Šta je novo?

Ubuntu pomoc

duschan

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2007
Poena
319
E ovaj windows mi je vec krv popio. Dobio sam juche Ubuntu i prezadovoljan sam njime. A tek mogucnost da se butuje sa cd-a, to me je naravno obradovalo. posto se secam da sam pre imao win 98 i kad je odapeo a ja imo vazne podatke na particiji, izvuko me knoppix jer se butovo sa cd-a i imo program za rezanje. Od tad se klanjam Linux sistemima. Nego da se vratim na problem. Neznam kako da namestim internet konekciju na ubuntuu. Sistem je odlichan, a pronasho mi je sve drajvere osim za grafu, ali ne mari. Imam inache wirless internet. U ubuntu mogu da se konektujem na antenu mog provajdera, ali ne znam kako da napravim konekciju za internet. U XP-u sam je pravio tako sto idem na ono:create a new connection-->connect to internet-->set up manually-->connect using broadband connection that requires username and pass-->i to je to. Ali kako da to odradim u Ubunti. Hvala svima na pomoci

Predpostavimo da imas najnoviji ubuntu 7.04.

koja ti je wifi kartica i dali ti je prepoznata ?

Kod mene nije nikako htelo dok nisam instalirao Ubuntu na hard.
Onda sam samo kliknuo na ikonicu u gornjem uglu ekrana koja je pokazivala da nema mrežne konekcije. Zatim sam u prozoru koji je iskočio odabrao wireless, odabrao moju mrežu od tri ponuđene čiji je signal hvatao, obabrao tip enkripcije i uneo lozinku. Sve u svemu, bilo je prostije nego u Windows-u.

Predpostavimo da imas najnoviji ubuntu 7.04.

koja ti je wifi kartica i dali ti je prepoznata ?
Imam taj 7.04 i nije instaliran na hard, ali pronadje mi karticu bez problema. Imam TP-Link WN551G, ali je Ubuntu kao i Vista pronadje kao neku Atheros, ali to nije toliko bitno jer mi i na Visti radi bez problema. Kako da pokrenem carobnjaka za konekciju.

Ta kartica na sebi ima Atheros čipset koji važi za jedan od najbolje podržanih od strane Linux distribucija.

Nisi uspeo na način koji sam opisao? Ma, slobodno ti njega instaliraj na hard, ne traži 'leba, a par gigabajta prostora je lako prežaliti. Nekim od alata za particionisanje smanji jednu particiju, a zatim iz instalacije Ubuntua napravi dve particije, jednu veliku sa atributom "/" na kojoj će ti biti instaliran Ubuntu i jednu sasvim malu za koju ćeš u padajućem meniju odabrati SWAP. Grub bez problema sarađuje sa Vistom, ne bi trebalo ništa da zabrljaš.

Evo, koristim Linux već treći dan i polako počinje da mi se sviđa. ;)

Ta kartica na sebi ima Atheros čipset koji važi za jedan od najbolje podržanih od strane Linux distribucija.

Nisi uspeo na način koji sam opisao? Ma, slobodno ti njega instaliraj na hard, ne traži 'leba, a par gigabajta prostora je lako prežaliti. Nekim od alata za particionisanje smanji jednu particiju, a zatim iz instalacije Ubuntua napravi dve particije, jednu veliku sa atributom "/" na kojoj će ti biti instaliran Ubuntu i jednu sasvim malu za koju ćeš u padajućem meniju odabrati SWAP. Grub bez problema sarađuje sa Vistom, ne bi trebalo ništa da zabrljaš.

Evo, koristim Linux već treći dan i polako počinje da mi se sviđa. ;)

Aj javicu ti kad instaliram Ubuntu na hard, a to ce najkasnije biti do sutra uveche. Jedino sto ja sad imam win xp i nemam bash mesta na hardu, pa moram da napravim backup. Pozz.

Usput, skinuo sam Damn Small Linux, i instalirao na flash, i odatle ga pokrecem, jedino sto ne znam kako da mu namestim wirless karticu tj. neznam kako da se uopshte konektujem na antenu provajdera.

Nazad
Vrh Dno