Šta je novo?

Ultra tiho, pouzdano napajanje

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Interesuje me, na nasem trzistu, koja su ultra tiha, pozudana napajanja. Naravno Seasonic 660KM je takvo ali kosta 16k din. Postoji li jos nesto adekvatno, ultra tiho, sa 5god garancije.... :D

Imas taj SS i za 130e. Tise i kvalitetnije napajanje u Srbiji neces naci.;)

Koliko su audiabilni modeli Seasonic ispod KM serije?
Izgleda da ti jeftiniji modeli nemaju 5god garancije. CM 650 GX ima 60 meseci ali se greje i bucan je.....

Poslednja izmena:
Seasonic(S12II i M12II Bronze, X serije) znaju da cvrče i zuje(dosta njih se žali na drugim forumima i prodavnicama tipa newegga), naročito u kombinaciji sa lošom strujom kakva je u Srbiji, pa nije opcija za ultra tiho

Poslednja izmena:
Svako napajanje ima izvesnu šansu da zuji, to zavisi od previše faktora da bi se moglo išta definitivno tvrditi. Uglavnom su u pitanju filter zavojnice, ponekad glavni transformator... Zujanje zavisi od opterećenja, od toga kako su i koliko "zalivene" zavojnice, kako su namotane, itd. Istina je da je ovo naročito loše u slučaju Seasonic-a, jer je skup i kvalitetan, pa su očekivanja viša... Da li će zujanja biti, u kojoj meri, i u kojim situacijama/nivoima opterećenja, zavisi od konkretnog primerka, kao i od toga kakvu konfiguraciju napaja.

Ono što je sigurno je da Seasonic koristi ADDA i Sanyo Denki ventilatore, koji su zaista tihi na nižim obrtajima na kojima ih fan controller u ovim napajanjima "drži".

Seasonic(S12II i M12II Bronze, X serije) znaju da cvrče i zuje(dosta njih se žali na drugim forumima i prodavnicama tipa newegga), naročito u kombinaciji sa lošom strujom kakva je u Srbiji, pa nije opcija za ultra tiho

Moguce je to sto govoris, ali ne znaci da ce svaki SS u srbiji da zuji, cvrci ili stagod. Evo moj s12d 750 nit zuji nit cvili a struja je sramotno losa, sijalice igraju vise nego lajt shou u nocnim klubovima

Ja sam ih promenio 4 kom ali jedno jeste zujalo tiho ali pod opterecenjem jace, poput grafickih kartica....

Pozdrav ,da jos uvek ima da se kupi iz licnog iskustva bih mogao da ti preporucim PP&C Silancer (i tacnu seriju posto ih ima vise) koji je u sustini Seasonic ali sa 5 god garancijom, medjutim kod nas ga nema vec duze vreme , koliko sam citao CM Gold je super tiho skoro kao X serija Seasonica , mada ga ja ne nih kupio pre bih sacekao jos i kupio SS-a. Kod nekih napajanja ti "buka" zavisi i od opterecenja pa zavisi i za koju konfiguraciju bi uzeo napajanje , u svakom slucaju mislim da na ovom linku http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs mozes naci ono sto te interesuje.

Nazad
Vrh Dno