Šta je novo?

Ulaganje u plemenite metale [bez diskusije o kriptovalutama]

Samo trgovcima je izvesna i dobra zarada na zlatu. Za male ulagace pogotovu u Srbiji ima boljih nacina za ulaganje. To je poenta moje price.
 
Skok do vrha kanala iz čista mira, ničim izazvan. Ovako nešto se obično dešava kad izbije rat. 😮 Strah me da neko nešto zna što ja ne znam.

Screenshot from 2024-03-05 21-47-36.png
 
I zatvori danas preko 2000 evra! 😮
 
Ovo je definitivno breakout. Najverovatnije će do sledećeg zelenog trendlajna pre nego što se smiri i verovatno koriguje. Znao sam da će ovako nešto da se u nekom momentu desi, ali se opet iznenadiš kad se stvarno i odigra.
Zlato baš retko ostaje overbought ovoliko dugo. Zadnji put sam ovakav rast našao par meseci pred slom iz 2020, što bi moglo da znači da opet ulazimo u period ekstremne volatilnosti na tržištima.

Capture.JPG
 
Vidim da se i drugi slažu sa mnom.

 
Jel ovo znaci da "ko ima, ima", a ko nema bolje da ceka?
Hoce li pasti nazad dole nakog nekog vremena?
 
Navodno Kina i Indija masovno kupuju zlato, međutim dan za danom se ponavlja ista slika. Dnevna sveća se crveni tokom dana, da bi se onda zazelenela uveče, kad je dan u Americi, a noć na istoku.
 
Rusija isto masovno kupuje zlato, narocito od 2022. tj. od kako je krenula SVO, jos na sve to treba dodati africki kontinent gde rusija masovno preuzima rudnike zlata
 
Pade i 2100. Najluđe od svega, ovo je čista vertikala, nigde ni da zastane i napravi ljudski flag, samo grabi i grabi.

Evo ga i 2200 evra.
Grabi i srebro isto tako, Ma, grabi i bakar, cink, svi metali, definitivno commodity ciklus kreće punom parom.
 
Gornja zelena linija je jak resistance-support čak tamo iz prošlog bull marketa u periodu 2010-13. Zlato se ove nedelje od nje dvaput odlučno odbilo sa velikim repovima, dakle poštuje je vrlo ozbiljno. Ovakav rally u zlatu se do sada nikad nije odigrao, pomaže dosta i što evro slabi, opet verovatno idemo na 1:1 paritet prema dolaru. Probiće cena i ovo vremenom, ali odavno je vreme za malu pauzu. Očekujem da će bull market u zlatu trajati bar do 2029. ako ne i duže, sasvim sigurno nećemo stići do tamo u pravoj liniji, pogotovo ne ovako vertikalnoj.

Screenshot from 2024-04-19 21-01-47.png

Narativ je da cena zlata skače zato što kupuju Indijci i Kinezi, ali svako ko je ovlaž pratio ovaj skok je lako mogao da vidi da cene padaju ujutro, a rastu uveče, nisu ovo kupovali Kinezi, nego Amerikanci, zlato čini se preuzima mesto koje su im u portfoliju držale vladine obveznice. Ako je to tako, trend će se sigurno ubrzati kako američka vlada nastavi da se nekontrolosano zadužuje.
 
Nazad
Vrh Dno