Šta je novo?

Ugradna rerna

thegreataltochef

Zapažen
Učlanjen(a)
28.02.2022
Poena
21
Prijatelji, potrebna mi je pomoć. Kupujem ugradnu rernu. Budžet mi je trenutno ograničen jer moram da kupim još neke stvari kao što je plinska ugradna ploča ili indukcija još nisam odlučila. Ono što mi je potrebno je pre svega multifunkcionalna rerna minimum 71L ali to je minimum minimuma. Mogla bih da izdvojim do recimo 40 hiljada za rernu ako je na akciji recimo nekoj. Mene buni, mnogo informacija, dezinformacija, oko brendova. Sitni aparati su mi svi Bosch. Znam da svaki ciga hvali svoga konja ali svako iskustvo je dobrodošlo. Inače se bavim proizvodnjom vanilica i ružica kolača, i inovativnom zimnicom. Ali za zimnicu imam u selu smederevce tako da mi za to nije potrebno. I kulinarski sam bloger. Imala sam gorenje ali više ne. Koja se robna marka pokazala ok u cenovnom rangu koji sebi mogu da priuštim? Uhhh ala sam opširna ali šta ću ☺️ Hvalaaa

Uzimao sam pre oko godinu ipo dana ugradnu rernu. Tada nije bilo podforuma za belu tehniku :D

Gledao sam da ima teleskopske vodjice, ventilator i neki vid "samociscenja", a da nije piroliza.

Ovaj model sam uzeo i zadovoljan sam. Nemam sa cime da uporedim doduse.

Uzimao sam pre oko godinu ipo dana ugradnu rernu. Tada nije bilo podforuma za belu tehniku :D

Gledao sam da ima teleskopske vodjice, ventilator i neki vid "samociscenja", a da nije piroliza.

Ovaj model sam uzeo i zadovoljan sam. Nemam sa cime da uporedim doduse.
Ja radim proizvodnju kolača i moram da imam sa min 3 nivoa pečenja. Videla sam neku Beko. Rekli su mi kada budu njihovi dani popusta bude ta za 40 do 43.000. Mada volim i Electrolux. :)

Za profi upotrebu nesto preko 300e za rernu, mislim da je losa ideja.

Ja radim proizvodnju kolača i moram da imam sa min 3 nivoa pečenja. Videla sam neku Beko. Rekli su mi kada budu njihovi dani popusta bude ta za 40 do 43.000. Mada volim i Electrolux. :)

Obične kućne rerne jako teško da mogu da rade kako treba na 3 nivoa. I to što piše 3 nivoa, samo ponešto, poneke vrste hrane i pripreme mogu na 3 nivoa. I u njima, neka pečenja mogu samo na jednom nivou.

Za iole ozbiljniji i profesionalni rad, mora se kupiti profesionalna pećnica. A to košta ozbiljne pare. Mada, ima i polovnih repariranih. Vidi sa servisima koji rade za restorane.

Eeeee al ona bi kućnu rernu da u kući, u svojoj jedinoj rerni, peče sitne kolače u MINIMUM tri nivoa (a dobro bi doslo i 4-5), dimenzije naravno kućne malo veće rerne i po ceni sa extra popustom, super kvaliteta da se ne kvari narednih 10 godina ni jednom...
Pa ne moze "jare i pare" il neadekvatno po sitnojoj ceni za kucnu upotrebu il skupo i nesto bilje za kune uslove il profi rerna za profi upotrebu. ;)

Eeeee al ona bi kućnu rernu da u kući, u svojoj jedinoj rerni, peče sitne kolače u MINIMUM tri nivoa (a dobro bi doslo i 4-5), dimenzije naravno kućne malo veće rerne i po ceni sa extra popustom, super kvaliteta da se ne kvari narednih 10 godina ni jednom...
Pa ne moze "jare i pare" il neadekvatno po sitnojoj ceni za kucnu upotrebu il skupo i nesto bilje za kune uslove il profi rerna za profi upotrebu. ;)
Ma ja imam u selu gde mi je glavna proizvodnja i inovativne zimnice i kolača i šporete na drva i rerne. Nije problem. Meni treba za grad i stan za situacije kada ne mogu da budem u selu. Kulinarski sam bloger, imam svoj sajt sa dosta pratilaca i znači mi i u stanu dobra rerna. :)

Ja sam za svoju kuhinju izabrao Whirlpool AKZ9 6220 IX i za ovih 2-3 meseca sam jako zadovoljan. Garancija 5 godina, kapacitet 73 litra, multifunkcionalna, peče do 3 jela (probao samo 2 i odlično je), teleskopske vodjice. Ima SmartClean hidrolitičko čišćenje (program od 35 minuta) koje još uvek nisam probao, jer nakon upotrebe prebrišemo rernu i to je dovoljno. Plaćena je 32.300 na jednoj od brojnih akcija.
Beko i Electrolux imaju dosta modela rerni do 40.000 sa traženim karakteristikama, Beko sa zapreminom i preko 80 litara. Bosch rerna u ovom cenovnom rangu teško da može da se nadje, uglavnom su manje zapremine od tražene.
Gorenje nije za preporuku, dosta korisnika se žali na problem sa gornjim limom koji izgori za 2 godine.

Pozdrav, nova sam pogaca i prikljuvujem se razgovoru sa istim premisljanjem modela rerne.
Piroliza.. jeste dobra stvar ali cujem da ubija dosta grejace, znaci bez.
Pored jakih modela Miele, koji mnogi od nas ne mogu da priuste, odlucujemo se na Beko, za koji vidim da malo ljudi izbegava (ploca posebno) kao i Gorenje uglavnom.
Tako da se ipak odlucujem za AEG.
E sad sta gledati najvise i da li neko ima onu od 45 CM jer verujem da se brze zagreje i bolje pece em zauzima manje prostora kao i energije.
Ploca stize sutra AEG 32300CB pa javljam kad se ugradi.
Uglavnom, sta gledati kod rerne, konkretno? AEG /Elektrolux/Zanuti.

Vidim da Candy trenutno daje 7 godina garancije na ugradne elemenate pa me zanima sta mislite o njihovim rernama i ostaloj beloj tehnici uopšte

Edit: ok, upravo videh u drugoj temi da imaju generalno loš kvalitet

Pokušaj oživljavanja teme Part II 😃
Da li neko ima iskustva sa Hansa ugradnim rernama. Jedno vreme su njihovi šporeti bili poprilično popularni ali vidim da rerne sada skoro niko ne pominje

Koje marke rerni su za preporuku plus daju 5 godina garancije?

Whirlpool i Electrolux imaju gotovo stalne akcije za produzenu garanciju 2+3 a odlicne su, Bosch i Miele ih imaju povremeno... sve su za preporuku...

Preporuka za rernu do 550 Eur.
Kako se pokazalo Gorenje u toj cenovnoj klasi?

Што више гледам, више ме глава боли...
Налетех по страним форумима да су неки Горење модели имали проблем са кондензацијом паре..., а што је изгледа резултат лоше завршне обраде и монтаже...
Са друге стране гледам да број сензорских тастера буде што мањи.

Уз то, додатна отежавајућа околност је уградни простор који већ постоји за стару рерну, па одступања од пар мм тамо или вамо нису пожељна, иако су уградне димензије и димензије уређаја приближно исте.

Ja to na ovom modelu nijesam primijetio, naravno svaka ugradna rerna izbacuje topao vahduh naprijed, kondezacije ima jedino kada mi u rerni stoje nekolika sata jelo, pa se hladi, onda ima pri dnu stakla, ali tokom pecenja nema, sva para se zadrzava u rerni. Sto se tice ugradnje, ja sam na mjesto stare isto Gorenje ubacio ovu poklopila se u milimetar. Kada sam je kupovao, bio sam skeptican, pa sam gledao i Elektrolux posto imam njiu, doduse medju najjeftinijim bila isto sam zadovoljan. Sto se tice tipkli jedina mana je ta sto se pocela malo brisati naljepnica za svijetlo, posto ne radi konstantno radi stednje energije, a ne moze da se namjesti da konstantno radi

То са светлом би госпођи био проблем...

Хвала на подељеном искуству.

Imam neočekivani problem na Boš rerni. Sat koji pokazuje tačno vreme je prikazan na ekranu sve dok se rerna ne uključi, kada se umesto sata na ekranu prikaže zadata temperatura.
Problem je što prikaz sata više nije moguć za vreme dok rerna radi. Ima li neko skriveno podešavanje?

Nazad
Vrh Dno