Šta je novo?

Periferni uređaji Ultrawide za Gaming

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Labello

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2017
Poena
695
Sta uzeti, kakva su vam misljenja i sugestije?

Dell AW3423DWF ili Samsung G8 G85SD?

@Leon4 ti imas prethodno model Samsunga, kako ti se pokazao? Ovaj model je iz ove godine, za nijansu bolji, verujem da nece biti razlike.

Precesljao net, Dell najvise preporuka kao jedan od najboljih UW-a, ali Samsung sa svojim prethodnim modelom iz 2022-e, G85SB takodje rame uz rame.
Za ovaj noviji nema nesto puno testova.

Izgled mi je definitivno primamljiviji i lepsi na Samsung modelu.
Primarna upotreba gaming i browsing.

Ako neko ima pomenute modele, neka se slobodno javi sa utiscima. :)

Sta uzeti, kakva su vam misljenja i sugestije?

Dell AW3423DWF ili Samsung G8 G85SD?

@Leon4 ti imas prethodno model Samsunga, kako ti se pokazao? Ovaj model je iz ove godine, za nijansu bolji, verujem da nece biti razlike.

Precesljao net, Dell najvise preporuka kao jedan od najboljih UW-a, ali Samsung sa svojim prethodnim modelom iz 2022-e, G85SB takodje rame uz rame.
Za ovaj noviji nema nesto puno testova.

Izgled mi je definitivno primamljiviji i lepsi na Samsung modelu.
Primarna upotreba gaming i browsing.

Ako neko ima pomenute modele, neka se slobodno javi sa utiscima. :)

Koristim BG850S vec vise od godinu dana i monitor radi savrseno, prezadovoljan sam kupovinom. I ja sam dugo razmisljao o raznim modelima, ali sam na kraju odabrao G8 zbog njegovog elegantnog dizajna i cinjenice da zauzima minimalno prostora. Vecina drugih monitora ima postolja s dvije ili tri noge, sto zauzima pola stola, dok G8 zahvaljujuci svom dizajnu omogucava da ga postavis gotovo potpuno uz zid.

Takodje, ova prva generacija G8 ima glossy coating, sto mi se mnogo vise dopada u poredjenju s matte zavrsnicom na novom modelu. To mi je najveca zamjerka kod novih monitora. Nije slucajno sto su i televizori glossy, jednostavno izgledaju i funkcionisu bolje na taj nacin. (Naravno moje misljenje)

Ovaj noviji model, ima neki minimalni matte finish, nije potpuno matte, sad da li ce mi smetati, ne znam.
Imam OLED C2 tv vec par godina, sto kazes ogledalo, jer mi je prozor odmah preko puta, pa ne prodje dugo kada se igram, da potegnem za roletnom i spustim je preko dana, dok uvece je milina za sta se god koristio. A sa druge strane IPS monitor matte vec deceniju i vise, tako da ne znam da li bi toliko smetalo.
Svakako igre sam navikao da igram u polu mraku ili mraku, sa pozadinskim svetlom iza ekrana, nadam se da nece biti problema. Verujem da ce biti bolje iskustvo nego bilo koji IPS monitor.

Sad cu malo da procesljam net oko te ekran debate.
U tom slucaju Dell ispada bolja opcija, mada Samsung mi je bas vizuelno lepsi i primamljiviji za gledanje, plus zvucnici, pozadinsko (koliko toliko sinhronizovano) osvetljenje...

Bice teska odluka. :D

Ne znam da li da gledam neku trecu opciju mozda?

Poslednja izmena:
@Labello Ako je cijena tu negdje onda idi na Samsung, ljepsi dizajn, zauzima manje prostora, integrisani zvucnici, RGB, OTA update. Perfektan monitor ako zelis clean setup.

Vrh Dno