Šta je novo?

Ultra-D i varijanta RS232 to USB

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Uzeo sam DFI-ja i prevideo nedostatak serijskog porta, tj. bracket-a za isti. Vec sam mnogo iznerviran sto DFI to nije spakovao u kutiju, vec ostavio kao opciju. Jednostavno, necu da bunarim po svojim skladistima krsa u potrazi za bracket-om iz 90 i neke na kome se zapatila korozija ili patina zelene boje :cuss: *****i. Da li su razmisljali na sta ja u Srbiji da zakacim dial-up modem - ******* :mad:
Da ne sirim nervozu dalje, da li je neko kacio RS232 modeme na USB koristeci adapter za tu varijantu? Treba mi za USR-a kojeg cu izgleda arciti do daljnjeg jer me Telekom izbegava na sve moguce nacine (to su tek ******* :smack: ).

Cek, cek, taj DFI nema UOPSTE ni jedan serijski port?!? :zgran:
Pa zayebali su i Gigabyte, ja imam jedan koji mi nije dovoljan za mobilni i UPS, c, c, c...
Sreca da imas header na ploci gde ces to nabosti, jer kod mene ih mrzelo da zaleme pinove za drugi serijski port (ono sto kazu bas je "opcioni").

Zar DFI ima header za RS232?

Prilozi

• com.gif
    com.gif
    17.7 KB · Pregleda: 113
Razumem ja progres, evoluciju, revoluciju i tako to, ali zasto ignorisati uredjaje koji postoje i nisu stvar daleke proslosti, a koriste serijski port? Ne vidim da su ispali face na ovaj nacin. Najbolje da izbace i IDE kontroler koji je Boze moj izmisljen pre 15 godina i ostave samo SATA. I dalje mi je dragocen info da li je neko isprobao varijantu USB to RS232 sa modemom, jer ga moram potraziti po gradu, a ne bih da uzaludno trosim vreme.

Preporucujem ti da iskopas kablic sa breketom i uzivas. Kolega je porucio USB@RS232 (koji je kupljen u nemackoj) i mislim da mu nije sav hardver funkcionisao na ovaj nacin. Ne secam se tacno da li ga je posle externi modem zezao ili mobilni na takvom seriskom portu.

Nazad
Vrh Dno