Šta je novo?

Ucitavanje HDD

kicavac

Poštovan
Učlanjen(a)
07.10.2014
Poena
54
Поздрав

Отварам нову тему због старости сличних и специфичног проблема. Наиме, 7ца неће да ми региструје хард приликом инсталације. Био сам је инсталирао, и када сам инсталирао win aktivator систем је опет пао. И од тада неће никако да учита хард. Пробао сам скоро све што сам прочитао на форумима. Преинсталирао чипсетове, мењао мод, скенирао са bitdefender на toolkit. Нема вируса. Када укуцам лист диск каже no fixed disk to show. Да га отварам, нисам да мењам портове зато што је комп нов и није мој па због гаранције. У биос се хард види, види се и када покренем bitdefender. Disk је сата, матична asus p8h61 mx. Да ли неко зна шта бих још могао да урадим. И напомена, у биосу ми се хард чудно види, некад му пише пуно имe, некада пише само pata, некада нека слова безвезе. Хвала.

Poslednja izmena:
jesi li proverio kablove?
disk je IDE? proverio si ono master/slave?
ja bi probao neki drugi port na ploci, ili konektor za napajanje. ili bi ga nakacio u drugi racunar/usb-rack da vidim jel radi.

Bios na default ako nije kao prvo.
Butuješ sa cd-a ili flešića neki od alata za particionisanje (minitool partition wizard na primer) i "nuluješ" sve particije na hdd-u.
Posle toga ako i dalje nije u redu hdd je za reklamaciju (što bi lako mogao biti slučaj sudeći po poslednjoj rečenici tvog komentara).

http://www.partitionwizard.com/partitionmagic/wipe-partition.html

Komp ne smem da otvaram zbog garancije tako da kablove nisam gledao, to sto bih prvo uradio. Menjao sam modove ide/achi, instalirao sata drajvere, i obicni ono sto svima uspeva skenirao na tolkit i iz diskparta trazio disk, nema ga, no fixed disk to show. Brobacu jos ovo poolmakerovo. Bios je na deafult.

То што га биос види на разне начине је знак да је или неки кабл лабав или има проблема са диском/напајањем. Ја бих то одмах однео на рекламацију ... мада никада не бих узео склопљен комп а још мање онај који гаранцијом спречава отварање јер не волим да радим са пилићарским трговцима.

Odneo sam ga u tehnomaniju gde je kupljen da ga oni otvore i samo je zmenio portove, cd u port sata3 a hdd u ovaj do njega. I to je to, Inace nije imao nista od nalepnica, i ovaj mi je rekao. Ja pomislio da ne stavljaju unutra ili neke lepkove na srafove. Hvala.

Nazad
Vrh Dno