Šta je novo?

Ultimativni DDR!?

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DADE je napisao(la):
Da i ja bi digao napon na jedno 3.2v posto na tom naponu mogu da teram do 211fsb c2 2--2-2 (probano na a7n8x) al nije ovo asus, tj ova se mnogo teze moduje🙁
Nedaj da ti to predstavlja smetnju... 😉
DADE je napisao(la):
Izgleda bolje radi zato sto su u pitanju manji moduli(256), onaj sto sam ja testirao 3200c2 je bio 512MB...
Nista novo... to je stara prica. 256-ice su bolje od 512-ica.

byMaX je napisao(la):
OK, resio sam da zamenim Samsung PC2700 512MB memoriju (radi na KX-u na najzahtevnijim setovanjima sve do 182MHz, a ovako i dosta preko (210...)
Pitanje je sta uzeti... Recimo da cene u startu nisu bitne, ali naravno da ne dajem pare bez veze, za neke tamo memorije kojih kod nas nema, pa da neko donosi. Sta je najbolje, po vama koji ste gledali testove ili sami probali.... u izboru od sledecih memorija

sve su naravno 512x1 modul...

Kingston Hyper X 434 512MB
Kingston Hyper X 370 512MB (obe naravno na CL2)
Corsair XMS PC3200 CL2
Corsair XMS PC3500 CL2
OCZ PC3200 CL2
OCZ PC3500 CL2 (Enhanced CAS Lat.t)

Gde se mogu naci testovi u kojima su sve ove memorije testirane pod istim/slicnim uslovima? Za sta bi se vi odlucili? Koje koriste Samsung cipove?
Ako budes hteo da ga prodajes ja sam zainteresovan.

Interesuje me kako da saznam da li je moja Kingston memorija DDR333 original. Kako da saznam? Takodje me zanima gde bi mogao da nabavim Kingston Hyper X 434 512MB (2X256) i po kojoj ceni? Sta mislite kakva je to memorija? Da li bi sa njom mogao da poteram magistralu na 210MHz-a na A7V333-X. A imam 2000+. Naravno ja bi smanjio mnozilac.:wave;

Gidra85 je napisao(la):
Interesuje me kako da saznam da li je moja Kingston memorija DDR333 original. Kako da saznam? Takodje me zanima gde bi mogao da nabavim Kingston Hyper X 434 512MB (2X256) i po kojoj ceni? Sta mislite kakva je to memorija? Da li bi sa njom mogao da poteram magistralu na 210MHz-a na A7V333-X. A imam 2000+. Naravno ja bi smanjio mnozilac.:wave;
Pa mogao bi sigurno, sto se tice memorije... ako nista drugo, onda na labavim setovanjima 🙂
Medjutim, za 210 MHz ploca bi mogla biti problem... 😉

ASUS...:sceptic:

A da li znas koliko kosta i gde moze da se nabavi? Sta mislis da li je ima kod nas? Pa ako ploca ne bi izdrzala 210MHz-a, valjda bi izdrzala makar 190MHz-a magistralu.:rocket:
Ti mislis da je ova moja ploca losa? Samo pitam. I sta mislis da li bi bilo bolje da zamenim ovu moju plocu i da uzmem EPoX 8RDA+?:wave;

Gidra85 je napisao(la):
A da li znas koliko kosta i gde moze da se nabavi? Sta mislis da li je ima kod nas? Pa ako ploca ne bi izdrzala 210MHz-a, valjda bi izdrzala makar 190MHz-a magistralu.:rocket:
Evo ovako... kod nas bi TREBALO da je ima. Samo je treba traziti kod pravih ljudi 😉
Ja sam je video u cenovniku Pakoma, bilo je i 256 i 512 mega modula, po relativno OK ceni... medjutim, to je samo cenovnik, lager je verovatno go k'o pistolj 😀
Kao sto je i uvek slucaj u vecini nasih "firmi"...

Potrazi ti to ovde na oglasima, ako ti ovi nasi ovde ne nabave, niko nece.
Gidra85 je napisao(la):
Ti mislis da je ova moja ploca losa? Samo pitam. I sta mislis da li bi bilo bolje da zamenim ovu moju plocu i da uzmem EPoX 8RDA+?:wave;
OK, samo pitas 😀
Pazi, ja ti i nisam bas merodavan za ASUS-a... ne volim tu firmu. Ako nista drugo, onda zbog bezobraznih cena i nesrazmernog kvaliteta... a i varanja na testovima (uvek overklokuju magistralu za koji MHz, pa su medju vodecim na testovima). Medjutim, za A7V333 plocu su i mnogi drugi rekli da je jedna od najlosijih produkata ikada izaslih iz njihovih fabrika. Verovatno je dobra 🙂 i stabilna 😀 na defaultu, ali za O/C... a-a.

A sto se EPoX-a tice, ni to nisi treb'o mene da pitas! 😀
Ja imam 8RDA+... i to je mnogo dobra ploca. Nisam se obazirao na price drugih ljudi, vec sam zeleo da je licno probam... i nisam pogresio. Priznajem, za besan Dual Channel joj treba mod cipseta. Ali za 205 MHz FSB, sa 2, odnosno, 3 memorije nije potreban. Bar ne ovoj mojoj.
Asinhrono (iako se to bas i ne racuna), izvukao sam 240 MHz, a plocu sam probudio na 247.
Toliko.

Ako ti odgovara 205 MHz sa 2-3 memorije, superstabilno, mozes mirne duse da se odlucis za 8RDA+.
Ako hoces vise, moduj Vdd.

CAR je napisao(la):
Ako ti odgovara 205 MHz sa 2-3 memorije, superstabilno, mozes mirne duse da se odlucis za 8RDA+.
Ako hoces vise, moduj Vdd.

205 :d😀:d , pa vise bi profitirao sa KR7A i XMS-om, nego sto si napravio "posao" stoleca sa RDA.

Aca je napisao(la):
205 :d😀:d , pa vise bi profitirao sa KR7A i XMS-om, nego sto si napravio "posao" stoleca sa RDA.
Mani se tih zubarskih... KR, ako nista drugo, bar nije bio 100% stabilan na tih 205.
Osim toga, zna se sta sam ja naumio sa ovom plocom... da je teram ovako, "kao iz fabrike" izaslu, sigurno necu 😉

Nego, Aco... jesi li mozda raspolozen da mi uradis onaj Vddr mod? 😀😀😀

Ljudi sada ste me zbunili. A sta znaci Vddr mod???😕

Gidra85 je napisao(la):
Ljudi sada ste me zbunili. A sta znaci Vddr mod???😕

Modifikovanje ploce da bi napon na memoriji mogao dici na vece vrednosti od onih sto ploca moze da da....🙂

Pozdrav:wave;

byMaX je napisao(la):
OK, resio sam da zamenim Samsung PC2700 512MB memoriju (radi na KX-u na najzahtevnijim setovanjima sve do 182MHz, a ovako i dosta preko (210...)
Pitanje je sta uzeti... Recimo da cene u startu nisu bitne, ali naravno da ne dajem pare bez veze, za neke tamo memorije kojih kod nas nema, pa da neko donosi. Sta je najbolje, po vama koji ste gledali testove ili sami probali.... u izboru od sledecih memorija

sve su naravno 512x1 modul...

Kingston Hyper X 434 512MB
Kingston Hyper X 370 512MB (obe naravno na CL2)
Corsair XMS PC3200 CL2
Corsair XMS PC3500 CL2
OCZ PC3200 CL2
OCZ PC3500 CL2 (Enhanced CAS Lat.t)

Gde se mogu naci testovi u kojima su sve ove memorije testirane pod istim/slicnim uslovima? Za sta bi se vi odlucili? Koje koriste Samsung cipove?

Ja sam uzeo Kingston hyper x370 2*256(zbog dual chanel na nf2) i rade mi na 200 saa najostrijim setovanjima u dual modu. kada je jedna memorija ubodena radi na 215 na 2.7v naponu posto vidim da nemas nf2 znaci nece biti ni problema u dual modu(cuo sam da nf2 plocama treba veci napon u dual modu preko 200-205fsb) a ti vidi dali se isplati tolika razlika u lovi zbog desetak mhz ako ti vec 215 nije dosta.
Mozda mi se posrecilo sa primercima ali i drugar ima iste i one idu preko 200 i nesto a cena je stvatno dzabe naspram koliko su dobre:wave;

Re: Re: Ultimativni DDR!?

tomvlad je napisao(la):
Ja sam uzeo Kingston hyper x370 2*256(zbog dual chanel na nf2) i rade mi na 200 saa najostrijim setovanjima u dual modu. kada je jedna memorija ubodena radi na 215 na 2.7v naponu posto vidim da nemas nf2 znaci nece biti ni problema u dual modu(cuo sam da nf2 plocama treba veci napon u dual modu preko 200-205fsb) a ti vidi dali se isplati tolika razlika u lovi zbog desetak mhz ako ti vec 215 nije dosta.
Mozda mi se posrecilo sa primercima ali i drugar ima iste i one idu preko 200 i nesto a cena je stvatno dzabe naspram koliko su dobre:wave;

Sta ti je to najostrije setovanje? Kod amd-a to moze biti i cl2 1-1-1...😕

Re: Re: Re: Ultimativni DDR!?

DADE je napisao(la):
Sta ti je to najostrije setovanje? Kod amd-a to moze biti i cl2 1-1-1...😕
Daj covece prekini vise sa tovarenjem samo ti znas sta je sta svi ostali nemaju pojma? standardno je cl2 2-2-5(meni i zadji radi na dva!) , a cl2 1-1-1 neradi ni jedna sem verovatno tvoj value ram:beat:
Covek je trazio utiske itd a ne tvoje vecito zakeranje....:hump: :hump:
Ps ne znam koliko je ubrzanje na cl2 1-1-1 (ako to i postoji) sa cl2 2-2-2 osim mozda u low detaljima,rezoluciji,bilinear (3 frejnma?)...a ko tako koristi da mi je znati.....

Da li se ovo moze smatrati ultimativnim ddr-em? 🙂

DRAM Frequency: 200 MHz
DRAM Timing : Turbo (u sandri pishe 2-3-2)
DRAM Access: 2T
Enhace DRAM Performance: Enabled
DRAM Comamand Rate: 1T
Write Recovery time: 2T
DRAM tWTR: 1T
Vddr: 2.75 V
Sve je Rok-Stejbl.
U pitanju je jednostrani Kingston 256 sa kingston chipovima.Moze i na 205 ali sa 2.85 V,sve preko toga ne mere zbog ploche 🙂 tako da nisam mogao da utvrdim max mega'ercazu[Moj DR(e)AM FSB je 220 🙂]

Ako jeste ultimativan,vredi li onda 60e,koliko sam ga platio?

Pozdrav

Re: Re: Re: Re: Ultimativni DDR!?

tomvlad je napisao(la):
Daj covece prekini vise sa tovarenjem samo ti znas sta je sta svi ostali nemaju pojma? standardno je cl2 2-2-5(meni i zadji radi na dva!) , a cl2 1-1-1 neradi ni jedna sem verovatno tvoj value ram:beat:
Covek je trazio utiske itd a ne tvoje vecito zakeranje....:hump: :hump:
Ps ne znam koliko je ubrzanje na cl2 1-1-1 (ako to i postoji) sa cl2 2-2-2 osim mozda u low detaljima,rezoluciji,bilinear (3 frejnma?)...a ko tako koristi da mi je znati.....

😀 Jako smesno! E pa ovo je cudo, nije uopste kriv moj value ram zato sto nece stabilno iznad 205mhz na c2 2-3-2 vec chipset. Izmodovali smo ga i sad na vdd 1,76v na 215 fsb radi prime95 2h bez problema na setovanju c2 2-3-2. Nemogu da verujem svojim ocima.:boom:

Kad ces moci na duze vreme da mi pozajmis tvoje kingston hiper x 370 jer ih nisam stigao isprobati dal su stabilne na 226fsb?🙂

Hell-o?!

Ja sam ovaj topic otvorio da bi se saznalo koja je to najbolja memorija koja se kod nas regularno moze kupiti... a ne da se opet prepucavate.... cheers
Znaci... svelo se sve na Kingston Hyper X 434 CL2 i Corsair 3500 CL2 ?

Da li neko zna koja je od ove dve bolja??? Nemojte samo reci - probaj pa vidi, jer nemam prilike za to...

Jel moze neko da mi kaze koliko to sve kosta?

byMaX je napisao(la):
Hell-o?!

Ja sam ovaj topic otvorio da bi se saznalo koja je to najbolja memorija koja se kod nas regularno moze kupiti... a ne da se opet prepucavate.... cheers

Da li neko zna koja je od ove dve bolja??? Nemojte samo reci - probaj pa vidi, jer nemam prilike za to...

Dobre su obe, zavisi kako koja pasuje na koju plocu. U principu ja ipak vise naginjem Corsairu, standardno je dobar.

milenkoc23 je napisao(la):
Jel moze neko da mi kaze koliko to sve kosta?

Bolje da ti se ne kaze, mirnije ces da spavas. 😛 U ovim nasim uslovima, samo ludaci kupuju takve memorije, a na zalost i ja spadam medju njih. :d:d

byMaX je napisao(la):
Hell-o?!

Zavisi za koju plocu... ako je nforce2 u pitanju onda je hyper zakon...

Aca je napisao(la):
Bolje da ti se ne kaze, mirnije ces da spavas. 😛 U ovim nasim uslovima, samo ludaci kupuju takve memorije, a na zalost i ja spadam medju njih. :d:d
A ja? 😀

Sve ste ovo super apsolvirali, samo vam pored Hyper X-a i XMS 3500, kao najbolji izbor, fali i XMS 3200 C2... jerbo je mala razlika izmedju njega i 3500.
Aco, ti bar to najbolje znas.

P.S. Sad mi nesto pade na pamet... vratite se nekih 8 meseci unazad (u vreme Samsunga PC2700, kao najbolje, i raznih Kingstona i Nanya i Vdata-e) i zamislite ovaku raspravu? "Da li je bolji Hyper X ili Corsair XMS?" 😀😀😀

CAR je napisao(la):
A ja? 😀

Sve ste ovo super apsolvirali, samo vam pored Hyper X-a i XMS 3500, kao najbolji izbor, fali i XMS 3200 C2... jerbo je mala razlika izmedju njega i 3500.
Aco, ti bar to najbolje znas.

P.S. Sad mi nesto pade na pamet... vratite se nekih 8 meseci unazad (u vreme Samsunga PC2700, kao najbolje, i raznih Kingstona i Nanya i Vdata-e) i zamislite ovaku raspravu? "Da li je bolji Hyper X ili Corsair XMS?" 😀😀😀

Poenta svega je da su nijanse u pitanju? OK, kolika je razlika izmedju Corsair XMS 3200 i 3500, kada gledamo cene?

byMaX je napisao(la):
Poenta svega je da su nijanse u pitanju? OK, kolika je razlika izmedju Corsair XMS 3200 i 3500, kada gledamo cene?
Jes, nijanse.
Sto se cena tice, nisam bas kompetentan (to ce ti bolje reci bas Aca ili simpson), ali mozda je razlika nekih 10 evra... ne verujem da je vise.

Pitao sam cenu zato sto imam corsait PC3200 pa ono koliko bi me kostalo da uzmem PC3500?

Pitao sam cenu zato sto imam corsait PC3200 pa ono koliko bi me kostalo da uzmem PC3500?
Ja to ne bih radio... u svakom slucaju, ne bih Corsair-a PC3200 (C2, pretpostavljam) menjao za Corsair-a PC3500.

jeste cl2 ali zasto, mislis da se ne isplati ako je 10 evra?

jeste cl2 ali zasto, mislis da se ne isplati ako je 10 evra?

Prvo prodaj tog Corsaira, pa onda kupi 3500. :d:d

Aca je napisao(la):
Prvo prodaj tog Corsaira, pa onda kupi 3500. :d:d
Ha-ha... majstorski, nema sta! cheers

milenkoc23, ne isplati se... bilo to 10 ili 2 €. To je moje misljenje.

Mozda 1nS i vredi 10€. :mig:

Nazad
Vrh Dno