Šta je novo?

Ultimate mining tema-podelimo iskustva

Challenger762

Cenjen
Učlanjen(a)
11.01.2014
Poena
170
Zelim da u ovoj temi budu obuhvacena nasa iskustva i podesavanja tako da mozemo jedni od drugih da prepisemo i naucimo nesto,pogotovo mladji clanovi od starijih.

Pitanja:

1.Vasa konfiguracija
Posebnu paznju obratiti na graficke kartice ,proizvodjaca,kako su povezane i na napajanje.

2.Vrsta,verzija programa za mining i podesavanja.

3.Brzina u Kh/s po kartici i ukupna? Temperatura?

4.Pool-ove koje koristite.Njihova provizija? Zasto bas njih?

5.Menjacnica i wallet koji koristite?

6. Valutu koju kopate. Zasto bas nju? Gde pratite i kako predvidjate vrednost valute?

7.Koliko dugo se bavite rudarenjem i da li smatrate da je to bio dobar potez?

8. Da sad nemate nista od hardwera kako bi krenuli u ovaj posao,sta bi sklopili za pocetak?

9.Koliko prosecno zaradite za mesec dana od ovog posla? I koliko vremena dnevno potrosite odrzavajuci svoj rig,prateci kretanje valuta i trgovanje istim?

10. Vasa dugorocna predvidjanja. Sta kopati,cuvati ,kad prodati? U ovom pitanju ne igramo na sigurno vec na rizik ali i veci profit.

ajldt3.jpg

Ovo bi jedino bilo korisno kada bi svaki rudar odgovorio na svako pitanje i da se samo o tome pise ovde, a da Bitcoin i Litecoin teme budu za neku drugaciju diskusiju, ali to vecina njih ne bi napisalo + sto gomila faktora utice na ceo ovaj posao pa je pomalo i tesko tacno napisati sve.

Ali generalno o svemu ovome vec moze (i vec jeste) da se pise(pisano) u postojecim temama...

1.
Test PC:
AMD Athlon II X2 2.2ghz
RAM 6Gb DDR3
GPU ATI 5650 1GB
HDD 500GB

U toku sklapanje:
MSI H61M
Intel G1620
RAM 4GB DDR3
GPU ASUS R9 270x
PSU:Chieftec 650w
Kasnije u planu ubaciti jos jednu grafiku 270x.

2.
CGMINER 3.7.2
Podesavanja za 5650:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.multipool.us:3352 -u hidden -p hidden --thread-concurrency 4096 -w 128 -I 15 -g 1

3.
70-80kh/s ,temperatura oko 75c

4.
WeMineLTC (0% provizija) ,Multipool (1%)
WeMineLTC zbog provizije i stabilnosti,Multipool zbog automatske promene najisplativije valute.

5.
BTC-E

6.
LiteCoin,Dogecoin i Feathercoin. Ove zadnje dve zbog najbolje profitabilnosti.
Kretanje valuta pratim na http://dustcoin.com/mining i http://www.wheretomine.com/

7.
Poceo sam skoro ,ne znam da li je dobar potez ali vredi pokusati,nije veliki rizik,ostaje mi hardware ako propadne posao.Druga goveda svakako ne cuvam.

8.
Sklapam vec sta smatram da je ispravno i to pise u mom prvom odgovoru. Da imam jos para svakako bih uzeo nekoliko 280x i jace napajanje.

9.Jos je rano za prognoziranje zarade. Dosta vremena provodim prateci trziste.

10.
Kupiti LTC za kes i cuvati dok ne poraste vrednost. Kopanje Dogecoin-a i cuvanje dok ne poraste vrednost.

Potroseno ukupno 6 min i 24 sekunde za pisanje odgovora!

Poslednja izmena:
Vrh Dno