Šta je novo?

Uh, P4B533-E!

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
P4B533-E/LAN/1394/GOLD
Kakva ploca! Moram da priznam da sam strasno impresioniran:
FullATX, 6PCI, LAN, FireWire, gomila USB-a, full RAID(dva kanala), 3(tri!!!) ATA100 kabla, 1 ATA33, DVD(!!) sa softverom(WinCinema, WinDVD, WinRip, WinCoder, WinProducer)...
Tu su naravno i "standardne" Asus-ove funkcije: EZflash, MyLogo, Q-fan...itd.
Grom. Nosice P4 2GHz, 512DDR-a, DVD-R/RW, 60GB DM+,...Bice kod mene par dana, bas cu da je izmaltretiram. Mada je namenjena specificnoj upotrebi pa nece biti igrackog softvera, al' nema veze:D

Nije mi se dopala ni malo. sem sto ima Raid i Firewire, pa je pogodna za one koji se bave videom. Premalo opcija u biosu, i ne bas impresivne performanse, sem mozda sa diskom. Ja sam je probao (par primeraka) sa 2.4B, takodje combo drive i maxtor DM9.

Pa to je vec uveliko bajata ploca i chipset.Treba videti P4PE i opremu koja ide uz nju.

simpson H je napisao(la):
Pa to je vec uveliko bajata ploca i chipset.Treba videti P4PE i opremu koja ide uz nju.

Da, treba videti. Video sam je, ali nisam radio sa njom. Na ovoj jesam danas, i stvarno je OK.
Ne bas impresivne performanse? Hm, ne bih se slozio. Ne palim se bas tako lako, ali ova kombinacija je grom. Nije namenjena za o/c(radna mashina), pa tu ne mogu nista da tvrdim. Ali isprobacu.

Ni to vise nije sveze, pogledati Asus P4G8X ili Gigabyte 8INXP... ;)

I na tarabi pise...
Pise svasta u cenovniku, a sta ima na lageru, e to je sasvim druga prica.
Imam pristupa njihovom REALNOM stanju lagera, pa znam da nema nista od toga. Ova je najjaca koja trenutno ima.

Ovo je iz njihovog "kataloga":

CPU : Socket 478 for Intel® Pentium® 4/ Celeron up to 3GHz+ ( Intel® Hyper-Threading Technology - New power design supports up to 3.06GHz CPU speed and above)
Cipset : Intel® 82845PE MCH ; Intel® 82801DA ICH4
Memorija : 3 x DDR DIMM Sockets support max. 2GB
Magistrala : 533/400 MHz
Slotovi : 1 x AGP 4X ; 6 x PCI (one with ASUS® BlueMagic PCI Slot)
Flexible Serial ATA : Promise controller supports one ATA133 port and two Serial ATA ports
RAID : RAID 0 supported by single Parallel ATA with single or dual Serial ATA connections ; RAID 1 supported by single Parallel ATA with single Serial ATA connection
Audio : ADI1980 6-channel CODEC
LAN : BroadCom® 10/100 Mbps or 1000 Mbps Ethernet controller
IEEE1394 : VIA 1394 controller with two 1394 ports
Portovi : 1x Parallel , 2x Serial , 4 x USB 2.0 / 1.1
BIOS : 4Mb Flash ROM, Award® BIOS , CrashFree BIOS
Power Loss Restart , ASUS® EZ Plug , ASUS® POST Reporter , AGP warning LED , ASUS® EZ Flash , ASUS® Q-Fan technology , ASUS® MyLogo2
CPU, Memory, and AGP voltage adjustable ; SFS (Stepless Frequency Selection) from 100MHz up to 200MHz at 1MHz increments ; Adjustable FSB/DDR ratio. Fixed AGP/PCI frequencies ; C.P.R. (CPU Parameter Recall)
ATX Form Factor : 30.5cm x 22.9cm

Jedino sto mi se nesvidja je i845,chipset jer je dokazano da je SiS648 brzi od njega

Re: Ovo je iz njihovog "kataloga":

T|T|A|\| je napisao(la):
Jedino sto mi se nesvidja je i845,chipset jer je dokazano da je SiS648 brzi od njega
:D :D :D Znas sta, kompjuteri nisu crtaci, pa da mu SIS dodje kao Ptica Trkacica a 845 kao Kojot Koja...

Ima tu jos nekih "sitnijih" i "suptilnijih" stvari osim "brzine" (brzine cega ???), tako da pleeease - nemoj da poredis SIS sa Intel-om ! Nema smisla...

BTW, oko cega se ustvari ovde diskutuje ???
ASUS P4PE imaju vec nekolicina ljudi i na ovom forumu a i mnogi "sire", ne razumem u cemu je sad fazon sa njom ?

A da sam se i sam malo iznervirao kad sam video, nedelju dana nakon sto sam instalirao plocu, da su vec izbacili novu Granite Bay P4G8X - jesam ! :(
"Tesim" se donekle cinjenicom da se Granite Bay kod Intel-a vodi kao serverski cipset, a da je 845PE i dalje ipak najnoviji desktop cipset. :)

drapin je napisao(la):
BTW, oko cega se ustvari ovde diskutuje ???
ASUS P4PE imaju vec nekolicina ljudi i na ovom forumu a i mnogi "sire", ne razumem u cemu je sad fazon sa njom ?

A da sam se i sam malo iznervirao kad sam video, nedelju dana nakon sto sam instalirao plocu, da su vec izbacili novu Granite Bay P4G8X - jesam ! :(
"Tesim" se donekle cinjenicom da se Granite Bay kod Intel-a vodi kao serverski cipset, a da je 845PE i dalje ipak najnoviji desktop cipset. :)
Treba da te tesi i ta cinjenica da ce cena ASUS-ovog Granite Bay-a kada dodje kod nas,biti vrlo blizu 300€:D

Formula resenja glasi:
i850E + RIMM4800 = SPEED

laxduke je napisao(la):
Formula resenja glasi:
i850E + RIMM4800 = SPEED
E Urose sada kada se svi upgrade-uju:D ti ides korak nazad:D .A ispasce da je to najefikasnije resenje:D :D

Sve to zavisi gde kupujes, i koga znas.
Ta kombinacija ne prelazi 220€, a to je maticna ploca i memorija.
Ne postoji jeftinije a brze resenje od toga, koliko god da se trudio.
Cak ni najnoviji Granite Bay sa 2 x 256Mb DDR333 nije toliko brz, i koliko god da dizao FSB procesoru, DDRAM uvek iskoricava 75% magistrale, znaci ne mozes jos uvek da toliko asinhrono dignes frekveniciju DDRAM-u da se priblizi CPU -> NB (Northbridge).
Recimo cene kod nas za GB ploce ce poceti od 280€, i jos oko 120€ za 2 x 128Mb DDRAM 333.
To je ~400€, sto je mnogo vise para od i850E + RIMM, i sporije.
Nadam se da cemo videti to negde pred novu godinu....

!

Ako ce stvarno kostati ta kombinacija oko 400e...hhh..ne treba ni obracati paznju na tu kombinaciju.
A ono sto si napisao "i850+rimm4200"
nisam siguran da neprelazi 220e,daj boze :),izracunaj koliko kosta npr.

Samsung 2x256 Mb RIMM 4200
i Asus P4T533

Samo memorija koliko sam video kosta vise od 300E!!!!
Inace,cak je Asus P4S8x je brzi od ovog p4t sa RIMM 4200,ali naravno kad se o/c.Tako da ni P4T nije bas nesto specijalno :(!
Stvarno sam se neprijatno iznenadio kad sam video da je ovaj glupi P4S8x brzi od P4T...bruka:)

Re: !

T|T|A|\| je napisao(la):
Ako ce stvarno kostati ta kombinacija oko 400e...hhh..ne treba ni obracati paznju na tu kombinaciju.
A ono sto si napisao "i850+rimm4200"
nisam siguran da neprelazi 220e,daj boze :),izracunaj koliko kosta npr.

Samsung 2x256 Mb RIMM 4200
i Asus P4T533

Samo memorija koliko sam video kosta vise od 300E!!!!
Inace,cak je Asus P4S8x je brzi od ovog p4t sa RIMM 4200,ali naravno kad se o/c.Tako da ni P4T nije bas nesto specijalno :(!
Stvarno sam se neprijatno iznenadio kad sam video da je ovaj glupi P4S8x brzi od P4T...bruka:)
Da nebi nastavio da lupetas toliko, naljbolje je da posetis www.vr-zone.com, i sam se uveris kakav je overclocker P4T.I prestani da citas gluposti po netu sve su to sajtovi za devojcice :D .

U vezi razlike u brzini izmedju P4S8x iP4T mogu da ti kazem samo jednu izreku iz naseg naroda:"Pise i na tarabi ....:D :D "

Pa dobro...

Nisam ja nista izmisljao...samo sam rekao ono sto sam procitao...

Vrh Dno