Šta je novo?

*uckin AutoPlay i WinXP !!!

Black Rocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2000
Poena
604
Prckao sam nesto XP-u pokusavajuci da ga ubrzam, koristeci uputstva koje sam ovde nasao i ...
... sve je cool osim sto mi ne radi AutoPlay!?
E sad, setio sam se sta sam menjao u gpedit-u i msconfig-u i to sam ispravio, ali izgleda da sam iskljucio i neki servis koji omogucuje AP.
Elem trenutno sam u fazi da kada ubacim muzicki CD, on mi otvori explorer i prikaze sadrzaj CD-a, a ne pokrece automatski WMP. Ranije izbaci dijalog koji te pita sta zelis da radis kada detektuje CD u drajvu (ono kao: muzicki-autoplay, data- take no action i sl.).
Kada otvorim My Compyter i idem desnim klikom na CDROM nemam opciju AutoPlay, koju bih mogao da konfigurishem u zavisnosti od vrste podataka na disku.
Sta mi je ciniti?
Dajte neki savet!

Poz,

BRocko

Nabavi TweakXP, pa pod Hardware tweaks/CD tweaks/Disabluj Autorun. Znam kako ti jeFX

Ne znam za XP, ali u win2k moze iz Registry-ja...

Da moze i u XP-u, ides : gpedit.msc ->Computer Configuration (isto ovo ima i u User Configuration) ->Administrative Templates ->System ->Turn off Autoplay (i tu ga iskonfigurises po zelji).

Meni je tu disebleovan, pa mi ne radi. Ne mora da bude do toga.

Amon_Ra je napisao(la):
Meni je tu disebleovan, pa mi ne radi. Ne mora da bude do toga.

Da, tj moras da stavis na enable da ne bi koristio autorun. Procitaj objasnjenje pored ...

Matthias je napisao(la):
Da moze i u XP-u, ides : gpedit.msc ->Computer Configuration (isto ovo ima i u User Configuration) ->Administrative Templates ->System ->Turn off Autoplay (i tu ga iskonfigurises po zelji).

To sam i odradio, na oba mesta sam stavio disabled, ali nista se ne desava. U stvari, pokrece se autorun, ali mi ne otvara WMP, vec explorer koji mi prikazuje sadrzaj diska.

Black Rocko je napisao(la):
To sam i odradio, na oba mesta sam stavio disabled, ali nista se ne desava. U stvari, pokrece se autorun, ali mi ne otvara WMP, vec explorer koji mi prikazuje sadrzaj diska.
Treba da stavis enabled, posto je opcija "Turn off Autoplay " znaci stavi "enable turn off autoplay"...

Cek, cek ...

Ja zelim da imam AutoPlay, ali ne da mi otvara explorer, vec Windows Media Player prilikom ubacivanja Audio diska.
That's the problem 🙂

Poz,

Brocko

Re: Cek, cek ...

Black Rocko je napisao(la):
Ja zelim da imam AutoPlay, ali ne da mi otvara explorer, vec Windows Media Player prilikom ubacivanja Audio diska.
That's the problem 🙂

Poz,
Brocko

Nista lakse, desni klik na CD drive i u meniju odaberes Autoplay. Tu odaberes Music files, a pod Actions stavis Play (using Windows Media Player)

Re: Re: Cek, cek ...

Matthias je napisao(la):
Nista lakse, desni klik na CD drive i u meniju odaberes Autoplay. Tu odaberes Music files, a pod Actions stavis Play (using Windows Media Player)

U tome i jeste problem 🙁
Nema vise Autoplay-a kada desnokliknem 🙂 na CD drive FX
Nesto sam za****, al' neznam sta🙁

Idemo dalje !!!

E sad sam ga razvalio !!!

Problem resen 🙂

Iskljucio sam Shell Hardware Detection u Services, pa zato nije radio Autoplay.
Sad sam ga ukljucio ctp; ... i sve radi kako treba🙂 .

Shell Hardware Detection ~ Used for the auto play of devices like memory cards, some CD drives, etc. Also, set to Automatic if you are experiencing problems with laptop docking stations. In "My Computer," you may not see your hardware (example: DVD drive) displayed as a "DVD Drive" if this service is disabled. However, all functionality still exists.

Thanks,

BRocko

Sad sam stavio na enabled i nece da radi, ma ubio ga je ovaj budjavi creative...

Nazad
Vrh Dno