Šta je novo?

UltimateDefrag vs. PerfectDisk 8.0

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
785
Koji od ova dva programa je bolji i da li mogu da se koriste uporedo,mislim da li jednom mogu da uradim defragmentaciju sa jednim,a drugi put sa drugim.Pravi li to neki problem?
:type:

Poslednja izmena:
Ne pravi ako iskljucis 'rezidentnu' defragmentaciju. Naime, ti novi defrag programi se uglavnom instaliraju kao servis i iako deluju iskljuceni oni u pozadini rade, najcesce cekaju da stanes sa koriscenjem kompjutera ili da se ukljuci screen saver pa da pocnu da defragmentisu. E, u tom slucaju je nije dobro da imas instalirana dva takva defrag programa. Prvo vidi da instaliras jedan, iskljuci mu sve te automatske fore pa onda instaliraj drugi.

Pa koji je od ova dva bolji i koji od njih radi u pozadini,ako uopšte rade u pozadini?
Mada mislim da ova dva nemaju ništa da rade automatski,bar nisam video u podešavanjima,samo ručno.

Poslednja izmena:
Ja sam dosta koristio taj PerfectDisk i bio sam zadovoljan, ali me je nesto smorio i iznervirao na kraju pa sam se ipak vratio na O&O Defrag, koji sam pre koristio i mislim da je ipak najbolji. A za ovaj drugi sto si pomenuo nisam nikad cuo.

Inace, to sto si pitao da li mozes sa jednim pa sa drugim, mozes, ali to nekad nije bas najbolje, tacnije zavisi od algoritama ta dva programa koja ces koristiti. Dakle ako se oni dosta razlikuju i slazu fajlove na druge nacine, onda ce ti programi jedan drugog preslagati (ispravljati) i iz pocetka slagati sve, sto nije bas dobro za hard.

Dakle moj savet je da ipak ne koristis dva programa, i moja preporuka je O&O Defrag v8.5 ili noviji.

Ja sam probao negdje jesenas UltimateDefrag i on nema automatsku defragmentaciju. Sto se tice manuelne defragmentacije, izgleda da fino radi posao.

edit: takodje ti preporucujem da NE koristis dva programa za defragmentaciju, kao sto rece inodius, svaki radi na svoj nacin, pa c svaki preslagati fajlove na svoj nacin.

Poslednja izmena:
Kako Vi drugari kažete,ali samo mi recite koji od ta dva je bolji,jer su mi oba instalirana,pa da znam koji da brišem.:type:

Ja bih se zadrzao na UltimateDefragu da sam na tvom mjestu, kod njega mi se jedino nije svidjelo sto nema automatizacije, ali mislim da radi fino posao defragmentacije. Dobra mu je ona fora sa stavljanjem najcesce koriscenih fajlova na dio diska gdje je brzi pristup, a ovih sto se ne koriste cesto na dio diska gdje je sporiji pristup.

Vrh Dno