Šta je novo?

Ubuntu tablet

Space Beer

Čuven
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
09.01.2011
Poena
735
Iako kampanja nije ostvarila cilj, izgleda da prodaja ipak kreće

Ne znam kako će se cenovno takmičiti sa Windows-om, jer Microsoft OEM partnerima ne naplaćuje OS za tablete i hibride, ali izgleda zanimljivo. Meni lično x86 sistem dosta znači, i zato gledam Win tablete sa Atom procesorom (ili Mullins kad bi postojao). Iako se ovi tableti u 95% slučajeva koriste za surf i multimediju, dobro je znati da možeš završiti i neki ozbiljan posao ako zatreba.

Ono što vidim kao prednost Ubuntu-a u odnosu na slične Win tablete je što je 2GB RAM-a uglavnom dovoljno, jer nema potrebe za anti-virus i sličnim "nepotrbenim" softverom (da znam, možda može i Win bez njega 🙂 ). A i 64GB za prostor je dovoljno jer OS sa programima ne uzima više od 10-15, ako gledamo najjeftiniji model.

Poslednja izmena:
meni deluje skroz ok,samo me malo brine kakve ce verzija ubuntua biti
a i cena je malo velika

Trebalo bi Ubuntu Touch za x86, što znači da će podržavati standarni ubuntu/linux softver
Additionally, Ubuntu Desktop components come with the Ubuntu Touch system; allowing Ubuntu Touch devices to provide a full desktop experience when connected to an external monitor. Ubuntu Touch devices can be equipped with a full Ubuntu session and may change into a full desktop operating system when plugged into a docking station

Nazad
Vrh Dno