Šta je novo?

Ultrabook za posao i surf

marko_ns

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2012
Poena
505
Moja oprema  
Monitor
LG OLED65C1
Mobilni telefon
S25U
Pametni uređaji
Xbox Series X
PS5
Treba mi ultrabook za posao, office, mail itd, surf naravno i gledanje filmova na TV-u.
Neke želje su
i5
13,14 fullHD ekran
Min 256 SSD, običan HDD ne dolazi u obzir
Obavezno osvetljena tastatura
Poželjno fingerprint scanner

Nisam neki zahtevan korisnik, ne verujem da ću igrati bilo šta od igrica, ali sam zahtevan po pitanju kvaliteta uređaja i ekrana.
Nisam gadljiv ni na polovno u savršenom stanju.
Gledao sam neke Asus Zenbook, HP, Lenovo Yoga modele, ali samo preko neta.
Asus Zenbook valjda 303 sam gledao i čačkao uživo i svideo mi se kako radi i izgleda. Ne znam jel i dalje u Ušću ima ona ogromna radnja sa milion laptopova?
Iskreno najrađe bi Samsung Ativ Series 9 ali nema ih odavno valjda u celoj Evropi?
Ono su perverzije od uređaja.

Poslednja izmena:
Ja imam asus ux32vd već 4 godine i sprava kida kako radi. Ubacio sam mu 500gb SSD i 10gb RAMa i završava mi sav posao.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa što se tiče cene može šta znam oko 1000 evra, eventualno nešto više ako mašina baš opravdava razliku.
Sve mi se više čini da mi je najbolji izbor Asus mašine.
Ne kontam zašto Samsung ne prodaje laptopove u Evropi?
Oni iz Serije 9 su pojam za sve ostale manje više po kvalitetu.

Koja su uopšte top serije ultrabook kod HP?
Razmišljam sve više da idem 2x do mađarske i uzmem tamo mašinu. Samo da se odlučim koji. Ne znam jel HP uradio refresh sa kaby lake CPU?
Vidim na svakom review se žale na HP ekrane, šta uopšte gledati kod njih, mat, glossy, fullHD, 2k,4k?

Poslednja izmena:
mislim da dobar Dell E5450 možeš da uhvatiš i ovde, polovan sa IPSom i SSDom za do 500e max.
On jeste na težoj strani ultrabook ekipe, ali je sasvim solidna mašina za to što si naveo.

imas ovde u oglasima nekoliko elitbookova i to ti je najvisa klasa u HP ultrabooka
dogovori se pa pogledaj
za ekrane nisam siguran ko se zali, ja imam dva elitbooka i 1 probook i ne zalim se ni na jedan 🙂

Tesko da su Elitebook 820,830,840,850 najvisa klasa kod HP, em su debljine skoro kao klasican laptop, em su plastikaneri sa donje strane sto u mom slucaju ne dolazi u obzir.
Koliko sam uspeo da vidim postoje HP Elitebook Folio, pa onda neki HP spectre, sve je to mnogo vise premium klasa neog ovi.
Imao sam 5,6 godina Macbook 15 pro dok mi nisu ukrali tako da sam navikao na taj premium kvalitet izrade, ekrana, zvucnika. Ali sad ne dolazi u obzir jer ne podnosim OSX.

Bas gledam na idealo.de za neke masine i vidim da ovaj sajt, radnja vrsi dostavu za Hrvatsku i da drasticno jeftinije nego u Madjarskoj sto gledam na http://www.argep.hu/.
Ovaj kosta 1500 evra u Madjarskoj, a u CRO za 1250evra + 16evra dostava
https://www.computeruniverse.net/products/90677369/dell-xps-13-9360-3776.asp

Bas gledam i ovako nesto, nisam znao da su uspeli da stave i nVidia graficke u ultrabook kucista.
https://www.computeruniverse.net/products/90674727/asus-zenbook-ux310uq-fc275t.asp
Samo kontam dal je ovo ta premium izrada sa donje strane pogotovo. Verovatno i baterija drasticno manje traje iako on gasi nVidia karticu kad nema potrebe za njom
Ali ove danasnje integrisane uz Intel procesore kontam da su vise nego dovoljne za vecinu potreba, cak i igre mogu da poteraju sasvim lepo.

Tesko da su Elitebook 820,830,840,850 najvisa klasa kod HP, em su debljine skoro kao klasican laptop, em su plastikaneri sa donje strane sto u mom slucaju ne dolazi u obzir.
Koliko sam uspeo da vidim postoje HP Elitebook Folio, pa onda neki HP spectre, sve je to mnogo vise premium klasa neog ovi.
Imao sam 5,6 godina Macbook 15 pro dok mi nisu ukrali tako da sam navikao na taj premium kvalitet izrade, ekrana, zvucnika. Ali sad ne dolazi u obzir jer ne podnosim OSX.

pa ako ti tako kažeš
http://store.hp.com/us/en/mlp/busin...1400_us/en/ips/business_laptops/elite/viewall

Bas gledam na idealo.de za neke masine i vidim da ovaj sajt, radnja vrsi dostavu za Hrvatsku i da drasticno jeftinije nego u Madjarskoj sto gledam na http://www.argep.hu/.
Ovaj kosta 1500 evra u Madjarskoj, a u CRO za 1250evra + 16evra dostava
https://www.computeruniverse.net/products/90677369/dell-xps-13-9360-3776.asp

Bas gledam i ovako nesto, nisam znao da su uspeli da stave i nVidia graficke u ultrabook kucista.
https://www.computeruniverse.net/products/90674727/asus-zenbook-ux310uq-fc275t.asp
Samo kontam dal je ovo ta premium izrada sa donje strane pogotovo. Verovatno i baterija drasticno manje traje iako on gasi nVidia karticu kad nema potrebe za njom
Ali ove danasnje integrisane uz Intel procesore kontam da su vise nego dovoljne za vecinu potreba, cak i igre mogu da poteraju sasvim lepo.
Ta Nvidia se pali po potrebi. Uglavnom sve ide kroz integrisani Intel, a kada se pokrene nešto grafički zahtevno onda se upali i Nvidia.

Znam jer sam imao na MacBook neku nvidia karticu koja se po potrebi samo palila. Mislim da je to bila prva generacija Intela sa integrisanom grafikom.
Reci mi kako si ti zadovoljan kvalitetom izrade tog tvog Asusa? Ja sam pre 2 godine čačkao u Ušću te Zenbook ove i delovali su vrhunski, isto kao Mac samo naravno sa Windows sistemom.

@yooyo
Reci mi kako si ti zadovoljan kvalitetom izrade tog tvog Asusa? Ja sam pre 2 godine čačkao u Ušću te Zenbook ove i delovali su vrhunski, isto kao Mac samo naravno sa Windows sistemom.

Kako je moguce da su ovi Asus ultrabookovi toliko jeftiniji od Dell, HP(manje vise) itd? Jel imaju neke skrivene nedostake u kvalitetu ekrana, kucista, hladjenja? Vidim da je realan batery life oko 5,6h, sto je valjda i realno za svaki ultrabook? Onih 10-14h mislim da na vecini nema veze s mozgom.
Ovo sto sam pogledao na YT review poprilicno ih hvale, malo kritikuju tastaturu, taouchpad i nista drugo.

Dell XPS 13 9360 - 1300evra
HP Spectere 13 - 1200evra
ASUS Zenbook UX310 - 1054evra
ASUS Zenbook UX360UAK Touch screen - 1000evra

Ja sam prezadovoljan sa Asusuom u sferi ultrabook računara. Inicijalno je bio spor jer je imao 5400 RPM hdd i 24gb SSD. Zamenio sam hdd za SSD i ubacio još rama i spravica leti.
Ekran ima pozadinsko probijanje, ali meni to ne smeta toliko. Touchpad radi, ali je daleko od touchpad na Mac-u. To je generalno boljka svih Windows laptopa... Touchpad sucks.

Hp Elitebook su sa donje strane metalni. Imaju metalni poklopac koji se skida i može da se postavi dodatna baterija. Tako je na G1 i G2, a verovatno onda i na novijim.

Ne znam jel HP uradio refresh sa kaby lake CPU?

Jesu.
Uzeli smo cura i ja za nju HP x360 sa Kaby lakeom (i5 7200) pre dva meseca u Berlinu. Bilo je i nekiliko 13" spectre modela sa Kaby-jem, takodje.

Asus je takodje odradio refresh ux serije. Bas smo pratili s drugom, ganjajuci neki 1kg ultrabook za njega.

Hp Elitebook su sa donje strane metalni. Imaju metalni poklopac koji se skida i može da se postavi dodatna baterija. Tako je na G1 i G2, a verovatno onda i na novijim.

Pazi sve sto gledam na netu je plastika dole?
Koji ekrani su bolji na laptopu, matt ili glossy? Koliko vidim svi hvale glossy.

Nazad
Vrh Dno