- Učlanjen(a)
- 20.07.2000
- Poena
- 780
audiofreak je napisao(la):1. Treba uzeti ulje za transformatore, a ne jestivo ulje.
2. Odmascivanje je najlakse izvesti potapanjem u alkohol (ne u votku 😀).
Alexandar je napisao(la):Ne bih se ja igrao sa tim transformatorskim uljem, u protivnom postoji opasnost da dobiješ novu domaću životinju - rak :S:
audiofreak je napisao(la):Odakle ti to?!? Koji bi to sastojak mogao da izaziva rak i u kojim uslovima?
Ako mislis na rak koji ljudi koji zive blizu dalekovoda i trafo stanica dobijaju cak ni to nije dokazano da je direktno povezano jer ti koji zive na takvim mestima ionako imaju losije zivotne uslove u globalu (siromasni su, lose se hrane, itd).
audiofreak je napisao(la):Odakle ti to?!? Koji bi to sastojak mogao da izaziva rak i u kojim uslovima?
Ako mislis na rak koji ljudi koji zive blizu dalekovoda i trafo stanica dobijaju cak ni to nije dokazano da je direktno povezano jer ti koji zive na takvim mestima ionako imaju losije zivotne uslove u globalu (siromasni su, lose se hrane, itd).
Sale je napisao(la):Za sebe znam sigurno da ne bih živeo na manje od 500 m od dalekovoda ni da mi plate...
audiofreak je napisao(la):Ako je vec tako, da li uzimas u obzir i kuda prolazi vertikala od satova u zgradi kad kupujes stan ili se selis?
Ako ne savetovao bih ti da pocnes jer tuda protice mnogo jaca struja nego kroz dalekovod (mislim na amperazu, na na kW).
Sale je napisao(la):Jačina EM polja zavisi od oba faktora - jačine struje i napona. Naravno da postoji štetno zračenje i od kućnih instalacija, ali ono nije ni izdaleka tako veliko kao od visokonaponskih vodova. Osim toga, zračenje pojedinih vodova se ne "sabira" tako da tvoja matematika uopšte nije tačna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari