Slušaj dobra je volja svakog korisnika da odgovori na forumu ovde si izneo gomilu gluposti jer zbog svoje nadobudnosi i nepažljivog čitanja
Šta si ti rekao? Da ti je cilj da imaš aplikacije i sistem na SSD. A za šta konkretno da bi igrao igrice da bi koristio aplikacije za montažu grafičku obradu razvoj igara modelovanje. Za šta od toga? Ne moj da izigravaš ovde nadobudnog klinca jer ako te neko fino pita da bi tebi pomogao onda bar odgovori ono što te ljudi pitaju a ne da kao papagaj ponavljaš svoje odgovore u kojima ne iznosiš konkretnu informaciju.
Dakle pitanje je bilo za šta konkretno ti treba (da staviš aplikacije i sistem na ssd) a ti odgovaraš da stavim aplikacije i sistem na ssd. Da li ti je sada malo jasnije?
Dalje rečeno ti je da imaš laptopove sa praznim mestom na koji bi dobar servise mogao da ti ugradi ssd imaš gomilu primera šta sve ljudi rade na forumu
http://forum.notebookreview.com/ Dakel sa praznim mestom i odgovarajućom osobom problem može uspešno da se reši ako je za posao.
KO je tebi rekao da ima da se kupi kod nas jer je više puta pomenuto u inostranstvu i ako si spreman to d aplatiš ali i da ostaneš bez garancije (u praksi) . Dakle ponovi trčiš po ko zna koji put pred rudu.
A što se tiče para za bacanje niko ih nema i zato si lepo pitan za šta ti trebai baš zato ti je rečeno da ako nije posao u pitanju (tj ne treba ti kao alat kojim ćeš zaraditi novaci otplatiti tao nešto ) onda ti je 7200 iako mnogo slabiji sasvim dovoljan. Dakle ponovo ti kažem čitaj malo pražljivije ak oti nije jasno pitaj a nemoj d ase svojom nadobudnošću i glupostima eksponiraš
I koje si ti to rešenje ponudio? Osim što si izneo gomilu gluposti i iznosio zamerku na svako konstruktivno rešenje koje su ti ljudi ponudili.
Sad kad si nalupao taj post, jel ti lakše?
Neću se spuštati na tvoj divljački nivo, pokušaću kulturno da ti odgovorim:
1. Još u
prvom postu sam elaborairao ugradnju disku u dadatni prazan hard disk bay! Šta je tu neko imao da mi predlaže? Pitanje je bilo "
Ako neko ima konkretne podatke za jedan ili više modela, neka ih podeli sa nama... " Jel mi bilo ko odgovorio na pitanje?
2. Nisam pao s Marsa da ne znam da kupim USB disk i priključim ga na laptop! Ovo nije konstruktivan predlog nego trovanje teme!
3. Jedini konstruktivan predlog je izneo farmaceut, ali meni to ne odgovara, barem ne trenutno! Jel imam pravo na to da mi predlog ne odgoavara? Vidim da se i ti u drugoj temi raspituješ o express card SSD. Takve najviše volim, jeste da u životu to nisi
ni video, ali važno da ga predlažeš drugima!
4. Izneo sam predlog (za pismene) u postu #17 koji je drugi konstruktivan predlog u ovoj temi i koji ne uključuje to da mi Života lemi konektore po novom laptopu!
Za šta meni treba disk, nemam nameru da ti objašnjavam! Ovde ne pitam da li meni treba SSD, ne pitam za guide kako zalemiti konektore ako ne postoje, ne tražim tvoje mišljenje da li mi mi je dovoljan 7200RPM disk umesto SSD,
dobro znam šta mi treba, tako da oladi. Pitanja su jasna:
- U koje modele laptopova se može ubaciti SSD kao drugi disk (bez ikakvog budženja)
- Iskustva sa express card SSD-om, pa da se eventualno razmotri i ta opcija, mada meni deluje bezveze da držim sys disk u express card slotu!
- Rešenja zasnovana na zameni ODDa za HDD bay, za sada meni najinteresantnije jer je primenjivo i na laptopove manje od 15"
- Neko četvrto konstruktivno rešenje koje
ne poništava garanciju i/ili trošenje nerazumne količine para!!