Šta je novo?

Ultimativni DDR!?

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
OK, resio sam da zamenim Samsung PC2700 512MB memoriju (radi na KX-u na najzahtevnijim setovanjima sve do 182MHz, a ovako i dosta preko (210...)
Pitanje je sta uzeti... Recimo da cene u startu nisu bitne, ali naravno da ne dajem pare bez veze, za neke tamo memorije kojih kod nas nema, pa da neko donosi. Sta je najbolje, po vama koji ste gledali testove ili sami probali.... u izboru od sledecih memorija

sve su naravno 512x1 modul...

Kingston Hyper X 434 512MB
Kingston Hyper X 370 512MB (obe naravno na CL2)
Corsair XMS PC3200 CL2
Corsair XMS PC3500 CL2
OCZ PC3200 CL2
OCZ PC3500 CL2 (Enhanced CAS Lat.t)

Gde se mogu naci testovi u kojima su sve ove memorije testirane pod istim/slicnim uslovima? Za sta bi se vi odlucili? Koje koriste Samsung cipove?

Vidi za testove imas google znam da sam odvalio ali ja nisam naisao da uporedni test ovih memorija a provodim na netu svaki dan po 2-3 sata. Moja preporuka ti je Kingston HyperX mada se dobro pokazao kod kolege Valeka i Corsair. Ali sto je najbitnije Kingston radi na 200+ Mhz bez promene napona na DDR-u imas Simpsonov thread pa vidi. A to ko ima Samsung cipove uopste nije vazno cak sta vise sve jedna memorija sa Samsung cipovima nije nista bolja od ovih ostalih mozda je i gora. Znaci zavisi od proizvodjaca celog modula.

Da ne bi mnogo lutao i trazio, uzmi Corsair i ne razmisljaj dalje. Ja sam svasta probao i skrasio se sa Corsairom, najstandardnijeg je kvaliteta. Sve te price po netu kao ova memorija ide ovoliko, ova onoliko, mozes da okacis macku o rep. Tamo na testove stizu probrani i najbolji primerci iz fabrike, a kupcima sta se zalomi. Prema tome uzmi ili PC3500 C2 ili PC3200 LL ali 2x256Mb.

Ima li Corsair da se kupi negde a da placanje bude preko racuna?

Poslusaj Acu u stvari i ovako ce ti ona prodati tog Corsaira 😀 😀 😀

Aca je napisao(la):
Da ne bi mnogo lutao i trazio, uzmi Corsair i ne razmisljaj dalje. Ja sam svasta probao i skrasio se sa Corsairom, najstandardnijeg je kvaliteta. Sve te price po netu kao ova memorija ide ovoliko, ova onoliko, mozes da okacis macku o rep. Tamo na testove stizu probrani i najbolji prmerci iz fabrike, a kupcima sta se zalomi. Prema tome uzmi ili PC3500 C2 ili PC3200 LL ali 2x256Mb.

da, ali ja imam KX-a, tako da mi vise odgovara jedan od 256? Zbog cega mislis da je Corsair bolji? Niko ne pominje OCZ? Da li se isplati uzimati 3500 ako je i 3200 dobar?

byMaX je napisao(la):
da, ali ja imam KX-a, tako da mi vise odgovara jedan od 256? Zbog cega mislis da je Corsair bolji? Niko ne pominje OCZ? Da li se isplati uzimati 3500 ako je i 3200 dobar?

Sta je pisac hteo da kaze, chas ti treba 512, chas 256, sta ti u stvari treba? 😛 Kod mene na KX-u radi 2x256 na surovoj magistrali i ne vidim u cemu je problem. OCZ, pitaj Ukija. :beat: :d:d A da li se isplati 3500 ili 3200, pa mala je razlika u ceni, stvar afiniteta. 😀😀

Aca je napisao(la):
Sta je pisac hteo da kaze, chas ti treba 512, chas 256, sta ti u stvari treba? 😛 Kod mene na KX-u radi 2x256 na surovoj magistrali i ne vidim u cemu je problem. OCZ, pitaj Ukija. :beat: :d:d A da li se isplati 3500 ili 3200, pa mala je razlika u ceni, stvar afiniteta. 😀😀

Lapsus, treba mi jedan od 512! Vec dve godine imam 512 MB RAM-a, razmisljao sam i o giga, ali to je preterivanje... 512 je dovoljno!

MAD_MUzzY je napisao(la):
Hahaha... sto volim ovako optimisticki "ma dovoljno je" 😀

Moj posao su igre, photoshop, macromedia, obrada slika, IE, outlook, office 🙂 i to je to 🙂

byMaX je napisao(la):
Moj posao su igre, photoshop, macromedia, obrada slika, IE, outlook, office 🙂 i to je to 🙂

Ako kojim slucajem imas NF2 plocu preporucujem ti da prvo isprobas memoriju na toj ploci pre kupovine jer kod njih postoji nekompatibilnost sa odredjenim memorijama.🙁 Tako ti se moze desiti da neke ultra dobre memorije nece uvek da se pale i nemogu da se kloknu preko 200fsb ma bilo koje setovanje da stavis, a sa nekom drugom sve radi ok...

Pozdrav:wave;

DADE je napisao(la):
Ako kojim slucajem imas NF2 plocu preporucujem ti da prvo isprobas memoriju na toj ploci pre kupovine jer kod njih postoji nekompatibilnost sa odredjenim memorijama.🙁 Tako ti se moze desiti da neke ultra dobre memorije nece uvek da se pale i nemogu da se kloknu preko 200fsb ma bilo koje setovanje da stavis, a sa nekom drugom sve radi ok...

Da si citao sta je covek napisao ne bi izvalio ovakvu glupost 😀 😀 😀

DADE je napisao(la):

1) Ima KX-a.
2) Ne znam bas koliko su istinite te price... mislim, ima toga, ali u kolikoj meri?
Moj primer: u 8RDA+ sam ubacio Corsair PC3200 C2, Transcend/Winbond PC2700 sa BH6 cipovima (Jaksin... da naglasim, da posle ne bude problema 🙂 ) i Crucial PC2100 CL2.5, svi po 256 mega. Iz cuga se pali (i radi stabilno) na 200 MHz sa fabrickim biosom, naravno, labavo, zbog Crucial-a.
Sa Transcend-om i Corsair-om radi na 200 MHz CAS2, 2-5-2 po ceo dan.

Anubis je napisao(la):
DADE je potpuno u pravu.🙁
(ovog puta😀 )

Anubis je napisao(la):

??? Zasto glupost? byMax je rekao:"(radi na KX-u na najzahtevnijim setovanjima sve do 182MHz, a ovako i dosta preko (210...)", a to ne znaci da i sad ima tu plocu, a bolje pitati.

CAR je napisao(la):
1) Ima KX-a.
2) Ne znam bas koliko su istinite te price... mislim, ima toga, ali u kolikoj meri?
Moj primer: u 8RDA+ sam ubacio Corsair PC3200 C2, Transcend/Winbond PC2700 sa BH6 cipovima (Jaksin... da naglasim, da posle ne bude problema 🙂 ) i Crucial PC2100 CL2.5, svi po 256 mega. Iz cuga se pali (i radi stabilno) na 200 MHz sa fabrickim biosom, naravno, labavo, zbog Crucial-a.
Sa Transcend-om i Corsair-om radi na 200 MHz CAS2, 2-5-2 po ceo dan.

Probaj tog transcenda sa winbond chipovima da stavis na cas 2, 2-3-2 kod mene slicna memorija(isti cipovi) radi do 207mhz na 2,85v.
A probao sam jednu jako skupu 3500 c2 i nije htala na cl 2, 2-3-2 ni na 203mhz fsb!? Mozda zavisi od ploce do ploce ko zna, npr. na asusu radi skroz drugacije (a7n8x)... Inace ja imam 8rda+...

E Max ako je to sve cime se ti bavis ... ma dovoljno ti je 😀

Inace Crossair TwinX moduli 3200 Platinum nece da rade na AbitNF-s... nikako mi nije jasno zasto.

Car-e, aj mi se javni na PM da vidimo dal mozemo da je poteramo...

Inace Crossair TwinX moduli 3200 Platinum nece da rade na AbitNF-s... nikako mi nije jasno zasto.

Ajde molim te nauci da pises, please.
Nije Crossair, nego Corssair.

btw zar ti moduli nisu preporuceni za nf2 ploce ??

Aca je napisao(la):

Aco ako nije problem koja je magistrala i koja voltaza?Uzeo sam Corsair XMS PC3200 CL2 pa ne znam koje volatze da joj dajem.

Milan je napisao(la):
Aco ako nije problem koja je magistrala i koja voltaza?Uzeo sam Corsair XMS PC3200 CL2 pa ne znam koje volatze da joj dajem.

Kolko hoces do 3.2V. Kod mene radi na 220MHz-a (PC3500) na 2.9V (to mi je difolt napon :d) ali verovatno moze i na manje. :mig:

DADE je napisao(la):
Probaj tog transcenda sa winbond chipovima da stavis na cas 2, 2-3-2 kod mene slicna memorija(isti cipovi) radi do 207mhz na 2,85v.
A probao sam jednu jako skupu 3500 c2 i nije htala na cl 2, 2-3-2 ni na 203mhz fsb!? Mozda zavisi od ploce do ploce ko zna, npr. na asusu radi skroz drugacije (a7n8x)... Inace ja imam 8rda+...

Naravno da zavisi od ploce... na svakoj je drugacije. Nije tu nista cudno.

Taj Winbond nije moj 🙂, ali 'ajde probacu, sad mi ne da djavo mira... mada ne znam sta dobijam sa tih 2-3-2, mizerna je razlika. Reci mi samo, jel' treba na tom setovanju samo da se probudi na 207 ili da radi stabilno?
Kakva je to situacija na ASUS-u sto je spominjes?

P.S. Koliko tebi Corsair 3200 C2 lose radio na EPoX-u (stalno ga bre pljujes 😀), toliko meni razbija na istoj toj ploci... sad je na 210 MHz sve stegnuto, na 2.9V (efektivno 2.896) i samo prede 😉

Necu na PM... 🙂
Rece mi simpson nesto oko toga... a isto tako mi rece da ce mi doneti sutra, pa da je ja probam kod mene na EPoX-u. Sto se mene tice, NP.
Sutra cemo lepo da je nabrijemo... 😉

Nego... cini mi se da ja dobar potez povukoh kad ne uzeh od tebe NF7... a, Mazi? 😀😀😀

Sta ces bre ti da teras i kakve kombinacije to pravis???:boom:

simpson H je napisao(la):
Sta ces bre ti da teras i kakve kombinacije to pravis???:boom:

Terace ovce preko brega, Muzzy i njegove fantazije. :beat::d:d

CAR je napisao(la):
Naravno da zavisi od ploce... na svakoj je drugacije. Nije tu nista cudno.

Taj Winbond nije moj 🙂, ali 'ajde probacu, sad mi ne da djavo mira... mada ne znam sta dobijam sa tih 2-3-2, mizerna je razlika. Reci mi samo, jel' treba na tom setovanju samo da se probudi na 207 ili da radi stabilno?
Kakva je to situacija na ASUS-u sto je spominjes?

P.S. Koliko tebi Corsair 3200 C2 lose radio na EPoX-u (stalno ga bre pljujes 😀), toliko meni razbija na istoj toj ploci... sad je na 210 MHz sve stegnuto, na 2.9V (efektivno 2.896) i samo prede 😉

Nepljujem ga ja al ta memorija bi trebalo da radi na nizem naponu na toj frekvenciji, tako da je verovatno nekompatibilnost po sredi. Kod mog druga na p4 ploci radi puno bolje pa zbog toga to kazem, a narocito 3500. Kad probas cor. 3500 na 8rda+ videces o cemu govorim...🙁
Kod asusa je situacija jos gora, ova moja npr. nije htela uopste da se pali na nekim visim fsb ili se ne upali svaki put (verovatno problem sa biosom). I kad vrti prime par sati ispadne, al procesor sigurno nije problem. Na ovj ploci sam sa istom memorijom (winbond 6ns) na 205fsb vddr 2.85 (kod mene 2.9v)vrtio prime95 8 sati i nije bilo problem...
Corsair 3200 cl2 ti je od 256mb?

DADE je napisao(la):
Nepljujem ga ja al ta memorija bi trebalo da radi na nizem naponu na toj frekvenciji, tako da je verovatno nekompatibilnost po sredi.
Ma boli me uvo za napon, po meni je sto vise to bolje. Da moze, ja bih je drzao na 3.2-3.3V.
DADE je napisao(la):
Kod mog druga na p4 ploci radi puno bolje pa zbog toga to kazem, a narocito 3500. Kad probas cor. 3500 na 8rda+ videces o cemu govorim...🙁
Probacemo vec jednom, pa cemo videti... 😉
DADE je napisao(la):
Corsair 3200 cl2 ti je od 256mb?
Da... i to 2x256, samo ovaj drugi modul (provereni komad, ZWER 🙂 ) nikako da stigne... 😉

CAR je napisao(la):
Da... i to 2x256, samo ovaj drugi modul (provereni komad, ZWER 🙂 ) nikako da stigne... 😉

Zovi Simpsona, ja sam mu ga odavno dao.

CAR je napisao(la):

Da i ja bi digao napon na jedno 3.2v posto na tom naponu mogu da teram do 211fsb c2 2--2-2 (probano na a7n8x) al nije ovo asus, tj ova se mnogo teze moduje🙁
Izgleda bolje radi zato sto su u pitanju manji moduli(256), onaj sto sam ja testirao 3200c2 je bio 512MB...

Pozdrav

:wave;

Aca je napisao(la):
Zovi Simpsona, ja sam mu ga odavno dao.
OK, stiglo... dao mi je, a onda sam s njim isao do tebe po onu kosulju 😀

Tebi hvala jos jednom :wave;

Nazad
Vrh Dno