Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ubuntu Open office na hrvatskom (a jel može na engleskom?)
Otvoriš OOo pa ideš na padajući meni... Alatke->Podešavanja...
U prozoru za podeševanja, koji će ti se otvoriti, klikni na plusić pored stavke "Jezička podešavanja", pa onda na stavku "Jezici". Tu ti je prva stavka "Korisničko sučelje", tj "user interface"... ne znam kako se sve ove stavke zovu na hrvatskom, ali verujem da ćeš se snaći.
Nisam razumeo je li samo OpenOffice.org na hrvatskom ili je ceo Ubuntu preveden? Je li OOo instaliran naknadno i kako ili je onaj koji stiže sa Ubuntu instalacijom?
Moram primetiti da dosta slabo vladaš srpskim jezikom, za koji se toliko brineš. Ne vidim i ne voli se piše odvojeno... Takođe je i pravilnije reći obojici, nego obadvojici (u jednom drugom tredu si to napisao), mada je i ovo drugo književno ispravno ali je praktično arhaizam.
п.с. "Lenovo Preferred Pro 73P5246" је изгледа руска тастатура. зар невиди нико могућности да заради новце на "будалама" попут мене ? хајд ако трговци не воле ћирилицу, ал ради се о новцима, зар и то нико неволи?
Pardon... Oznaka tastature sa srpskom ćirilicom je Lenovo Preferred Pro 73P5247. Sve ostalo što sam rekao stoji i imaš je za ~2k din po Srbiji gde god hoćeš, a verujem da ćeš je naći i u Norveškoj. :smoke:
Edit: Lenovo 73P5247 Preferred Pro USB Keyboard Business Black - Serbian/Cyrilic 2,233.00 din. (Izvučeno iz PIN-ovog cenovnika... Samo što je izgleda trenutno nema na lageru. Pokupovali sve ovi Stormfrontovci. :d)