Šta je novo?

Ulogovan u Hotmail account ali ne znam i ne mogu da promenim pass

Dzekson

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.04.2013
Poena
99
Ajde pomoc ko boga vas molim, google ne pomaze:

Ulogovan sam u hotmail account preko Chrome-a, ali nisam u stanju da promenim password, jer ne znam stari. Nije moj account u pitanju inace, Igoritza sve svoje password-e pamti :) U pitanju je sestrin, koji joj je linkovan sa FB Account-om.

Ona koristi Chrome, i kada otvorimo hotmail.com ide direktno u inbox, ali dalje odatle ne moze, u smislu promene pass-a jer trazi da se ukuca stari.

U Chrome:settings/passwords ima samo voljno zapamcenih password-a, nema onih iz cookies-a.

Moze li se iz Chrome-a ischupati password direktno iz cookies-a .. ? kapiram da ima enkripcija ili jos gore da je na nekom serveru kljuc ili sam cookie .. ?

google mi ne pomaze jer svi rezultati vode na strane koje objasnjavaju kako se dokopati pass-ova koje je Chrome zapamtio, a ne one iz cookies-a.

Pomagajte. :)

Ne bih znao da li će pomoći, evo teorije pa isprobaj da li drži vodu u praksi :)
Instaliraj neki keylogger softver, izbriši keš od browsera (pa će on dakle morati da unese podatke ponovo kada budete ulazili na hotmail) pa pogledaj šta je keylogger snimio.
Care citaj pazljivo, moja je sestra, njoj treba da promenim pas jer ga ne znamo ni ona ni ja :)

Izgleda da ne moze nikako jer chrome odredjuje neki hash value umesto pass-a koji onda naknadno koristi za verifikaciju nakon prve sesije. Smor

Evo načina: ...

Edit: Ipak ne. Sada videh da pass nije upamćen.

Rekao bih da ne postoji način za to. Kada uneseš pass, on pamti sesiju, a ne login detalje. Jedino da pišeš tehničkoj podršci, pa da ti oni dozvole da promeniš password.

Poslednja izmena:
Ako je Chrome zapamtio lozinku traži na Google Chrome password recovery.
Druga opcija je da idete na resetovanje lozinke iz drugog browser-a ili sa drugog računara.

Dok si logovan na tom hotmail nalogu, podesi da ti second email adresa, ili koja je vec adresa gde ce ti stici resetovana sifra, bude neka kojoj imas pristup.

Nakon toga iz nekog browser-a koji nije upamtio pass uradi password recovery i on ce ti poslati novu sifru na tvoj second email.

Javi da li ti ovo resava posao.

Pozdrav,

Mixi nazalost ne jer sve u podesavanjima trazi pass za promenu jer je hotmail razdvojio opcije inboxa i ostalih svari, to je i meni palo prvo napamet :(

Nedavno sam imao slican problem. Setio sam se sifre, pa sam tako resio problem, ali savetujem da pokusas sa upitnikom koji ti daje sam MS. Meni konkretno nije pomogao, ali ne kosta da probas. Tehnicka podrska je genijalna poput viceva o njima s' kraja 90tih.

Elem, imam mail @hotmail.com i @live.com. Kao alternativna adresa za oba maila je stavljen nalog na googlu @gmail.com. Nalog za koji sam zaboravio sifru je bio upravo @hotmail.com. Osnovni problem prilikom popunjavanja upitnika je bio taj sto se apsolutno ni jednog detalja za sam nalog nisam secao (nalupetao sam se prilikom otvaranja istog pre nekih 8-9 godina i nikada to nisam "ispeglao"). Pisao sam im, nudio dokaze poput primljenih mailova koje imam u mail klijentu, naglasavao da sam vlasnik i naloga na @live.com koji ima identicnu backup adresu kao i @hotmail nalog - na @gmail.com, ali nista od toga im nije bilo dovoljno validno. Valjda su hteli da me "kazne" zbog ne ostavljanja validnih podataka prilikom otvaranja naloga.

Na kraju, kao sto rekoh, "pros*alo me" da se setim sifre. No, ovaj upitnik ce mozda imati smisla ako se dobro secas (tj. tvoja sestra) podataka koji su ostavljeni prilikom kreiranja naloga.

Nazad
Vrh Dno