Šta je novo?

Ultra problem

darkoto

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
609
Ploca je cheintec summit, procesor P4 2,4, memorija 512 ncp, 2hdd (40 maxtor + 20gb quantum fireball), gf4 mx440, os je winxp/sp1, kompj. je poceo da se resetuje, izbacuje plave ekrane (memory dumping). Nakon visednevnog cimanja posumljano je na plocu, pa je ista i zamenjena sa Abitom IS7-E, kao i memorija na 2x256 kingston pc400, kuciste na chieftec 360w, kao i graficka koja je bila eagle a sada prolink.
Posle 1 dana je pocelo isto da se dogadja, na instaliranom sistemu sa programima, a posle i na goloj instalaciji sa drajverima za graficku i plocu.
Ja vise pojma nemam sta bi moglo da bude.
Ps. probao sam i dve razlicite instalacije xp-a.

A da nije napajanje?

od

Promenjeno je sa nekog od 300w na chieftec od 360w

Pa ovde jedino procesor nisi zamenio...tako da... :boom:
Sad ovako nesto nije karakteristicno za procesor ali mozda se pregreva probaj nista te ne kosta da zamenis tu cetvorku i njen kuler

IRQ? Mozda je xp nesto sjebo sa istim. Imas li nesto integrisano? Mozda memorija ne valja(mozda i obe, ****** desava se), probaj test sa gold memory programom. Probaj update biosa ili da stavis sve na fabricki podeseno...

Ja sam isti problem imao sa Athlonom Xp 2000+ na Matsonicovoj ploci. Dizao sam razne windowse sa razlicitih diskova, medjutim kako stavim, mislim da je bio driver za graficku, on se blokira cim digne sistem. Zamenio sam procesor i sve je bilo ok.

~

Procesor je u pitanju.
Underclokovan je i radi ok.

Nazad
Vrh Dno