Šta je novo?

Umesto filma gledam slideshow

Ivan_tm

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
319
Naime, pre koji dan sam reinstalirao Win, instalirao SP2, i sve je šljakalo OK. Kada je seša danas pustila film, nevezano za player, film je seckao, tj. išao je sekund sporije. Moja seša nije ni provalila, dok joj ja nisam rekao da nešto ne valja 🙂 Napominjem da je juče sve bilo OK. Ideje?

A što smaraš sa tim ffdshow-om? 🙂 Je'l ima od njega neke koristi za ovaj moj problem?

A 5.02 Kodek? :smoke: I AntiFreeze probaj...

Poz

Ivan™ je napisao(la):
A što smaraš sa tim ffdshow-om? 🙂 Je'l ima od njega neke koristi za ovaj moj problem?
Kod mene:
DivX pretposlednji ( nisam stigao poslednji da instaliram )
Xvic
AC3
i sve sljaka super

Probaj da ubijes sve kodeke pa sve iz pocetka da instaliras ( mislim na kodeke ne na system )

Kod Mene:
DivX official codec 5.02
Codec Pack 5 in 1

I svi filmovi rade bez problema :smoke:

Poz :wave:

Ma kodeci vam trebaju samo ako radite filmove... za gledanje ffdshow je keva, a plus sto jos i titlove crta...

Nisi naveo shta si "radio" na rachunaru u medjuvremenu.

SP2 navodno pravi probleme sa starim DivX kodekom. Imas na DivXovom sajtu najnoviju verziju 5.2.1 napisanu specijalno da to resi. A ako je film enkodovan XviDom, onda ne znam, probaj najnoviju verziju takodje (mada XviD zvanicno ne pravi probleme sa SP2).
Imao sam ja davno istih takvih problema nevezano za kodeke, jednostavno je instalacija wndowsa bila stara, nesto je gusilo rad kompa, i sl. Cisto malo da te plasim 🙂

Imam instaliran DiVX kodek 5.1.1 i do sada nisam imao problema. Evo baš sinoć nakon što sam postavio topik, reinstalirao sam kodeke i filmovi više nisu seckali. Ali sada opet seckaju. Videću da skinem ovu zakrpu za SP2 sa DiVX-ovog sajta...

@Septimus :
Nisam ništa radio, bio burazer na netu u toku dana, a seša gledala neki film i tada je nastao problem...

Aman bre :wall:

Zasto bi skidao DivX od 6 MB ako ti je dovoljan ffdshow od 2 MB?

Voodoo_NBGD je napisao(la):

Hm, stalna veza 😀
Meni je taj ffdshow napravio probleme nekoliko puta, tj nije dobro reprodukovao filmove. Od tada nema mesta za njega kod mene.

Navodno, za SP2 treba DivX 5.2.1?!

Meni radi sve normalno sa DivX 5.2.0 na Sp2-u

Zapravo, 5.2.1 treba samo za enkodovanje (po zvanicnoj izjavi), ali...

Radi i 5.2.0 solidno na SP2. Uskoro cu da skinem 5.2.1, pa videcu sta i kako.

Poz

Voodoo_NBGD je napisao(la):

Au, majku mu, ima da skinem taj ffdshow, bolje da nije ******. Čoveče bre, ti si se uhvatio za taj ffd ko pijan plota 😛 Danas ću baš da vidim na šta to liči.

Inače, instalirao sam 5.2.1., i ni sinoć ni danas nije bilo problema. Rekao bih da je to to 🙂

Ivan™ je napisao(la):
Au, majku mu, ima da skinem taj ffdshow, bolje da nije ******. Čoveče bre, ti si se uhvatio za taj ffd ko pijan plota 😛 Danas ću baš da vidim na šta to liči.

Ako ti nesto ne bude jasno, ti slobodno pitaj 🙂

ffdshow je odlican: em pusta titlove, em dekodira sve poznate formate, em radi postprocesing... em De Ka 😛 :d

Voodoo, jel ima negde neki tutorijal za ovaj ffdshow? Ono, kao čemu služi, i kako se šta radi?

To nije program tipa media player, to je skup dekompresora i postprocessing filtera. Podesavanja su u Start -> Programs -> ffdshow -> Configuration, mada nema sta mnogo da se cacka: ako hoces, ukljuci postprocesing radi ispeglanije slike; ffdshow ti se vec registrovao kao dekoder za sve kljucne formate pa sad sve sto se pusta ide preko njega... takodje, u configurationu biras da li hoces da ti on crta titlove i kako.

Ok, pročačkaću nešto...

K'o shto se pomenulo par puta, ffdshow najbolji, iz dva razloga...Niko vas ne tera da sve vrste videa pushtate preko njega (neko gore reche da je imao problema, i tachno znam da je u pitanju film uradjen u beta xvid codecu, i to se reshava novom verzijom ffdshow-a)...Drugo je to shto ima ubedljivo najbolji postprocessing (drugi ga i nemaju), tako da slika preko njega moze bukvalno duplo bolje da izgleda...
I na kraju, najjednostavnije je instalirati njega, nego gomilu codeca, koji u stvari sluze za encoding, ne za samo pushtanje, i vrlo lako znaju da zeznu sistem...

Ova pricha oko divx-a i sl. se ponavlja...Zar vec nije jasno da je FFdshow, maltene, "standard".

Nazad
Vrh Dno