Šta je novo?

Ultimativnih 320 GB (Western Digital Vs. Seagate, again)?

Luckies

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
319
Pozdrav svima,

Potreban mi je novi HDD i izbor je pao na neki od 320GB jer je odnos cena/kapacitet sjajan.

Kao i u vecini slucajeva do sada, i ja se dvoumim izmedju WD 3200AAKS i Seagate ST3320620AS.

Posto u racunaru trenutno posedujem SATA disk, kakav bi bio dobitak u performansama sa ovim SATA2 modelima?
Vec 3 godine u sve racunare ugradjujem samo WD i jako sam zadovoljan nivoom buke koji mi je maltene presudan, razlika u performansama je tesko primetna, a razlika u buci itekako jeste.
Imao sam prilike da probam i testiram oba modela, ono sto sam primetio je da je Seagate nesto bucniji dok radi (u idle), znaci sam zvuk motora od WD-a, kod upisivanja/citanja su tu negde mada su zvuci koje tada ispustaju ralicite frekvencije, pa ih svako drugacije dozivljava. Seagate ispusta vise piskutavi zvuk, ako se tako moze opisati.
Definitivno bih se odlucio za WD da je u pitanju 3200KS model, ali posto se ovi novi WD3200AAKS bas cuju dok su zauzeti, tj. dok se nesto upisuje ili cita sa hdd-a, to vise lici na oranje Maxtora nego na prijatno krckanje starijih WD diskova.

Opet napominjem da mi je nivo buke presudan, i ono sto me interesuje je da li moze da se ukljuci ACM na pomenutom Seagate-u? Kakva su iskustva sa ovim Seagate modelom. Da li su razlike u performansama primetne? Za koji da se odlucim?
HDD bi isao na racunar iz potpisa.
Hvala.

Poslednja izmena:
Ja odradim vise puta... ali opet vrati na staro posle restarta.

Onda rekoh da probam sa novijom verzijom, a ona nece ni da startuje, nesto nije u redu i tu sam digao ruke.

Fora sa ovim HDD je sto je mesecima radio bez problema na DFI-u, jedva da se cuo, e kako sam ga prebacio na ASUS postao je dosta bucan.

Sve razmisljam ma istripovao sam se, ali 99% sam siguran da tu nesto ne stima :D

Nemam ja srece sa HDD, ama bas nikako :D
A da odradis to na nekoj drugoj masini?

Poslednja izmena:
Ja sam danas uspeo da uključim AAM sa Hitachi Feature Tool-om. Skinuo sam bootabilni ISO (nemam floppy), narezao na CD, u BIOSu uključio Native IDE mod, isključio AHCI, (optički uređaj je SATA i nije hteo da butuje drugačije), butovao CD i podesio acoustic level. Hard disk je WD4000AAKS, ploča Gigabyte P35-DS3L. Systool, Hard Drive Inspector i HD Tune nisu uspeli da odrade posao u Visti.

Ja sam probao na mojoj Asus P5K-E (isto p35 chipset) i nije mi video HDD. doduse bili su u achi modu.

Bas cu probati sa CD-a.

Poslednja izmena:
Mislim da ćeš uspeti kad isključiš AHCI.

Probao sam ponovo Ftool, IDE mod i lepo sada vidi HDD, namestim AAM na minimum.

Po restartu ih opet vrati na max vrednost.

A taman sam se ponadao :(

Baš nemaš sreće.

NIje mi jasno zasto se to desava, prijavi da je sve AAM uspesno podesen i na kraju opet se vrati na max.

Moram da nadjem nekoga kod koga radi, da probam.

Nazad
Vrh Dno