Šta je novo?

Ugradnja dodatnog ssd u laptop

_Nexus

Poznat
Učlanjen(a)
03.09.2022
Poena
25
Zdravo,

Na trenutnom ssd-u imam C i D particije. E sad, planiram da dodam još jedan SSD, odakle me zanima sledeće: Da li ja mogu da spojim prostor starog SSD-a sa novim (npr C particija mi ima 130gb, stoga, da li to mogu spojiti sa drugim ssd-om da bude kao jedan i da ima lupam 300gb)?

Takođe, koji biste mi SSD za laptop preporučili da je pouzdan, da je kapaciteta do 256gb, da je povoljan?

Takođe, koji biste mi SSD za laptop preporučili da je pouzdan, da je kapaciteta do 256gb, da je povoljan?
za ovakva pitanja postoji

Zdravo,

Na trenutnom ssd-u imam C i D particije. E sad, planiram da dodam još jedan SSD, odakle me zanima sledeće: Da li ja mogu da spojim prostor starog SSD-a sa novim (npr C particija mi ima 130gb, stoga, da li to mogu spojiti sa drugim ssd-om da bude kao jedan i da ima lupam 300gb)?

Sta ti se nalazi na D particiji?
Nema logije da c bude podeljena na 2 diska kada je prvi ssd veci od te C particije. Ono sto zelis da uradis je da D prebacis na novi SSD, a da C prosiris do kraja trenutnog SSD.

Zdravo,

Ako sam dobro razumeo ti imaš SSD sa C I D particijom i hoćeš da dodaš novi sa E particijom i da jednu od dve particije sa prvog (C ili D) spojiš sa čitavom particijom E sa drugog SSD - a to neće moći jer ne možeš da spajaš prostor sa dve fizički različite jedinice.

Nema logije da c bude podeljena na 2 diska kada je prvi ssd veci od te C particije. Ono sto zelis da uradis je da D prebacis na novi SSD, a da C prosiris do kraja trenutnog SSD.
A da li će onda podaci koji su bili na D disku prilikom prebacivanja na novi rezultovati gubitku podataka koji su na istom bili?

Ako sam dobro razumeo ti imaš SSD sa C I D particijom i hoćeš da dodaš novi sa E particijom i da jednu od dve particije sa prvog (C ili D) spojiš sa čitavom particijom E sa drugog SSD - a to neće moći jer ne možeš da spajaš prostor sa dve fizički različite jedinice.
Jasno, hvala na objašnjenju. Znači ukoliko mi se ssd zove particija E npr, i na njega instaliram windows, prethodni prostor sa C diska se briše i biće u potpunosti oslobođen? I sadržaj sa D diska se neće obrisati?

Ako instaliraš novi win na starom SSD na kom su trenutno dve particije to radiš na postojećoj particiji C a podaci (slike, muzika, dokumenta...) ti u tom slučaju ostaju netaknuti na particiji D.

Imaj u vidu da ćeš reinstalacijom Windowsa morati da ponovo instaliraš aplikacije.

Ako hoćeš da instaliraš Win na novom SSD, particija C na starom SSD sa starim Win ti se naravno neće automatski obrisati i osloboditi prostor već moraš sam da je formatiraš.

Možeš novom disku da dodeliš slovo D : a staroj slovo E: , samo Windows moraju da imaju slovo C:.

Vrh Dno