Šta je novo?

Uharc?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Imam igru FarCry na 3 CD sto mu dodje nekih 2100MB sve skupa, da bi se nakon instalacije sve sa ta tri diska upakovalo u skoro duplo vecih 4GB podataka. Koliko sam video rec je o "UHARC 0.4 high compression multimedia archiver-u". Skinuo sam taj arhiver i program sa kojim se koristi u GUI okruzenju, pa me zanima da li ga je neko koristio i da li je zaista toliko dobar, kao i da li moze da da neko nekakvo objasnjenje kako ga treba koristiti, parametri, podesavanja, sta treba izabrati od ponudjenih opcija itd, itd...

Poslednja izmena:
Dobar je samo za neke stvari, užasno je spor i nije kompatibilan između verzija (recimo 0.3 nije komp. sa 0.4)... u principu, dobar je samo za te repacke igara kad je veličina bitna, ali ne i za dnevnu upotrebu...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Dobar je samo za neke stvari, užasno je spor i nije kompatibilan između verzija (recimo 0.3 nije komp. sa 0.4)... u principu, dobar je samo za te repacke igara kad je veličina bitna, ali ne i za dnevnu upotrebu...

imam verziju 0.6...nego zanima me kako se koristi i koliko ustvari dobro moze da kompresuje?

obi_van je napisao(la):
imam verziju 0.6...nego zanima me kako se koristi i koliko ustvari dobro moze da kompresuje?
To zavisi od vrste fajlova koji se kompresuju - neke moze solidno da kompresuje, ali neke ni malo pri cemu je sto rece Voodoo brzina dekompresije extremno velika, pa nije za svakodnevnu upotrebu.
Uostalom, isprobaj sa fajlovima koji tebe zanimaju, pa ces vec videti koliko ti je "isplativo" da ga koristis 😉

dobro ako nije nista posebno i da definitivno je uzasno spor, sta je vas predlog ili sta je po vama dobar arhiver, neki koji moze da sabije priblizno ili bolje od ovog pomenutog?

obi_van je napisao(la):
dobro ako nije nista posebno i da definitivno je uzasno spor, sta je vas predlog ili sta je po vama dobar arhiver, neki koji moze da sabije priblizno ili bolje od ovog pomenutog?
Daleko od toga da nije nista posebno 🙂
S obzirom da za odredjene tipove fajlova ima odlican stepen kompresije cesto se koristi za kompresiju rip-ovanih igara (uglavnom za dvd rip-ove), a kako se iste ne instaliraju bas svaki dan brzina nije toliko bitna, pa je podnosljivo sto mora da se dugo ceka za dekompresiju (a zamisli koliko tek traje kompresija :d), ali za svakodnevnu upotrebu i (de)kompresiju nekih manjih fajlova gde nija bas bitno da li arhiva na kraju ima 10MB ili 9.98MB jer se u prvom slucaju (de)kompresuje 5x brze posao ce odraditi WinRAR, 7-Zip, WinACE, WinZIP ili vec neki drugi archiver koji podrzava neki od ova 4 u danasnje vreme najcesce koriscena formata (bar kad je Windows u pitanju), a vise o tome pogledaj ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=58386&highlight=winrar

Nazad
Vrh Dno