Šta je novo?

UltraDMA u Windows -u 2000 ?

• Začetnik teme Začetnik teme Artz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Sve sam pokusao, ali nisam uspeo da aktiviram UDMA u Win -u 2000. Trenutno disk radi u PIO modu. Da li u registry -u postoji neka opcija? Driveri za moju plocu tj. cipset SIS5591 ne postoje tako da na taj nacin ne moze.
Jel ima pomoci😕

Probaj ovo:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\

"EnableUDMA66"=dword:00000001

probaj da deinstaliras tu ide granu u device manageru - onda uradi scan for hardware changes da bi je vratio pa zatim namesti udma mode ...

Ako imas plocu baziranu na Via chipset-u moras da instaliras via4in1 drajvere.

Ne ide 🙁

Nista nije uspelo. Mozda ce uspeti ako prebacim CD-ROM na drugu ide granu.
Pocinje da me izludjuje. Cim nesto ne moze da procita sa lose narezanog disk -a zaucece procesora skoci na 100% i pocne da prekida muzika u Winamp -u. Jel ima neko jos neki predlog? Na Microsoft -ovom sajtu postoji fora za Windows NT direktnim ceprkanjem po registry -u. Pokusao sam i to pod pretpostavkom da ima slicnu arhitekturu sa Win2000 ali nije upelo.
Znam sigurno da je disk UDMA 2, uredno se prijavljuje u Bios -u dok je CD Teac 524EA koji mislim da ne podrzava UDMA mod.

Inace u Device Manager -u pod stavkom Standar IDE/ESDI Hard Disk Controller stoji ovako:

Transfer Mode DMA if available
Current Transfer Mode Not Applicable

Koliko su potrebni ti via 4in1 driveri ??
ja imam via chipset i veoma mi lepo radi a neko reche da je to obavezno ovde pa me zanima shta je tachno 🙂

Mozes i nemoras da stavis via 4in1 samo...

ako instaliras service pack 2 ili 3 beta ,ali mislim da bez servisa masina pod W2000 nije bas OK ,i stavi IDE 3014 busmaster drajvere malo su precizniji nego Atapi drajveri koji se nalaze u 4 in 1.
Skini i jedne i druge na WWW.viahardware.com dole levo ti je download.
I obavezno ako nemas drugi uredjaj na granama u propertisu od ide kontrolera isljuci drugi uredjaj ,time ces ubrzati boot-ovanje dosta,posto Windows 2000 pokusava da nadje po default-u drugi uredjaj!!!

Re: Mozes i nemoras da stavis via 4in1 samo...

lucky2001 je napisao(la):
ako instaliras service pack 2 ili 3 beta ,ali mislim da bez servisa masina pod W2000 nije bas OK ,i stavi IDE 3014 busmaster drajvere malo su precizniji nego Atapi drajveri koji se nalaze u 4 in 1.
Skini i jedne i druge na WWW.viahardware.com dole levo ti je download.
I obavezno ako nemas drugi uredjaj na granama u propertisu od ide kontrolera isljuci drugi uredjaj ,time ces ubrzati boot-ovanje dosta,posto Windows 2000 pokusava da nadje po default-u drugi uredjaj!!!

Hvala, skinuo sam i sada cu da instaliram 🙂

Nazad
Vrh Dno