobijem sekvencui recimo pera_001-100.jpg dakle 99 novih istih jpg filova, jel to moguce uopste, i ako da, kako?

Bez 3rd party softvera (a sigurno postoji neki sa tom funkcijom) može se obaviti na ovaj način.
Selektuješ fajl pa ga kopiraš u isti folder, selektuješ sve dobijene fajlove pa ponovo kopiraš u isti folder. Brzo će ići dok ne dobiješ dovoljan broj fajlova (1,2,4,8,16,32,64,128 niz)
Selektuješ SVE fajlove kad imaš zadovoljavajući broj klonova, ideš na F2, upišeš željeno ime i imena svih ostalih će se takodje promeniti (u formatu "ime fajla (redni broj).jpg".
Prikažeš kao listu i izbrišeš eventualni višak fajlova.

@echo off
if -%1==- echo Parameters: %%P%%N & pause & goto :EOF
set counter=1
:next_name
set copy_name=%~dpn1__%counter%%~x1
set /a counter=%counter%+1
if exist "%copy_name%" goto next_name
copy %1 "%copy_name%"

@echo off
if -%1==- echo Parameters: %%P%%N & pause & goto :EOF
set counter=1
:next_name
set copy_name=%~dpn1__%counter%%~x1
set /a counter=%counter%+1
if exist "%copy_name%" goto next_name
copy %1 "%copy_name%"

ovo upisem u CMD?

Bez 3rd party softvera (a sigurno postoji neki sa tom funkcijom) može se obaviti na ovaj način.
Selektuješ fajl pa ga kopiraš u isti folder, selektuješ sve dobijene fajlove pa ponovo kopiraš u isti folder. Brzo će ići dok ne dobiješ dovoljan broj fajlova (1,2,4,8,16,32,64,128 niz)
Selektuješ SVE fajlove kad imaš zadovoljavajući broj klonova, ideš na F2, upišeš željeno ime i imena svih ostalih će se takodje promeniti (u formatu "ime fajla (redni broj).jpg".
Prikažeš kao listu i izbrišeš eventualni višak fajlova.

pa kako da kopiram u isti folder, mislis posle sa rename?

Sliku kopiraš u isti folder gde se i nalazi , dobićeš kao rezultat još jednu sliku promenjenoga imena, selektuj obe, kopiraj i pejstuj ponovo u isti folder. Tada ćeš imati 4 primerka iste slike sa promenjenim imenima . Ponavljaš proces dok ne dobiješ dovoljan broj klonova a onda im na spomenuti način promeniš imena.

ovo upisem u CMD?

Možeš na razne načine, šta znam šta ti odgovara.

Npr. napravis *.bat fajl i u njega prekopiraš ovo gore napisano, pa onda sa tim tvojim pera.jpg uradiš "drag & drop" na taj *.bat fajl.

Možeš taj batch fajl, na primer, da nazoveš "Create Copy.bat", pa da ga ubaciš u "SendTo" folder i onda kroz desni klik na pera.jpg da ga dupliraš.

U Total Commanderu to može da se izvede na 4-5 različitih načina ...

itd...

a kako u TC?

^

:)

1) Možeš da ubaciš CreateCopy.bat u TC-ov Start Menu, tamo da upšeš parametar %P%N i onda kursorom staneš na pera.jpg i klikneš CreateCopy u TC-ovom start meniju.

2) Možeš da napraviš Hotkey, pa onda da dupliraš fajl pod kursorom nekom kombinacijom na tastaturi (Alt+nešto, Ctrl+nešto itd...) ili samo sa nekim F tasterom koji nije zauzet, npr. F12 ako nije nečim zauzet.

3) Možeš da ubaciš CreateCopy.bat u TC-ov Button Bar, pa da radiš drag & drop sa pera.jpg na to dugme u button bar-u.

4) ... a možeš i tom dugmetu u button bat-u da staviš parametre %P%N, pa onda samo klikom na dugme da umnožavaš pera.jpg fajl dok kursor stoji na njemu.

5) Možeš da ugradiš CreateCopy.bat u TC-ov Context menu, pa da kroz desni klik na pera.jpg ga umnožavaš.

6) Mislim da bi moglo nekako da se izvede da se i na Edit (F4) dugme, i uz pomoć plugin-a za to dugme, odradi ta radnja dupliranja pere.jpg ... ali me mrzi da to sada isprobavam.

Retko posećujem ovaj forum, a već slutim tvoje sledeće pitanje, pa pošto idem da se istuširam i da gledam seriju o velikom Staljinu na studiju B (belogardejska propaganda, al' nema veze) ... odgovoriću ti unapred na pitanje ...

Nervira te onaj "crni DOS prozor" dok se izvršava komanda dupliranja pere.jpg?

Štikliraj "Run minimized" kvadratić u TC-ovom dijalog box-u za button bar ili start menu ... ili gde ćeš već da smestiš ovu komandu.

Laku noć.

^^^
ma gde me nervira, oboyavam ga, bey ironije, seca me na vreme Pakom 64, galaxije i C64 :)

@mrle

Svaka čast za pojašnjenje

Napisao sam malu powershell skriptu, selektuje se fajl, odredi broj kopija i selektuje izlazni folder, sve ide kroz gui.
Pre startovanja naravno potrebno je omoguciti pokretanje skripti "set-executionpolicy unrestricted"

Prilozi

• kopiranje.rar
    686 bajta · Pregleda: 19
:)

Može i ...

Ctrl C + V (bez otpuštanja Ctrl tastera između C i V)

... kome ne smeta Windows-ovo ostavljanje razmaka u imenima fajlova.

Ovo radi i za foldere, sa sve podfolderima i fajlovima u njemu.

Vrh Dno