Šta je novo?

Ukraden Telefon

whose

Poštovan
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poena
80
Nisam siguran gde ovo da postavim pa moderatori mogu da premeste....

Ukraden jeftiniji iphone sa iskljucenim findmy, lokacijom, nije ulogovan u nalog, itd.

Globaltel nece da mi da lokaciju, salje me u MUP. U MUP-u prijavio, deluju nezainteresovano.

Ne vidi se ako se ulogujem na icloud, devices.

Sta bi tu moglo da se uradi?

prvog dana je odmah prekidalo. drugog je zvonilo, sada osoba nije dostupna ili je iskljucila telefon.

Ako nemas vezu u izvrsnom organima, slobodno zaboravi na telefon (ako ne radi ni jedan Apple mehanizam zastite).
Zvanicno provajderi smeju samo na osnovu zahteva izvrsnih organa da daju lokacije, privatnim licima ne.

^ovo
Moraš naći nekog da pogura tvoj predmet (gde ćeš naravno navesti imei, bez njega ništa), takvih prijava ima na hiljade. Prioritet su naravno slučajevi gde su telefoni predmet KD sa elementima nasilja.
Postoji naravno mogućnost da se telefon uopšte i ne nađe iako poguraš predmet.
Srećno!

Da dao sam IMEI, serijski nisu trazili. Sad je verovanto vec kasno posto je proslo nekoliko dana.

Kako se pogura predmet ili pronalazi neko?

Da li ima smisla poslati operateru izvestaj MUP-a?

^ovo
Moraš naći nekog da pogura tvoj predmet (gde ćeš naravno navesti imei, bez njega ništa), takvih prijava ima na hiljade. Prioritet su naravno slučajevi gde su telefoni predmet KD sa elementima nasilja.
Postoji naravno mogućnost da se telefon uopšte i ne nađe iako poguraš predmet.
Srećno!
Drugaru prošle godine grupa mlađih punoletnika otela telefon i novčanik dok je čekao noćni bus na Trgu kod staklenca. Jedva izbegao batine. Prijavio u MUP Majke Jevrosime i nikom ništa.

Secam se kad mi je pricala neka ruskinja da je mogla da vidi lokaciju, otisla u MUP ali nisu nista uradili 🙂 Verovatno je mozda i neko podmazivanje korisno, ne znam koji iznos.

Naravno da nikom nista.
Supruzinoj drugarici ukrali skup fon u poznatom velikom lokalu gde je ona bila menadzer.
Prijavila sve uredno, bla bla...
U istom lokalu su posle 3 dana maznuli fon liku kome je ujak funkcioner na visokoj poziciji.
Fon je nadjen za manje od 12h, drugarici nikad.
Na pitanje drugarice miliciji zasto je taj fon nadjen a moj nije, odgovor je bio: nemas vezu.
Toliko.

I to inace vazi za sve drzave, ne samo za Srb, da ne bude zabune.

Drugaru prošle godine grupa mlađih punoletnika otela telefon i novčanik dok je čekao noćni bus na Trgu kod staklenca. Jedva izbegao batine. Prijavio u MUP Majke Jevrosime i nikom ništa.
Verujem da su pokušali u više navrata da lociraju ali bezuspešno. Zato sam i napisao da postoji šansa da se nikad ne nađe. Kapiram da je telefon završio u Savi/Dunavu ako je banda imala makar jednog "pametnog" u ekipi.
@whose pogurati=naći nekog iz policije da tvoju prijavu izvuče iz gomile i stavi je pri vrhu.

Fon je nadjen za manje od 12h, drugarici nikad.
Nisam siguran ali moguće. Pričam ti jer sam radim u ozloglašenim organima reda već treću deceniju.
Meni su npr maznuli telefon u parkiću za decu (usled moje nepažnje). Nađen na jedvite jade posle skoro godinu dana.

Pre 7-8 godina drugarov cale nasao u travi mobilni. Odneo ga kuci. Drugar ga pogledao i stavio ga u fioku. Posle par meseci ne zna ni on sto je ubacio svoju karticu u fon da vidi da li sve radi. Par dana kasnije ga zovu iz SUP-a da dodje da izjavu. Ode tamo, skorz opustena prica,ok inspektor, on kaze zaista kako je bilo. Ode kuci racunajuci da je sve ok.Ostavio fon u SUP-u. Isprica drugarici koja radi u SUP-u kada su se videli i ona proveri sta je se desava. Inspektor je ladno pokenuo slucaj kao da je ukrao fon. Jedva se nekako preko veze se nagodio, platio 15-20k ( ne secam se tacne cifre ) u dobrotvorne svrhe i odustali od slucaja ali dobio je krivicni dosije. To nije mogao da izbegne. Neki obican fon je bio u pitanju, nista skupo i fensi. Vlasnik je izgleda izgubio telefon ali je prijavio kao da je ukraden. Najveci crnjak u celoj prici da je pandur koji radi na tim slucajevima otkrivanja-pracenja telefona bio kod kod te drugarice na slavi x puta kao i drugar i da se znaju 🙂 Sluzba je sluzba a druzba je druzba. 😀

Nemojte uredno da prijavljujete

Ako vam ukradu telefon, idite s pričom da vam je otet pod pretnjom pištoljem, nož na grlo itd. Isecite malo sebe ako želite isti dan da se to reši 😉

Kada su nasilne pljačke u pitanju, odmah se sve rešava.

Naravno, ako ste baš rešili da ga vratite i ne plašite se posledica 😀

I realno, mob kad nestane ne znaš da li si ga izgubio ili su ti ukrali. Zato ne vredi uopšte uzimati telefone iz trave itd, inače najebeš ni kriv ni dužan

Bez kombinacije u muriji rade triangulaciju lokacije kradenih telefona samo, ako je predmet istrage teze krivicno delo.
Znaci oruzana pljacka ili da te je neko prebio, pa ti je ukrao telefon ili nesto gore (pomeri se s mesta).

Kada je takva situacija, policija se materijalizuje u roku od 5 minuta od kada se upali telefon.

Posle par meseci ne zna ni on sto je ubacio svoju karticu u fon da vidi da li sve radi.
^ovo
Dešava se da se telefon ne uključuje godinama, zato se i ne pronalaze.
A ortakov ćale (ili drugar) je dobio prijavu jer je tužilac tako naložio (policajac se manje/više tu ništa ne pita).

Poslednja izmena:
Ranije si mogao android da zastitis otkljucavanjem bootloadera prepakivanjem i zakljucavanjem. Pa da vidim batici na dalekom istoku kad krenu stizati računi za lociranje telefona. To su bila vremena mogao si ostaviti telefon na sred ulice. Kupis kartu za daleki istok i sutra vratis telefon resetovan na fabrička podešavanja u roku od odmah. Samsung sada ima lokaciju telefona. Ali nisam probavao kako radi ako je telefon isključen. Dok je upaljen radi odlično bez kartice i signala. Ali trebalo bi da radi i kad je ugašen. Tako da obezbedite se ljudi na vreme.
Ja od policije ali nikad nista nisam dobio.
Iako telefon mogu lako pronaci pa makar i na dalekom istoku

Nazad
Vrh Dno