Šta je novo?

Periferni uređaji ultrawide IPS monitor 50.000 rsd

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

kroki23

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
330
Nakon 10+ godina, vreme je da menjam monitor (Samsung SyncMaster 223BW).
Monitor mi treba za osmocasovno konstanto buljenje u ekran, gde radim sa 2-3 excel tabele u isto vreme. Zato sam se odlucio da monitor bude ultrawide i tu bih najradije isao na 34". Ono sto mi je bitno je da ne zamara oci (flicker free), bude sto veci ultrawide, rezolucija po mogucstvu 1440p,2k, ostalo mi manje vise nije toliko bitno, ali da cena ne prelazi nekih + - 50k din.
Ima li sta valjano za te novce?

Gore preporuceni monitor je dosta skuplji nekih 75K. Ako ti odgovara wide full hd rezolucija imas LG modela ispod 50k i par 4k monitora koji su skuplji od 50k a jeftiniji od Iiyama-e.

Ne znam šta bi preporučio ali mogu da posavetujem da ne štediš na onom što ti pravi pare i što može da ti prouzrokuje glavobolje ili loše utiče na vid. Posebno što se posle 10 godina unapređuješ, ne štedi na sebi, zaslužio si!

Pazi ipak bih stedeo, ali samo zbog toga jer ne igram igrice, tako da mi karakteristike u tom smislu ne igraju ulogu, i pitanje da li bih u radu sa tabelama primetio razliku. Ponekad bi se pogledao neki film. Excel koristim primarno, najbitnije mi je da mi sve bude pregledno na velikom ekranu, da ne zamara oci. Tako da misilm da ne mora recimo biti IPS, vec moze biti i VA ovih dana cu nesto pazariti, tako da mi slobodno preporucite i neki od 300e, ne moram davati 400, ako se mogu uklopiti u taj rang za moje potrebe.

Ja bih ti rekao da uzmeš lepo Iiyamu ProLite XUB3493WQSU-B1 i završiš posao...
Imaš ga kod nas za 55-56k, 34" 1440p 75Hz, USB portovi, PiP, pristojno postolje...za tvoje potrebe idealno.

Pozdrav ljudi, rekoh da iskoristim ovaj thread da ne pravim novi. Sta mislite o SAMSUNG Odyssey G5 27? Vidim da je najjeftiniji od 2k 144hz. Treba ni nesto da je ok, nista preterano. Cisto malo zaigre, malo vise za obicnu upotrebu.

I, kako izgleda 1080p na 19"? Da li se primecuju nesto krupniji pixeli? Hvala na preporuci, uzeo sam ga u obzir i dizajn mi se dopada, pritom deluje kao korektan budzet monitor.

Na kraju sam prikacio tv 43 inca. Ali mi nije bas prijatan ugodjaj, preblizu sedim za toliku velicinu. Posto u poslednje vreme cesce radim od kuce, sutra narucujem LG 29WN600-W.

Vrh Dno